P: faran 54t

Ideahan lähti siitä kun Carraron viistoputkesta löytyi pari reikää ja piti löytää korvike sille. Toki olisi jonkun Surly Bridge Clubin tai miksei Midnight Specialin voinut hankkia tilalle. Ensin mainittua sai tällä hetkellä vain inttivihreenä ja mustana, josta varsinkaan jälkimmäinen ei mielestäni ole väri ja sitten jälkimmäistä lila/pinkkinä ja sen värisiä pyöriä on taloudessa jo kaksi.

Ehkä kuitenkin Fairlightiin päätymiseen varsinaiset syyt oli rengastilat (kuvat 2,2” Racekingien kanssa erityisesti inspiroi), kiinnikkeet ja rungon läpiviennit ja viimeisenä toki Reynolds 653. Eli nopea työmatkapyörä/isojen lihojen (mun mittapuulla vaikkei mikään plussakumi-Sutra olekaan) retkipyörä. EDIT: ja pullotelineiden asettelu! Miksi niin harva valmistaja on tajunnut laittaa satulaputken pullotelinereikiä noin alas. Jo hetken miettinyt pitäisikö myös Keplerin runkoon laittaa Rivnut että saisi satulaputken tilan maksimoitua.

Nyt toistaiseksi ajan @janhe myymällä setupilla. Oon vaihtanut vain stemmin (80->100), satulan ja etuvalon (joka siirtyy kyllä pois ojan puolelta), 11-40 pakan voisin vaihtaa 11-46 ja laittaa kuraläpät kunnes vaihdan jotkut paremmat lokarit.

Yksi syy Faranin ostoon oli myös että voi vaihtaa kiekkoja melkein lennosta Keplerin kanssa ja ne nyt saa olla lainassa kunnes sepelikausi alkaa. Voisikohan muuten jotenkin jarrulevyjä speissata että olisi vielä helpompaa? Toisissa siis centerlock ja toisissa kuusipultti.

Projekti siis koska pitäisi kasauttaa uudet 27,5 dynamokiekot, ne voisin tällä kertaa miettiä paremmin kun ei kiire. Pohdinnassa ehkä sama ihanan äänetön Newmenin Fade napa taakse kuin Keplerin kiekoissa, eteen SP tai SON ja kehiksi ehkä ne halvemmat 25mm sisäleveyden Newmenin kehät, joissa logot tarroilla eikä laserilla kiinni.

Renkaiksi sitten varmaan talveksi 2,1” Kahvat ja kesäksi 2,2 Racekingit.

700c setupiin ei nyt varmaan muita muutoksia kuin nuo 45 Riddlerit voisi vaihtaa esim. 40 Tufo Swamperoihin.

Paino Keplerin kiekoilla muuten 12,1 ja mukana tulleilla 13,2.

Lokareita vielä pohdin ja Velo Orange Fluted 63mm kiinnostaa, koska pitäisi istua tai sitten ehkä 62mm Honjo.

18 Likes

Oon ite spacennu 6-bolt kiekot tommosilla ihan tarkotukseen tehdyillä 0,2mm shimmeillä (Esim. https://r2-bike.com/SYNTACE-Disc-Shim-Set-8-Pcs). Suosittelen. Varmaan joku enemmän diy ratkasukin toimii.

Makee pyörä kyllä.

1 Like

Hei kiitos vinkistä, täytyypä tilailla jossain välissä.

Voisi varmaan mennä kehätopikkiin, mut oisko Notubes Crest mk3 tai mk4 huono ajatus 27,5” setupiin? Painoa olisi lastin kanssa 90-100kg max + pyörän paino

Kuten esim. @leelee Stragglerissa:

Valo pois ojan puolelta ja läpät kuntoon. Ja niin Stavangerin muuten myös luovutin tänään uudelle omistajalle.

8 Likes

En laittais xc-kehiä tourinkiin siksi koska kerran liikkeelle polkaistuna siitä säästetystä painosta ei ole juuri etua tasamaalla tasaista vauhtia työnnellessä, mutta kärpäsarjalaisesta rakenteesta huolta ja harmia reissun päällä senkin edestä. Eri asia tietty jos ajotyyliin kuuluu rivakat kiihdytykset tai on kova ottamaan mäkivetoja.

Henk koht voin suositella ent. Eastonin nyk. Race Facen ARC-vanteita jollaisiin joskus 2016-17 Toikalla kasatut kiekot ovat edelleen arkipäivittäisessä ajossa eikä ole kertaakaan tarvinnut rihdata vaikka noilla on ajettu soraa ja kinttupolkuja retkilastissa, rällätty maastossa ja hypätty kadulla. 25-millisenä ilmoitettu paino 428 g ja r2:n puntarilla 409 g. Ei paha.

