P: All-Shitty

Lupasin käppäsen fiksiprojektin, täs ois.

Murhakuution bätmänille näyteltiin viime keväänä lepakkosignaalia erään metalliroskiksen tienoilla ja informoitiin että Bigblock on kolaroitu senverran kieroksi että askartelumateriaalia olisi tarjolla. Kävin noukkimassa raadon talteen ja totesin että kohtaaminen peltilehmän kanssa oli jättänyt pyörän varsin kieroksi (perä 107mm mm, sentin verran sivussa, keula saman verran pielessä) muttei oikaisukelvottomaksi. Näinollen pyörästä ei tullutkaan putkisetin elimenluovuttajaa, vaan totesin että eiköhän tämä saada oikaistua.

Koska itsellä ei ollut tarvetta/tilaa pyörälle, päätyi runko oikaisun jälkeen fiksikreivin työpyöräksi. Samoilla lämmöillä tinasin keulaan paikan levyjarrulle. Koska Kreivi sittemmin vihkiytyi rolleri-lyfestyleen, jäi tämä vähälle ajolle, ja runkoa tarjottiin takaisin minulle. Koska sittemmin oli allekirjoittaneen brompton tullut myytyä, totesin että ehkä kätevälle reissupyörälle voisi olla käyttöä ja hankin rungon takaisin ja aloitin sahaamalla sen pariin osaan ja sorvailin insertin viistoputkeen katkopyörä-retrofittia varten.

Jatkoa seuraa.

niks naks katki poikki

Niin siis tuon vaakaputki-satulaputki-kohdan liittäminen ei tarvitse kuin satulatolpan ja toisen klämpin tuohon alemmas, jos sitäkään. Vai?

Mutta on se kun kaikki alkaa aina paloittelumurhalla.

Jep, seattubeen tulee toinen klämppi ja se sitoo paketin kasaan. Ja mulla siis oli tässä sellanen ajatus, et joku muukin yksivaihteelainen saattaisi haluta käyttää fidisix katkofiksiä, joten tätä saa ihmiset halutessaan lainata.

Mietiskelin jo edellisen katkopyöräprojektin kohdalla, että miksikäs tämmönen satulaputkipoikki tyyli ei oo yleisempi? Vaikuttaa ylivertaiselta.

Tinpe - 15:36, 11.2.2019 » MIetiskelin jo edellinen katkopyöräprojektin kohdalla, että miksikäs tämmönen satulaputkipoikki tyyli ei oo yleisempi, vaikuttaa ylivertaiselta.
Tämähän on murhakonttihomage ritcheyn breakawaylle, joka taitaa olla ehkä toisiks yleisin(?) tyyli sen S&S couplerin jälkeen (tai siis näitä on vaan toki ritsin rungoissa mut ne on aika yleisiä katkopyöriksi jne

Otto kyllä pitäs laittaa linnaan ku kaikki pitää palotella aina >:D eivaan, hyvää puuhastelua näyttäis olevan taas tulossa.

Pitääkin tuoda murhakuutiolle muutama kiero italialainen.

Tinpe - 15:36, 11.2.2019 » Mietiskelin jo edellisen katkopyöräprojektin kohdalla, että miksikäs tämmönen satulaputkipoikki tyyli ei oo yleisempi, vaikuttaa ylivertaiselta.
Oliko niin, että Ritcheylla on ziljoona patenttia tuohon.

Radavistissa oli joku hieno Ritchey-video, jossa jokku ihan nolot germaanit haastattelee sitä. Siellä se kertoo kuinka se halus pyörän, jonka kans voi helposti lentää Sveitsiin luottokorttirandoileen, jättää laukun säilytykseen, randota, paluumatkalla peseytyä järvessä ja lentää takas kotiin.

Tossahan se:

Toi oli hyvä stoori. Ritsi myös kertoi miten palaamme tulevaisuudessa muhvikuiturunkoihin.

jos joku tahtoo ritchey approved 1" keulan niin kyllä mä teen. kunhan saan muodin edelläkulkija tnts:n keulan valmiiksi.

Olen kuullut vahvoja huhuja ja visioita sellaisesta keulasta, jossa alhaalla 1 1/8" ja ylhäällä 1". Ehkä jopa kierteellinen ylhäältä. Tai sitten olen keksinyt koko jutun itse.

Jeaaaa boiiiii!

Täällä piti vain sahata QBP Taiwanbulkkia osiksi mutta nyt ammutaan jo tosi kovilla!

toi quillhead sakius on kyllä jotain niin innovatiivista että se revandellin hupiukko ei saleen anna ikinä itelleen anteeks ettei keksiny tota ite

noitha voi sit tehä inverttin viel sillee et haarukas on kierteet ni sit voi käyttää ahead stemii mut vaihtaa kätsästi haarukanjalkoi tilanteen mukaan eikä tarvi avaa niitä hankalia kuusiokolopulttei

Joo toi ois kova myös kun tietty pitää olla trussikeula.

https://i.imgur.com/gePY0TD.jpghttps://i.imgur.com/JEUvPdY.jpghttps://i.imgur.com/q8wtKE8.jpg https://i.imgur.com/mVfeAhZ.jpg

Tämmösen ihmettelemisestä tulee niin lämmin miäli minulle!