Onko Mikkeliin mänijöitä?

Pyöräreissu Helsingistä Mikkelin suuntaan elokuun alussa. Vetoapua kaivataan!

suunnitelmissa helsinki-porvoo-iitti-ristiina-kerimäki-joensuu noihin aikoihin. jollain +20km/h keskivauhdilla. fixillä tai vaihteilla (tää arpominen on vielä kesken).

Mä olen lähdössä vaihteilla, mutta tosiaan vauhti ei ole pääasia vaan että illallakin jaksaisi vähän katsella maisemia päiväetapin jälkeen…

Reittikin on passeli, jäisin kyydistä sitten Mikkelin kohdilla. Mulle sopisi parhaiten lähtö 5.8. paikkeilla.

jossain vaiheessa elokuuta ois suunnitelmissa helsinki-savonlinna/kerimäki… leppoisaa vauhtia yhden tai kahden kaverin kanssa. tarkka reitti ja ajankohta vielä mietinnässä, mutta epäilen että ihan alkukuusta ei vielä natsaa.

^^^ ristiina on paska paikka.

ja omissa suunnitelmissa päiväetapit 100>150 väliin ehkä about.
vois ehkä pitää pow-wow:in et miten tää hoitus.

Asiasta voisi keskustella. Minulle tuo päivämatka on OK, tosin varmaankin lähempänä 100 kuin 150 voi olla kivempaa.

Ei Ristiina ole läpeensä paska paikka.

Kaverin kanssa ajeltiin kesäkuussa väli Hki-Savonlinna ja pysähdyttiin ensimmäisen kerran Ristiinan majatalossa 270 kilometrin jälkeen.
Rantasauna odotti lämpimänä, järvi ihanan kylmänä. Palvelu oli erinomaista, emäntä sanoi esim. säästävänsä yleensä huoneen jos sattuu tulemaan vieraaksi väsyneitä majoitusta tarvitsevia pyöräilijöitä.
Aamiaiseksi oli kaikkea mitä ihminen tarvitsee, puuroa sun muuta. Jaksoi taas polkea kohti savoa.
Suosittelen. http://www.ristina.fi/majatalo.htm

Sulkavalla muuten sain aivan helevetin hyvää pastaa siitä ainoasta ravintolasta joka siellä on. Muuten reissu kulki kebabin voimalla.

Reitti oli Nikkilä, Pornainen, Askola, Myrskylä, Artjärvi, Iitti, Mäntyharju, Ristiina, Sulkava, Savonlinna.
Hiljainen ja mukava ajeltava. Pieni tietyö Kuusankosken pohjoispuolella mutta sekin taitaa olla jo valmis.

Alkumatkasta uhosin että tätähän voisi kokeilla fiksilläkin mutta viimeistään Puumalassa aloin arvostaa maantiepyörän vaihteita. Siis ei niiden kunnioitusta herättävien ylämäkien takia, vaan että sai lasketella mäet välityksellä 53-11. :slight_smile:

Kyllähän se tosiaan on erilaista kun ei voi levätä alamäissä, mutta kun pitää päivämatkat sopivina ja kaikki ajavat kiinteällä/sopeutuvat sen tahtiin, niin ei se oo matkaillessa sen huonompi. Kun on tarkoitus ajaa pitkään samaa vauhtia, niin mitäs sitä turhaan vaihteita räpläämään.
Jarrua saattaa väsyneenä kuitenkin kaivata niissä alamäissä.

… takaisin aiheeseen, kiinnostaako siis ketään lähteä keskiviikkona vaihteilla tai ilman ajeleen Mikkelin suuntaan? Todennäköisesti Lahden kautta.

Samaan suuntaan ollaan tyttökaverin kanssa lähdössä nyt viikonloppuna. Helsinki-Rantasalmi olisi tarkoitus polkaista. Reitti on vielä jokseenkin auki, mutta pikkuteitä pitkin leppoisaa retkivauhtia.

Jeps, mun reitti ja aikataulu on about seuraava:

Pe 31.7. Helsinki - Iitti (via Sipoo,Askola,Myrskylä,Artjärvi)
La 1.8. Iitti - Ristiina (via Jaala, Mäntyharju)
Su 2.8. Ristiina - Savonlinna
Ma 3.8. Savonlinna - Joensuu
(ehkä Kiteellä stoppi, kattoo mis kunnossa persu ja jalat on)