1 Like

kaipa tää on vähä tyyliero ja riippuu millasta riskiä sietää, mutta itse sanoisin just että crestin kaltaiset kevyet xc kehät on usein painoaan kestävämpiä. tietty vaatii kasaukselta vähän enemmän. riippuu ajotyylistä ja maastosta, mutta kevyet kiekot tuo niin paljon eloa pyörään, että ainakin itsellä se on jopa retkipyörässä aika korkea prioriteetti. taitaa lähes viimeiset viisi vuotta olla ollut useimmilla pitkilläkin retkillä(sekä arjessa) crest/xr331 tason kehää alla ja aina ne jaksaa yllättää ongelmattomuudellaan. mutta kuten sanottu, eri prioriteetit ja riskinsietokyky vaikuttaa. sporttifiilis ja mäkipainoitteiset retket painaa itsellä vaakakupissa enemmän.

2 Likes

Kiitos paljon @nutip ja @happo-orgiat :slight_smile: Tiedän että tiedän retkikokemukseen voi luottaa.

Tuo Arc25 vaikuttaisi sopivalta, jos löytyy vielä (30 ja siitä leveämpää näemmä helpommin saatavana), mutta Sapimin D-lighteilla tai Lasereilla voisi kasauttaa tämän ja 28 pinnaa molempiin päihin. Mitään pomppivaa ajoa tuskin tulee, mutta on kiva että suht nopealta pyörä tuntuu ja siksi Racekingiä kumiksi myös. Talven jäitä ajatellen ehkä kuitenkin hieman kestävyyteen päin vois mennä.

https://r2-bike.com/NEWMEN-Rim-275-Evolution-XA25-Aluminum-28-Holes Halvempi Newmen myös periaatteessa ok (koska saa tarrat pois), mutta reikien viimeistely ilmeisesti kehnompaa, terävää reunaa ym.

Tuntunut tosi mukavilta Keplerissä tän kesän nuo kevennellyt R460-kiekot Newmenin 200g takanavalla ja SP edessä ja Lasereilla ja Now8:n keventelylevyillä (1800g ilman levyjä) ja samaa haen nyt jossain määrin.

En ole vielä varma tuleeko edes pikkusivulaukkuja käytettyä ja Wald + puolisolta lainassa oleva laukku tuossa edessä voisi talven aikana päivittyä Wit Slingersin modernimmasta materiaalista olevaan Carradice-tulkintaan.

Joo ehdottomasti! Kyllähän se ukko stan osaa vanteen tehdä ja itekin ajan mieluummin kehillä jotka on lähempänä 400 g kuin 500.

Toi DT XR 331 on ollut myös erittäin yes mitä noita wigglen dynykiekkoja oon rallittanut. Tai siis tuntuu vanteelta, on pyöreä ja sitä rataa, eikä ole hajonnut.

Noista DT:n vanteista muuten lähtee tarrat hyvin helposti sen kun kynnellä rapsuttaa vaan

2 Likes

Oishan noita näköjään myös 361 ja 391. 25mm sisäleveys kai ois kuitenkin fiksumpi future proof ja näin.

Dt:n vanteissa mun mielestä heikkouksia on jossain määrin ollut ohuet (ainakin r460 ja r471) ja terävänmalliset kyljet (myös esim. xm481) jos sattuu kolauttamaan kiveen niin että rengas lyö vanteelle. Mutta tuskin toi yli parituumasilla on soratiepyörässä ongelma. Ja mulla kumit on mennyt helpommin tubeleksena paikalleen WTB:n Komeille ja Lightbicyclen kehille kuin Dt:lle, jotenkin kapee ja kynnyksetön se hylly noissa. Vaikka aika helposti meni just Dt:n gr531:lle, paljonhan tuo on kiinni renkaastakin. Koskaan ei oo tainnut jäädä kuitenkaan rengas laittamatta, eli toimiihan ne, ajamista on kestänyt noi kaikki.


Muistin että hyllyn päällä oli vielä 170mm FC-7402 lojumassa niin pitihän sitä vähän mallailla. 5,5mm kammen ja chainstayn välissä.

8 Likes

sopii kyllä hiton hyvin tähän pyörään!

1 Like

Minkälevyisellä keskiöllä? Sym/asym?

@janhe tais asentaa tähän UN-55 107mm ja lienee symmetrinen?

Mulla oli tässä mt60 ja m730 tossa keskiössä. Eiköhän se symmetrinen ollut. Kammet 170mm ja molemmilla puolilla oli tasaväkisesti tilaa.

1 Like

Hyvin taivuteltu Fairlightin jorkeilta. Sataseiskalla q-factor varmaan aikalailla 150mm. :sunglasses:

1 Like


Hyvältä vedon puolellakin näyttää. Eli vois ottaa noi DA:t irti ja vähän @minjoo7701 hengessä kunnostaa. Fairlight sanoo että 1x max eturatas on 44t ja veikkaisin että 42t riittäisi kun ei tule alle 40mm kumilla ajettua. Tuo DA:n pikkuratas taitaa olla 39t.

4 Likes

Osuuko kantapää chainstayhin tai kampi ketjuun, kun takana pikkurattaalla?

Hei hyvä huomio! Ensimmäinen täytyy testata vielä ja kammen ja ketjun väliin jää vajaa 3mm raskaimmalla rattaalla.

EDIT:

Ei jalankaan suhteen ongelmaa. Silmämääräisesti jotain 2 cm chainstayhin ja 5 cm vaihtajaan