O: Tubeless tietotaitoa! (HKI)

Tubeless maailma kiinnostaa

Aloitustaso: amatööri / noviisi / keltanokka
Tavoite: ammattilainen / sormet pysyy pois suusta

Sisältö:
Parhaat komponentit ja litkut yms. speksaus-apu (näihin toivoisin perusteluja enemmän kuin mutua)
Tekniikat ja kikat asennukseen ja huoltoon. kurssimainen opetus kiinostaa, jahka tarvittavat komponentit tilattu ja saapuneet.
Ongelmatilanteiden ehkäisy ja korjaus retkillä + muut niksit

Lokaatio: viestein / allekirjoittaneen luona / pyöräpaja hki

Ehdota sopivaa korvausta tai vaikka jotain kilkettä oravankaupaksi myyntilaarista:
https://www.yksivaihde.net/old/22326

E: Kierrätystopikki, älä harhaudu eri aiheen viesteistä!

Kuinka pitkä akseli keskiössä pitäis olla? Niinku suuruusluokka: mitä ketjulinjaa haetaan ja kuinka leveällä kampien pitää olla jotta pyörivät.

Runko on vielä postissa matkalla, tarkennan tietoja jahka saan sen hyppysiini.

Uppista

↑ (Tarpeita päivitetty)

Uusi haaste tuli eteen, löytyyköhän tätä kautta apuja?

Siis sisemmät kannakset pois? Viilalla lähtee helposti.

Mielummin en viilais, jos jollakulla on jyrsin käytössä. Tulee kerralla suoraan ja tasainen lopputulos!

jiima - 23:49, 12.7.2016 » Viilalla lähtee helposti.
+1

tosta spiderista saa kyllä viilalle sen verran tasaisen ohjauspinnan että hyvällä litteällä viilalla lähtee noi olakkeet siististi ja vesihiomapaperilla/teräsvillalla siistii loput, sen joutunee jyrsimenkin jälkeen tekemään joka tapauksessa.

Miten vältän ettei viila kuluta spideria (väärästä kohtaa) jos käytän sitä ohjurina? Joutuisin ostamaan nyt sitten viilan, hiomapaperin ja teräsvillää ennemmin kuin ammattilaisen työtä? (Lisäksi mun kaikissa kammissa on rattaanpinnat (ainakin näyttää siltä) suoraan jyrsimen jäljiltä.)

Ei enää näitä amatöörimäisiä viilaa ehdotuksia kiitos, en halua pilata kampiani, vaan tehdä kunnolla.

Koita huvikses iha vaa sitä viilaa. On kyllä niin helppo homma, että sen jälkee oot tyytyväine ku et maksanu satasta siitä koneistuksesta

Mielellään maksaisin koneistuksesta (en kyllä satasta noin pienestä 20 minuutin duunista) tai tekisisn sen itse jyrsimellä, mutten saa apuja näköjään täältä jyrsimen suuntaan vaan pelkkää viilaa. Kyselen sitten muualta!

Tällä foorumilla on montakin kuka on noita viilannut. Kato vaikka jupen rossin pista projektista mallia ni näät lopputuloksen

josbanse - 10:04, 13.7.2016 » Koita huvikses iha vaa sitä viilaa. On kyllä niin helppo homma, että sen jälkee oot tyytyväine ku et maksanu satasta siitä koneistuksesta
Perustuuko helppousväite ihan omakohtaiseen kokemukseen vai verkko-opiskeluun?
DanielBraun - 10:42, 13.7.2016 »
josbanse - 10:04, 13.7.2016 » Koita huvikses iha vaa sitä viilaa. On kyllä niin helppo homma, että sen jälkee oot tyytyväine ku et maksanu satasta siitä koneistuksesta
Perustuuko helppousväite ihan omakohtaiseen kokemukseen vai verkko-opiskeluun?
Alumiinin viilailuun materiaalina kyllä. Myöskin perussiistin jäljen aikaansaaminen tässä tapauksessa viilalla on useimmille täysin saavutettavissa.

Muaki kiinnostaa sopiva korvaus. Nimim. Jyrsinmies82

On se nyt kumma kun pitää mussuttaa. Kaveri haluaa ostaa jyrsintäpalvelun ni antaa mennä! Ite kyllä viilaisin, mutta ei ole mun kammet.

Itelläni olis kans jyrsintätarpeita ja aiempi koneistusmahdollisuuteni on poistunut. Jos jotain kiinnostaa olla avuksi yleisemmin ni vois huudella tähän alle tai laittaa yksäriä myös mulle, kiitos. :slight_smile:

Helppohan se olis jyrsimessä tai sorvissakin pyöräyttää, mutta 0,1mm heitto kiinnityksessä, kertaantuu rattaassa, näin amatöörinä sovittelin tunnin sorviin kampia kiinni, piti sorvata holkkeja avuksi, itse sorvaus kesti pari minuuttia.
P.s. nyt olen lomalla

Tossa nyt kuitenki puhutaan vaan ton ulokkeen poistosta, ei sen kummempaa, eli millin heitto ei kertaannu missään.