P: GT sinkulaksi

Toriin ilmestyi triplakolmio ja jotenkin ensin kuvista katsoin et liian iso, mutta kun menin paikan päälle niin olikin just passeli! GT peräkonttiin ja kotiin.

Otsikon mukaan teen tästä sinkulan, johon haaveilen etutarakkaa, lokarit ja… Noh, kaikkeen kivaan ja hyödylliseen ajoon menee. Kasaan yhden Marinin ensin tänään loppuun, sitten puran tuon ja teen tarkempia suunnitelmia. Kiekot olivat suorat, joten niillä varmaan jatkelen, mutta lähes kaikki muu menee varmaan vaihtoon. Ehdotuksia/vinkkejä otetaan vastaan.

Ae että, nätti aihio!
Itellä tulis mieleen, että toi rungon hiano "titaanin"harmaa pääsis varmaanki eniten framille, jos kiekkoja lukuunottamatta laittas mahd. paljon mustaa palikkaa.
Tollain pelkistetyn utilitaristinen mustaa + harmaata pälkähtäs tälleen lonkalta ainaki itellä ekana päähän.
Mut oisha tos ain pohjaa vaikka mille iloittelulle, mikäli semmonen sytkäyttää enämpi.
Aattelitkos sinkuloida taikavaihteella, vai jollain kiristimellä?

Musta palaa olis laatikoissa. Ohjaamoon löytyy bineistä joko kirkas+kirkas tai mustaa mustalle, kammiksi mustat Truvativit.

Kiristin korvakkeeseen. Kävi mielessä 1x7, mutta meni pois lujaa. Yks vaihdepyörä on jo ja se riittää.

2 Likes

Se on jännä, miten toi triplakolmio vissiin jotenki hämää silmää ja saa näyttämään rungon korkeammalta kuin on.
Mulla oli kans joskus erittäin nättikuntoinen Timberline metallinhohtopunaisena, mutta menin milteipä hetken mielijohteesta ja teräisyyden autuuksista tietämättömänä vaihtamaan sen johonkin saman ajanjakson Cannondaleen, jossa mm. ehana 1 1/4" kaulaputki"standardi"…
Kesti jonkin aikaa tajuta, kuinka paljon voikaan lopulta alkaa kaduttamaan.
Rungossa on nättejä yksityiskohtia, kuten vaakaputken ovalisointi ja sen peräpäädyn GT-“lätkä”. Myös noi etuhaarukan päät ovat miälestäni eri nätit GT-“viisteineen”.

Antoisaa rakentelua!
Innolla odotan mitä syntymän pitää.

Tommoseen harmaaseen mätsää myös ruskeekylkiset renkaat, mutta ei varmaan kokoruskeet.

Löytyiskö Vittorian harmaakylkisiä 26sina?

Kendaa alle Roselta

Ensimmäinen kasaus valmis:

Halusin päästä testimään tätä ja kaivoin laatikosta tarpeelliset osat. Tulin äskön ulkoa testaamasta ja kokolailla tämä pyörä ansaitsee bättre osia. Oli tarkoituksena kasata ysäri Marin vaimolle, mutta siinä olikin keskiön kierteet paskana, niin nappasin sen kiekot alle ja niihin GT:n mukana tulleet Silento kakoset vanteelle. Nuo GT:n omat kiekot käyn vielä läpi ja jos kunto on luokkaa ok, niin huollan ne ja niihin sitten jotkut hauskat kumit.

Isomahaisuudesta juontaen tuo korottava stemi on must, ja tykkään tuosta tangostakin. Jarruvaijerit olivat loppu, pyräliikkeet kiinni → Tokmannilta pilipalivaijerit ja syötin ne härskisti vanhoihin letkuihin. Laitan sitten rengastilaukseen letkut ja vaijerit, myös nuo kahvat ovat väliaikaiset. Satula vanhasta vituksesta ja 26.8 tolppia kun ei pyörinyt nurkissa, niin GT:n mukana tullut rumilus putsauksen jälkeen takas paikalleen.

Keskiön irrottamisessa, ylläriPylläri, meinas mennä järki. Loppujen lopuks miltei metrin jatkovarrella vanha keskiö piti räjähtävän äänen ja irtosi, meni samalla kappaleiksi, onneksi kierteet pysy ehjänä. Tähän varmaan kuuluis 107 keskiö, mutta 110 oli vapaana, just ja just sai ketjulinjan. Purkuun, pesemiseen ja kasaamiseen meni yhteensä joku 12h tjsp, kiva viikonloppu ja nyt tarvii vielä siivota olohuone…

Tämä on kyllä paha, kaikki kolme ehdotusta hyviä, nuo täysharmaat kendat ois kyl teemaan ja vuosilukuun sopivat. Onneks on aikaa pohtia renkaita. Lokarit tuo myös tarvitsee ja etutartsin.

2 Likes

Simworksilta harmaapintaista tanwallia?

Saksasta saapui kiekkosetti ja kumit, myös ohjaamo ja jarrukahvat meni uusiks viime iteraatiosta. Renkaita arvoin tovin ja päädyin nappulattomaan versioon ja Schwalbe Road Cruiserit olivat megahalpoja ja saatavilla. Kohta tuo kermahtava väri varmaankin harmaantuu lähelle runkoa. Kiekoiksi valkkasin Mavic Crossridet, vaikuttivat hinta/laatu suhteeltaan hyviltä ja tehdaslaakerit miellyttää.

Stongan revin irti yhdestä jätepyörästä, jonka myötä tuosta tuli pystyasentoinen ja lauhkea. Stonga on maalattu, huonosti, mustaksi ja se on vähän mitä on, joko maalaan kunnolla mustaksi tai hommaan toisen. @easym luovutti halpaan hintaan harmaat Shimanon jarrukahvat, jotka istuvat väreihin hyvin ja toimivat.

Projekti ei vielä ole valmis, flatit polkimet, kuralätkä eteen ja joku muu satula ovat varmaankin viimeiset muutokset jotka tuohon teen. Tarkoitus oli tehdä tuosta myös pidempien reissujen pyörä, mutta sängyn alla lymyävä GT Cirquen runko saa sen kunnian. Huomenna saattaa muutama tippa sataa niin hyvä syy jättää fiksi himaan ja ajaa kiekot sisään.

3 Likes

Tästä on kyllä ollut puhe, mutta sanonpa vielä - se kunnolla sweeppaava stonga vähän pidemmällä sojotusstemillä istuisi kyllä niin kovin hyvin!

1 Like

Sweepperiin taidan tarttua, tulee jotenkin niin kruiserifiilis kun tuolla ajelee.

joku jones loop -kopio olisi mielestäni osuva valinta
ja oranssit ouryt

kehistä voisi ehkä napsia teipit pois?

Tuollainen Jones Loop -tyylinen olis kyl hyvä. Teippien riipiminen kävi mielessä, mutta jäin vaiheileen aiheen ympärillä.