P:Causeway

Gravelin osto on ollut suunnitelmissa muutaman vuoden mutta aina siirtynyt, koska syyt. Tähän asti virkaa on toimittanut 2010 Genesis Day One, joka on kooltaan pieni eikä muutenkaan täytä kaikkia tarpeita. Omat ajelut sisältävät usein singletrackiä ja muuta maastoista, joten 40 mm rengasleveys jää välillä hintsuksi.

Parhaiten vaatimukset on täyttänyt Fustle Causeway, myös Nordest Super Albarda ja Sonder Camino ovat olleet vaihtoehtoja. Nordestin saatavuus on kuitenkin ollut sangen huono ja Sonder ei voi toimittaa pelkkää alurunkoa brexitin vuoksi.

Pari viikkoa sitten sähköpostiin tuli ilmoitus, että Fustlen vanhemman mallin runkosettejä on saatavilla poistohintaan. Kun vielä Genesiksen satulatolppa oli näköjään tehnyt epäpyhän liiton rungon kanssa, ei auttanut kuin tilata, vaikka rahanmenoa omakotitaloprojektin vuoksi on riittävästi muutenkin.

Edellä mainitusta syystä johtuen ei tällä hetkellä ole mahdollista täräyttää osasarjaa ja kiekkoja. Ja nykyisellä SSGG:llä on Kokkolassa pärjännyt aivan joten sinkula tässä todennäköisesti tulee.

Keskiö on BB86/PF41 eli EBB ei ole vaihtoehto. Eli kiristintä peliin (ellei 42-18 satu olemaan taianomainen). Läheltä löytyi huokea 105-takavaihtaja tähän tarkoitukseen. Fillaritorilta Rivalit kammiksi. Oon jotenkin aina tykännyt Rivaleiden ulkonäöstä. Pääsee/joutuu myös kokemaan GXP:n. Takaratas ja kitti löytyivät jo valmiina.

20230707_184338

Jarrujen osalta Sramin S500-kahvat löytyivät jo valmiina. Cogkolasta BB7:t jarruiksi. Näille pitää hankkia PM->FM -adapterit. Lueskelin, että jarrut eivät välttämättä toimi ainakaan kaikkien CL-levyjen kanssa. Ilmeisesti spideri saattaa osua jarrupalan “kahvaan”.

Ritcheyn VentureMax löytyy valmiina, samoin joku tolppa, satula ja stemmejä.

Kiekko-osasto on vielä auki. Jos käytettynä ei löydy sopivia, Huntit ovat vahva vaihtoehto. Runkoon menee 50 mm kumi ja luultavasti käytän koko potentiaalin.

Tavallaan mietityttää, onko järkeä touhuta ketjunkiristimen ja vaijerilevareiden kanssa mutta tuleepa sekin kokeiltua.

O:
22-25 mm sisäleveyden kiekot
47-50 mm gravelkumit
BB86 GXP-keskiö

3 Likes

kiinnostunut

Fillaritorilta mukavia löytöjä.

Ergonin Allroad Core Comp, jonka olin muutenkin suunnitellut ostavani jossain vaiheessa.

Ritcheyn WCS Chicane B2 80 mm. Kivan mattapintainen ja merkkikin täsmää VentureMaxin kanssa.

Seuraavaksi pääsee askartelemaan sisäisten läpivientien kanssa, kunhan jarruadapterit saapuvat.