Osia Raleighiin

Sain käsiini vanhan, 1970-1980 luvun Raleigh Royalen, ja tästä olisi tarkoitus rakennella ensimmäinen single-speed -vehje. Olen jo purkanut pyörän osiin, ja nyt pitäs tietää tarkemmin, että mitä osia tuohon saa sopimaan.

Onko tuo englantilaisuus jotenkin rajoittava tekijä osien valinnassa? Stemmin haluaisin pitää, mutta ohjainlaakerit ovat huonossa kunnossa; onko niissä jotain standardia vai miten valinta tapahtuu? Osat ajattelin itse hankkia, mutta ainakin kiekkojen kokoamisen jättäisin ammattilaisen tehtäväksi. Olen toki foorumeita tutkiessani törmännyt merkkeihin, joita kannattaisi suosia. Michen navoilla ja Suginon kampisarjalla ei varmaan voi mennä hirveästi metsään?

Nyt siis jotain osasuosituksia/“sääntöjä”/vinkkejä rakenteluun. Kaikki paitsi stemmi, ja ehkä sekin, vaihtuvat uusiin osiin.

Edit. Fiksi on siis tarkoitus rakentaa, ei sinkulaa. toki jollain hyvällä flipflop-navalla voisi napata molemmat yhdellä kertaa.

Raleigh spriten juuri rakentaneena voin kertoa että setä sheldon kertoo aiheesta paljon, lue se ensin. http://sheldonbrown.com/raleigh26.html Keskiö ja ohjainlaakeri ovat todnäk 26tpi kierteellä joka pitää kierteyttää jotta tavalliset BSA (24tpi) komponentit käy. Keskiö on todnäk myös leveämpi kuin 68mm joka pitää huomioida ketjulinjaa laskettaessa. (Ittellä oli 71mm). Rotsaamalla tehtiin keskiö standardilevyiseksi. Hyvä siitä tuli paitsi että vetopuolella keskiön kierteet eivät oikeen meinaa kestää.

Sheldon-setä kertoo Raleighin alkuperäisten ohjainlaakereiden olevan sangen kestäviä. Saman huomasin omassa Raleigh Rialto 1978 -projektissa. Uudet kuulat kaupasta ja homma toimi, kun putsasi koolit kunnolla.

Jos hankit uuden ohjainlaakerin, emäputken päät pitää luultavasti pyöräyttää uusille kooleille sopivaksi reunoilta ja sisältä. Samanlaista säätämistä tulee uudesta keskiöstä uusine kierteineen ja kavennuksineen. Vanha lienee Raleigh-kierteillä ja leveä. Olen huomannut että valitettavan harvalla pyörämekaanikolla on osaamista/intoa vanhojen runkojen laittamiseen. Helpompi on käyttää vanhoja osia: jos ne saa itse irti, ne saa itse myös takaisin. Huollettuna.

Omassa projektissani käytin lähes pelkästään vanhoja osia, ammattilaisen rohkaisemana. Jopa kiilapulttikammet toimivat, kun hankki uudet kiilat.

Luultavasti pyörässä on kaksi eturatasta, joista pienemmän voi uusiokäyttää fiksiin. Raleighin hupaisa kolmehaarainen spideri kaipaa vaan rautakaupasta sopivat pultit ja mutterit ja prikat. Kaikilla on Suginot, harvalla oikeaa retroa.

Jos kiekot ovat 27-tuumaiset, ne kannattanee suosiolla uusia.

Jos takahaarukka on 120-millinen, ketjulinja saattaa mennä kerrasta oikein, kun laittaa eturattaan kampien sisäpuolelle ja 120-millisen ratanavan.

Edit: Ai niin. Voipi Rallen dropoutit olla ahtaat nykyajan akseleille. Sitä varten on viila. Ja kiitokset Tikkurilan Ajomiehelle suuresta avusta ja asiantuntemuksesta Raleigh-projektiini.

Pyörä on kolmivaihteinen, joten edessä on vain yksi 48-piikkinen ratas, jonka kyllä haluaisin säästää. Rajoittaako tuo kampien uusimista, jos vanhan eturattaan jättää, vai onko sillä mitään merkitystä? Mittasin takahaarukan, ja se oli drop-outtien ulkosivuilta mitattuna 120mm. Jostain kuitenkin luin, että sisämitta olisi oikea? Myös renkaat kävin mittaamassa, ja senttimetreissä luku oli 64,5cm. Jotenkin tuntuu ettei tuumiksi muutettuna luku 25,2" ole oikea? Meneekö tuohon suoraan 700c-kiekot?

Jospa veisin pyörän suoraan pyörätohtorille tarkkailtavaksi, ja sen perusteella pistäisin palikkaa kasaan. Tällaisella arpapelillä tuhoan kohta koko pyörän.

Edit. Sheldon kertoo, ettei tuohon stemmiin mene 25,4mm tangot. Hitto, ois ollu hieno tuo alkuperäinen stemmi.

27" = 630mm
28" = 622mm

ei siis muunneta laskukoneella vaan vanhoilla fillaristandardeilla. Jos siinä on kumit, niin lue kyljestä, mikä niiden koko on.

Tuohon menee varmasti siis 120mm napa, kun vähän takahaarukkaa levittää. Eppäilen, että kammet on kiilapulttikiinnityksellä keskiössä, joten se on sit oletettavasti kaikki uusiks tai kaikki ennallaan, jos kammet ei lonksu ja on suorat.

Renkaat on 27", joka tarkoittaa varmaankin sitä, että 700c menee alle. Otan tosiaan tuohon pyörätohtoriin yhteyttä huomenna, katsotaan miten käy.

700c & “27” ei ei ei.

Kakseiskat on isommat kuin kakskasit. Outoa mutta totta. Kakseiskoihin on kyllä pappiskumeja ja jopa hienoa retrokamaa mutta ei valikoimaa > kiekot vaihtoon jos teet käyttöpyörää.

Kiilapulttikammet on purettavissa & koottavissa vasaralla kotona oikeesti.

Jos sen yhden rattaan saa irti niin sitä voi siirtää ketjulinjan mukaan. Mutta käyttö uusissa kammissa riippuu spiderista. Uusissa kammissa ei ole kolmihaaraisia…

Kare_Eskola - 2 hours ago » 700c & "27" ei ei ei. Kakseiskat on isommat kuin kakskasit. Outoa mutta totta. Kakseiskoihin on kyllä pappiskumeja ja jopa hienoa retrokamaa mutta ei valikoimaa > kiekot vaihtoon jos teet käyttöpyörää. Kiilapulttikammet on purettavissa & koottavissa vasaralla kotona oikeesti. Jos sen yhden rattaan saa irti niin sitä voi siirtää ketjulinjan mukaan. Mutta käyttö uusissa kammissa riippuu spiderista. Uusissa kammissa ei ole kolmihaaraisia...
Tarkoitin siis, että vanteet vaihtuvat kokonaan 700c:ksi. Voihan noita vanhempia kampia jostain löytää.