P: CERA - mikäköhän homma

Noniiin.

Pari kk sit juttelin broidin kanssa niitä näitä ja jossain sivulauseessa sanoin et joo o, eipä ole ollu kyl mitään vanhempia fillariprojekteja vuosiin. Ehk voisi olla kiva jotain menneiden vuosikymmenten juttuja kasailla ja rakennella.
Muutama viikko sit se sit soitti ja sano et hei nyt vois olla - oli käynyt muuttoapuna puolison kaverilla ja erilaisten keskustelun rönsyilyiden jälkeen käteen oli jäänyt niiden talkookaljojen lisäksi myös kaksi vanhempaa runkoa - mixte Vineri joka päätyi hki pyöräpajalle ja sit tämä Cera.

Tänään nähtiin tyttären synttärikahvien merkeissä ja samalla tää päätyi käsiin asti.

Niin tässä sitä nyt ollaan, pitkästä aikaa uuden projektin kynnyksellä.
Mukaan tuli keskiö ja tolppa, molemmat vanhaa campaa. Jotain saman suuntaista varmaan lisää.

CERAsta googlettelin sen verran että varmaankin jokin pieni paja/talli/kauppa Hollannista, mut tää rungossa käytetty putkisetti on se mikä tässä oikeestaan herätti sen mielenkiinnon - monenlaisia runkoja on ollu, mut tällästä aero(?) profiililla olevaa Columbusta en ole ennen nähny näin läheltä. Jokseenkin kaikki rungon putket on pisaraan, salmiakkiin tai kolmioon formattuja.

Mitäköhän tämä on? Tiiätkö? Oisko idiksiä?




En oikeen tiiä vielä et tuleeko droppi vai jokin townieviiksi. Viistoputkivaihtajat varmaan kuitenkin. Rengastilat on vähintääkin rajalliset mut koitan pitää toiveita yllä kapeista lokareista ja 28, ehkä jopa 30mm kumeista. Jos löytyisi 650b yhteensopivat jarrut (ja kehät) niin ehkä se 32 voisi myös olla mahollinen.

Kivaa hommaa. :slight_smile:

15 Likes

Noice. Vois olla Columbus MS eli MultiShape mut oon aika väsynyt.

e. Ehkä sittenkin Air?

1 Like

Kivan näköinen aihio ja kiva nähdä myös sua täällä!

1 Like

No joo, tota Airia vähän ehin jo kattelemaan itekin sillä silmällä mutta seattube ei oo ihan noin kunnianhimoisesti litistelty kun muutamissa Airia käyttäneiden katalogikuvissa. Toki voi myös ihan hyvin olla joku sekoitus mut tiedä sit näistä.
Muut putket on kuitenkin hyvin lähelle tuon oloisia.

Tän kuvan kanssa piti tovi pähkäillä että hahmotti kumpi on seatstay ja kumpi viistoputki. Ihmettelin, miks säädettävä kuppi olis vedon puolella, vaikka oliskin italokeskiö kyseessä :sweat_smile:

1 Like

Joo on kyl hämmentävän vahvasti muotoa noissa et voisi nopealla vilkasulla mennä cs viistoputkesta :upside_down_face:

Taitaapi olla myöhempää MS:ää, tässä olis 90-vuosimallin vastaava: https://mastroclassics.com/products/53cm-cicli-boschetti-columbus-multishape-frame-1990-model

eiku höpöjä, siinähän on alusta lähtien ollut erilaiset CS:t per puoli.

1 Like

Kyl sä taidat kuitenkin mankkis (e: ja konkeli) olla oikeassa tuon multishapen kanssa. :saluting_face:

Verrokkikuva netsistä:

IMG_0072

Taitaa osua kaikki tunnusmerkit kohilleen. Hauska homma. :smile:

Ja täällä oli vähän kirjoittelua tuosta Columbus MS:stä

Kyl se vaan aina kantsii kysyy. Kiitos yv. :saluting_face:

1 Like

Olit ehtiny kans tähän väliin samalla asialla. Näin se on :saluting_face:

1 Like

Hyvää putkipornoa.

1 Like

Kävin tänään hakemassa Mikolta tähän kiekot, kammet, polkimet ja kahvat. Sillai hassu että nuo taitaa olla polkimia lukuunottamatta samat osat mitkä meni sille mun vanhasta Gazellesta ehkä viis tai kuusi vuotta sitten.


Super Record / C Record ja Mavicin SUPpia. Kiitti Mikko, hyvin hillottu.

Ainakin etuvaihtaja, ja ehkä takanenkin taitaa löytyä jostain mut kannatin, tanko ja jarrulänget siis puuttuisi ainakin vielä. Ja pakka täytyy uusia - kiekoissa on kasipakka kiinni, mut jos muistan oikein ni kahvat oli kympit tai ysit ni sellasen pakan tarttis sitten kanssa. Nää kävi ehkä jokseenkin ristiin myös?

Sen verran sovittelin että kyllä ne lokarit taitaa jäädä haaveeksi.

Ei nyt columbus ms pyörään varmaan kannata mitään lokareita laittaa

7 Likes

No ei.

Se ajatus jostain sirohkosta audax / club racer tyyppisestä kasauksesta taisi lähteä liikkeelle jo ennenku alkoi kattelemaan että mitä putkea tämä oikein onkaan.
Mut joo, ei tää taida olla se pyörä.

Juu ei muuta ku leukaa rintaan ja runko myyntiin. Kuis iso tää oli?

kurapyllynä vaan

oiskohan se ollu siinä 55 paikkeilla