Olmo Team Professionisti

http://lh4.ggpht.com/_a0C2XDF_WtY/TB-rbEb0VEI/AAAAAAAAAqs/jqID285XVWs/s800/IMG_3900.JPG

Tämä on vasta runko, mutta kiinnostaisi tietää jos joku on törmännyt samanlaiseen ja haluaa jakaa tietoa tai kokemuksia. Netissä on melko vähän löydettävissä, ainakaan pintapuolisella plarauksella ei paria kuvaa ja jokusta mainintaa lukuunottamatta löytynyt englanninkielistä tietoa.

Putki on SLX:ää ja hienosti viimeistellyltähän tuo vaikuttaa monia yksityiskohtia myöten.

Mistäs tälläinen on haaviin tarttunut?

Kellareistahan näitä löytyy toisinaan. Eräältä palstalaiselta kävikin ilmi sen verran, että nämä ovat ilmeisesti Velosportin aikanaan Suomi-värityksella tuottamia runkoja.

Edit: Eihän tuo oma Olmos ole muuten se sama, jonka ostoaikeissa traagisesti myöhästyin ne käänteentekevät minuutit, tuolta Jämsästä päin jostain?

Edit: Eipä tainnut olla, vaikka yhtä halpa olikin.

En ainakaan tunnusta, omani on kuopiosta teknisen viraston varastosta pölyttymästä pois ostettu - ja tuli kyllä halvalla. Tosin ei ole näin hienoa putkea tuo runko, columbuksen CroMor-mallia…kai aikansa keskikasti, mutta mitat ja tyyli mielyttää kyllä.

Mieluusti kyllä italialaisia katselen jatkossakin :slight_smile:

Meneekös tuosta takajarrun vaijeri yläputkessa ? Jos menee, runkosi näyttää samanlaiselta kuin oma n.- 88 Sintexini - väritys ja tarroitus vaan erilainen.

Ostin rungon mukana C-recordin tolpan, keskiön ja 53/42-kammet sekä Ofmegan ohjauslaakerin sekä Campan Gran Sport-navoilla olevat Super Championin sateenkaaret ( Arc de Ciel )ohennetuilla pinnoilla ja Vittorian tuubikumeilla.
Pyörä oli muuten ensiasennussetissä, mutta myyjä ei pahus halunnut myydä kaikkia Campa-osia :frowning:

Koko on 58.5 cm , joten putki muuttui Columbuksen SPX:ksi.

Juha

Joo vaijeri menee yläputken sisässä tosiaan, ja se läpiviennin kaulus on sellainen salmiakinmuotoinen. Tästä yksilöstä vielä sen verran, että on täysin uusi eli käyttämätön. Mutta käyttöön kai tuo pitäisi saada. Keskiönkin joutuu kaiketi vielä rotsaamaan.

Jep, sama malli on.

tyhja - 9:58, 27.6.2010 » Mutta käyttöön kai tuo pitäisi saada. Keskiönkin joutuu kaiketi vielä rotsaamaan.
Korjaus : käyttöön tuo pitää saada :-)

Juha

Muutama pikafoto tänään lenkin jälkeen - vertaapa tyhja omaasi :

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/picture.php?albumid=772&pictureid=4022

Kokosin parissa illassa Sintexin käsillä olevilla osilla ajokuntoon. Nyt keppee sinkula, mutta vaihdevaroitus on annettava heti kun saan Campagnoloa C-Recordia / Gran Sporttia tai Shimanon 600 EX :ää riittävästi kerättyä. Epäilisin, että Shimmua löydän helpommin :slight_smile:

Juha

Onhan tuo aika samanoloinen. Ensimmäisenä erona panen merkille, että etuhaarukka on omassani kromattu ylös asti ja samoin seatstayt on kromatut.

^^ JIITEE: Löytyykö sulta/netskusta tarkempia speksejä (vaikka katalogiskannausta) tuosta sun Sintexistä? Itseltä löytyy samanvärinen Olmo-projekti, tosin TT-mallin rungolla ja ois mukava saava vähän lisäinfoa siitä.

PS. Sorry jos menee vähän OT:ksi…

yu-ha - 7:32, 28.6.2010 » ^^ JIITEE: Löytyykö sulta/netskusta tarkempia speksejä (vaikka katalogiskannausta) tuosta sun Sintexistä? Itseltä löytyy samanvärinen Olmo-projekti, tosin TT-mallin rungolla ja ois mukava saava vähän lisäinfoa siitä. PS. Sorry jos menee vähän OT:ksi...
Hei Eipä löydy , ja pieni epäilys on vielä vuosimallistakin, sillä huomasin, että shimanon 6-pakkaista 126 mm:n takanapaa varten joutuu haarukkaa vähän levittämään- eli se onkin vain 120 mm:n ! Nyt vuosimalli voi olla alkupuolen kasariakin.

Epäilen kuitenkin, että Tyhjän runko on kuitenkin omaani wanhempi, koska siinä on kromattua osaa enemmän. Samoin etuhaarukka näyttää leveämmältä kuin omani hiukan “aerompi”.
Onkohan Olmo-tietäjiä saitilla ?

VRT :
“Here is the '83 model Sintex: http://www.pieroorlando.it/Le_mie_bici/Bici%204.htm
Thats made from Columbus SL though and probably still 120mm spacing as most manufacturers made the switch from 120 5spd > 126mm 6/7spd at around this 1983 era.”

JT

PS. Tuo italiaano-linkki ei enää toimi, mutta tämä toimii:
Olmo sintex-1988