P: CMWC Yokohama

Tein tämmösen. Tai keskenhän tämä on vielä. Tarkoitus oli siis rakentaa Yokohaman mestaruuksiin uus matkapyörä, joka mahtuis lentolaukkuun. Sitten niitä ominaisuusvaatimuksia alkoi tulla lisää. Pitää olla varalta vaihteet, jos vaikka ajetaan mäkiä; tartseille ois hyvä olla paikat ja EBB pitää olla, että saa heitettyä fiksirattaan takalevyn paikalle fiksikikkailuissa.

Alla on nyt 650B kiekot, mutta ajatus on koota uudet 28" kiekot, jotta fiksikikkailut ei kaadu huonoon skidausmenestykseen.

Vanhaan malliin rungon purkaminen tapahtuu avaamalla kaksi pulttia. Alanivelessä on 10mm pultti ja ylhäällä 6mm.

42 Likes

hot.
oispa itselläkin taittoretkipyörä

Todella kova.

Otto on kuulemma yrittänyt sulle sellasta kaupata!

Joo, sillä on kai couplerit jossain hangossa. En vaan tiedä onko hanko se oikea taittoretkipyörä mulle.

Laitatta iso lohkoon tapit, korvake ja 650b kiekot. Voitte tougella fistbumpata eetun kanssa.

voidaan me myös tehdä sulle tollanen pulttisplitti ku speksaat vaan sopivan pyörän.

ezgif-4-78874428ec

Tänään huidoin tän kasaan

20 Likes

Sen verran kiire oli taas kasaamisen kanssa, että laitoin maaliksi epoksipohjan ja päälle Mipan ruoste-efektimaalin, niin ei tarvinnut hätäillä pienien maalivirheiden kanssa. Tässähän mm. etudropit, pullotelineiden insertit ja kaikki splittien nivelet rosteria (ikävä kyllä takadroppeja ei saanut ruostumattomana) ja ajattelin, että ruostemaalin kanssa ne vois olla kivassa kontrastissa.

Jarruletkuissa on Zeno splitterit, joilla keulan ja perän saa erotettua ohjaustangosta. Eihän ne ihan täydellisiä ole, kun liitosta pitää kasassa pikkuriikkinen sokka, mutta toimivat ainakin vielä ihan hyvin. Tällä systeemillähän voit vaihtaa vaikka droppikahvat flättikahvojen tilalle ilman mitään ilmaamisia. Zenolla oli myös käteviä yleismallin liittimiä letkujen päihin, jotka ei tarvi oliivia tai inserttiä - ehkä vähän rujon kokoisia vaan.

Etukiekossa on SON SL napa ja keulassa on erikoisdropit sitä varten. Etukiekon voi siis irrottaa niin kuin tavallisen kiekon, ilman mitään liittimiä. Navan eri päistä tulee + ja - ja toisessa dropissa on eristetty kontaktipinta.

Pitää vielä miettii tota tartsijuttuu sillä kaupallinen yhteistyö Pelagon kanssa ja haluaisin ajella Rasketin kanssa Japanissa. Takana on kuitenkin tollanen uberyksinkertanen himmeli, jonka tarkotus on vaan toimia pannierikiinnikkeenä.

Takavalo on rautalangalla satulan reileissä. Johto tulee tolpan päästä ulos ja rungon sisällä on johdon vienti Tamiyan RC-liittimellä. En keksinyt mitään siistimpää kaksinapaista liitintä näille kuin SONin coaksaaliliittimet, mut mulla oli vaan yksi niitä ja se on nyt lampun päässä. Pitää tilaa lisää.

Tuossapa linkki vielä Zenoihin:

Huomaa, että hydrauli- ja DOT-nesteille on omat liittimensä.

10 Likes

Tää on hyvä tietää. Just nestejarru-maailmaan astuneena rupes mietityttää, kun haluis vaihtoehtosen ohjaamon vähän kisasempaan setuppiin.

Imgur

Porissa testireissulla

11 Likes

^^^^^ Kyllä se taitaa olla sellanen midreach tai canti jarrullinen maantierunko Burrows henkisellä tcr geolla. 25mm rengas lokarilla tai 32mm ilman. Lyhkäset maantie vaakadropit.

^ Toi takatarakka on kyllä ihana. Täytyy itekin ehkä askarrella tollanen. Väri on aika ankee, mutta siitä tulee sentäs kiva kontrasti paljaisiin rosteripintoihin.

mietiskelin pyöräillessä, että tähän sopis hyvin sellaset tägihenkiset decalit. pystysköhän Hugsi auttaa fellow itähessolaista?

2 Likes

Bruce Gordon tulee mieleen.

Kuin kaksi marjaa :strawberry::strawberry:

Hugs ilmotti, että voi auttaa

4 Likes

image

1 Like

Spottasin tän kaisaniemessä parkissa. Offtopic kyssäri, mikä gopro kiinnike oli tangossa

joku matkoilta hankittu, ei tainnut olla mitään tunnettua merkkiä

1 Like

Harmi, kun ei tullut otettua parempaa kuvaa, mutta modasin hieman Raskettia reissuhommiin sopivammaksi. Nyt kori tulee jalkoihin kiinni kahdella pidennetyllä QR-akselilla. Ei tarvi enää näprätä muttereita. Koria piti muokata sen verran, että jalkojen korvakoiden väliin tuli tueksi 10mm putket. Tukeva on!

Purin pyörän sitten atomeiksi ja pakkasin laukkuun. Lähtö Tokioon n. 20 tunnin päästä.

Fiilikset Ranchilta!

10 Likes