ohjaustankojen paksuudet?

Eli, 26.0 ja 25.4 mm vahvuisia ohjaustankoja on, ja 25.4 tanko pysyy yleensä kiinni 26.0 halkaisija stemmissaä kun askartelee kaljatölkistä shimmin.

Mun ongelmat alkoi kun yritin näin tehdä, mutta ohjaustanko mokoma on niin ohkainen, että vaikka laitoin 3 kerrosta tölkkiä stemmin ja stongan väliin, niin siltikin stonga pyrki pyörimään paikallaan. Ja luonnollisesti se kiristyspultti meni mutkalle myöskin. Onko siis joku obskuuri 25.0 tai 25,2 mm tanko olemassa?

Ko. tanko oli btw alunperin kiinni mun herrasmiestuntsan stemmissä, mutta ko. stemmi joutui rosikseen koska tuntsan haarukan emäputki oli joskus hitsattu, ja stemmin kiristysmekanismi oli ilmeisesti tykännyt kyttyrää kriittisissä kohdissa olevista möykyistä.

Sheldon kertoo että “25mm: Obsolete French size” samoin kuin on ollut 23.8mm kiinnityskohdalla olevia tankoja. Vähemmän harvinainen olis varmaan 22.2-millinen mutta sehän hölskyisi jo selvästi. Olisko siinä tangossa ollut 25.4-millinen shimmi alunperin ja se olisi mennyt stemmin mukana roskiin?

Ei ollu shimmiä. Se stemmi oli kylläkin sellainen joka puristaa samaan aikaan sekä tangon kiinni, että kiristää stemmin haarukan emäputkeen, joten jos se onkin ollut hiukka väärän kokoinen, niin asiaa ei ehkä olis huomannut. Duh, pitänee yrittää löytää jostain 25,4 mm stemmi, ja koettaa shimmata tanko siihen. Tokihan jätelavalta löytäis varmaan jonkun kasarikombon, mutku allaoleva tanko (juurikin se ongelmapätkä…mistäköhän sekin on Tunturiin tiensä löytänyt? Ei näytä orkkikselta) olis vaan siisti…

http://img205.imageshack.us/img205/5917/dsc00108vz.jpg

Pitäs varmaan hankkia kunnon mauserikin, mistäköhän sais halvalla…