Onko toivoa?

Hommasin Nettimarkkina.comista 80-luvun Cresentin maantiepyörän kaupunkinpyöräksi ja kaikki ihan OK, kunnos ensimmäinen pidempi testilenkki (5km) ja vasen kampi rupesi nuljuamaan ja lopuksi irtosi. Onko haisua mistähän tästä saisi halvalla uudet kammet?

http://img828.imageshack.us/img828/782/41162522.jpg

Vieläkö irronneen kammen saisi kiristettyä takaisin, vai onko se lopullisesti hajalla? Kampia (käytettyjä) löytynee sieltä sun täältä. Pk-seudulla ainakin Kyläsaaren pyöräpajalla on kahmalokaupalla yksittäisiä kampia.

Erikoisen näköinen kampi omaan silmään, mutta akselista päätelleen tilalle kelpaisi perusneliskanttiakselin kampi, eli kyläsaaresta varmasti löytyy jos oot stadilainen. ja näinköhän oikein, että sulta puuttuisi myös rattaasta kiinnityspultti…

Ihan normi kampi. Toi hahlo on pölysuojan irroitusta varten. Pölysuioja on muovia ja kierteillä kiinni kammessa. Pölysuojan alla näyttäisi olevan vielä kammenpultti jäljellä. Onko se katkennut? Jos on, niin ongit sen vanhan pään pois akselin sisältä (heh heh, paska homma) ja laitat kiinni uudella ehjällä pultilla (löytyy pyörähuolloista). Jos ei oo katki, niin pölysuoja irti vaan ja kampi takaisin kiinni vanhalla pultilla.

Voi olla, että kammen ja keskiöakselin liityntäpinta on vähän löystynyt, jos oot ajanut pultti löysällä, mutta toivotaan että on kuosissa.

Jos kampi lähti kuvan mukaisessa kunnossa irti, niin kammessa taitaa olla pultin/ulosvetimen kierteiden suojanappi päällä ja pultin kantakin taitaa näkyä tuosta ruuvarivälistä, eli jos vääntäsit ensi alkuun sen (suojamuovin) irti ja kiristäisit pultilla kammen takaisin paikoilleen? Jos olen aivan hakoteillä, niin syytän epäinformatiivista aloitusviestiä.

Edit: asb ehti ensin

onko kammet Thun Coronadot?

Hei, kiitoksia vinkeistä! Ehdin aamulla ottaa pari lisäkuvaa, ja tutkaisen iltasella tarkemmin tuon kammenpultin kunnon.

http://img824.imageshack.us/img824/7294/35363805.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/4213/38637806.jpg

Kammessa näyttäis olevan ehjä pultti kiinni, mutta kammen viisteet näyttäis olevan aika finaalissa. Ehkä se kiristyy siihen väliaikaisesti, mutta ei tule olemaan pysyvä ratkaisu.

Keskiöakseli näyttäis ehjältä.

Kampi näyttäisi olevan lisäksi rasvan kanssa asennettu. Pyyhi rasvat pois ja asenna kampi “kuivana.”
Normaalisti kahden metallin väliseen tämän tyyppiseen kiinnitykseen laitetaan vaseliinia tai äärimmäisen sotkevaa alumiinitahnaa väliin, mutta kampien kiinnityksessä varsinkin vaseliini saattaa aiheuttaa sen että kampi liukuu liian pitkälle akselin ympärille ja vaurioituu.