O: Ohjainlaakerit häkeillä ranskalaiseen kierteelliseen tsydeemiin.

Terse,

ohjainlaakerit on paskana, joten tarvitsen laakerit häkkeineen. Tsydeemiä en ole mittaillut, mutta pyörä on ranskalainen Motobecane ja ohjainkiinnitys on kierteellinen. Lisäksi putkessa on selkeä kierteetön kohta pitkin putkea. Että oisko se sitten tuumainen? Ainakin Sheldon on sitä mieltä asiasta. Auttakaa ja myykää laakerit, kiitos.

EDIT: On pieni mahdollisuus että headset on myös paskana, eli voi tarjota myös headsettejä. Ongelma lähinnä siis ohjauksen jumiutuminen yhteen tiettyyn kohtaan, jota Brown kuvailee termillä “Indexed Steering” (“Brinelling”).

Viestit vaikka pm.

Laakerikauppaan vaan. Otat vanhasta kuulakehästä yhden kuulan malliksi ja ostat irtokuulia, asennus vaseliinin kanssa.

Edit: saatat saada sen asennuskehän kanssa pyöräliikkeestä. Se kehä on vain asennuksen nopeuttamista varten, vaseliinin kanssa kun asentaa niin saa menemään enemmän kuulia → vahvempi.

Niinkuin randomm tuossa mainitsee niin on parempi laittaa itrokuulat kun kehälliset. Harvoin laakereissa kuitenkaan kuulat menee huonoiksi.

Kannattaa ennen osien hankintaa purkaa, putsata, voidella ja kasata laakeri uudestaan. Tarkasta laakerikoolien tasaisuus saman aikaisesti…

Jos pistät enemmän kuulia kuin laakerihäkissä on, voi tuosta jumiutumisestakin päästä eroon.

Tosiaan, älä nyt missään nimessä laita uusia kuulia kehien/häkkien kanssa!

Index streering eli “pykäläohjaus” syntyy alunperinkin sen takia, että kehä pitää kuulat vakioetäisyydellä toisistaan ja kun keula ei niin paljoa liiku puolelta toiselle, niin alumiinikuppeihin syntyy painaumat teräslaakereista.

Suositeltu korjaus on nimenomaan laittaa uudet kuulat ilman kehiä, alkuperäiseen nähden 1-2 kuulaa enemmän. Lopputuloksena kuulat on eri etäisyydellä toisistaan kuin alunperin eivätkä pääse uppoamaan kuppien painaumiin ja siten pykälöimään ohjausta.

Nimim. vastikään pykäläohjauksen super record-leekeristä em. tavalla korjanneena

Joo, kuulostatte melkoisen vakuuttavilta. Pitänee hankkia niitä kuulia lisää. Kiitos!

Jees, Polkupyörätukusta löytyi sopivat laakurit. Pistin 16 + 2 per puoli ja alkuun oli aikasmoisen jäykkä. Työreissulla rutuuttaessa sitten headsetti löystyi ja laakerit vissiin löysivät paikkansa. Pitää illalla kiristää headsetti uudestaan. Eli jospa se tuolla nyt sitten kestäisi kivasti. Kiitos neuvonnasta.

EDIT: Eli ostoilmoitus ei enää voimassa. :slight_smile: