P: Bianchi LT250


Kävin poistamassa paikalliselta ukkelilta tuommoisen piantsin, Torissa oli myynnissä ja 60€ siitä joutui maksamaan. Hinnat alkaen malli Acera voimansiirrolla, runko jotain cromo viemäriputkea. Kiekot vaikutti suorilta eikä ole jarruteltu puhki saakka, laakerit pyörii, kumeissa ilmaa, vaihdevaijerit on hieman ruosteessa/jumissa, voimansiirto on paksun mustan tahnan peitossa ja vapari jätti aina välillä yhden engagement pointin käyttämättä jos nopeasti vaihtoi suuntaa. Hienot orkkikset pikalinkut ja samanlainen satulatolpan panta tallessa. Nuo hirvittävät nousukahvat ei liene vakiot mutta muuten näytti pikaisesti tutkittuna satulaa vaille kaikin puolin alkuperäiseltä ja räpeltämättömältä. Ruostetta niin vähän että varmasti aina säilytetty vähintään katoksessa, ehkä jopa sisällä. Tainnut olla kevyellä käytöllä.

Räjäytetään palasiksi ja käydään läpi, kivaa puuhaa kevääksi.

Jos sattuu olemaan ajan henkeen sopivaa satulaa tai jotain hienoja värillisiä tai tanwall 26" renkaita tämmöiseen niin viestiä saa laittaa.

3 Likes

3 Likes

Heijastimen asennus oli oikeastaan ainoa “räpellys” tässä.

Yhtään mikään paikka ei ollut jumissa. Kammen pultit oli rasvattu, headsetti oli kuivakka varsinkin alalaakeri, mutta kierteissä oli rasvaa. Keskiön ympärille on päässyt kosteutta, sielä on pintaruostetta mutta oli myös rasvaa, lähti hyvin auki vaikka oli kyllä tiukassa niinkun pitääkin.

Illemmalla pitää suorittaa vielä pesuhommia.

Altus kampisetissä on niitatut rattaat, joka oikeastaan asettaa nyt suunnan koko projektille. Joko putsataan ja huolletaan kaikki paikat ja kasataan takaisin sama acera/altus 3x7-speed setuppi orkkis kuosissa, jonka varmaan saisi kyllä toimimaan ihan hyvin. Tai sitten jos kampisetin vaihtaisi yhdelle eturattaalle, ja hyllystä löytyisi 10-vaihteinen XT… hmmm… Jarrukahvatkin pitäisi kyllä sitte etsiä kun altuksessa ne on naitettu vaihtajiin kiinteästi.

5 Likes

1996 vuoden Bianchi katalogista löytyi transparent gelb värinen LT 250. Hintaa ollut 5999 itävallan shillinkiä, tämän päivän kurssilla tekisi 436€ joten aika bargain tuo 60€! :smiley:


LT mallin putket markkinointikielellä kuvailtuna:


Käännös: cromo viemäriputkea, nada butted. :joy:

5 Likes

Mulla odottaa varastossa purettuna samanlainen ja vastaavin alkuperäisin palikoin, tosin mun on nähnyt aika lailla ajoa ja huonoa pitoa. Taisin siitä 40e maksaa joskus taannoin. Suunnittelin kans ensin kiillotteluprojektia alkuperäisillä palikoilla mutta muuttanee muotoaan käyttiksen suuntaan - etutarakkaa ja läskimpiä gummeja. Originaalisatula ja muoviosia sieltä täältä hapertunu + voimansiirron kilsat vähissä eli pitää kattella jotain kustannustehokasta korviketta noille.

Joo tässä kans näky olevan jarrujen palautusjousien ympärillä olevat muovikipot kaikki enemmän tai vähemmän halki. Pitää kattoa saisko niitä jotenkin fiksattua, vähän hölmö rakenne niissä kun olis ollu täysin mahdollista laittaa se palautusjousi suoraa kiinni jarrulängen alumiiniseen runkoon, mutta ei. Jousi kääntää muovikikkaretta jossa taas on hahlo mihin längen uloke menee. En ymmärrä miksi tuollainen muovi on pitänyt siihen väliin laittaa.
CT90 näkyy olevan nuo jarrut, nykyäänkin vielä näkyy olevan saatavilla CT91 mallia joka varmaan on hyvin hyvin lähelle vastaava eikä pahan hintainenkaan uutena.

Toisaalta voisi nuo päivittääkkin samalla, jos vaan sattuis löytymään jotkin hyvät canti jarrut käytettynä?

Nyt se on kasassa. Uudet vaijerit, ketju, gripit ja jotain pienempiä nippeleitä. Muuten pärjättiin putsailulla ja rasvailulla. Jakkaraksi löytyi omista laatikoista alustavasti Fizikin Gobi XM. Jarrut ja vaihteet pelaa hienosti. Uniglide vaparinkin käytin irti navasta, liottelin vanhat tahmat pois ja pistin uutta moottoriöljyä sisään, tuli hyvä.

Renkaat on ihan ympäriinsä aika pahasti halkeilleet, ne pitää uusia ennen pidempiä ajeluja, ja samalla tsekata pinnat/kehät tarkemmin. Yksi pinna ainakin on löysänä joten niidenkin kanssa vähän hommia tiedossa, vaikka ovatkin suorat ja ajossa ihan hyvän tuntuiset.

3 Likes

Vuoden ’96 pyörässä :flushed:

1 Like

Jostain saatu halvalla vanhaa varastoa?

Nii en tunne tarkemmin noiden aikajanaa ja termikin voi olla väärä. Hyperglide tuossa on pakan kiinnitys mutta Uniglide ymmärtääkseni tuo vapari (?) kun lähti takapuolelta 10mm kuusiokololla koko vapari aukomatta irti tuosta navasta, ja ite vapari purkautuis sitten tuon laakerikoolin irrottamisella.

Joytech merkkinen napa.

Jos vaparin rungossa on tasalevyiset hahlot ja pienin ratas on kierteillä, kyseessä on Uniglide. Hyperglidessa on yks kapeampi hahlo ja pakka lukitaan paikalleen erillisellä lukitusrenkaalla, jolle on kierteet vaparin sisäpuolella, kuten kuvassa.