O: Miche Primato Pista -takanapa (mistä sen saa?)

Onko kellään tietoa, mistä löytäisin Miche Primato Pista -takanavan 36-reikäisenä low flange -versiona? High flangea näyttää saavan ainakin ulkomailta, mutta low flange pitäisi nyt löytää.

Saa myös ehdottaa muita vaihtoehtoja Olmo-projektin fiksinavaksi. Takahaarukan leveys on 126mm ja tarkoitus olisi käyttää vanhaa 36-reikäistä kehää. Etunapa on low flange ja takana saisi mielellään olla samanlainen. Käsittääkseni tuon Michen navan saa levitettyä spacereillä 126-milliseksi ja se taitaa olla suhteellisen edullinenkin.

Singlespeedshopista löytyis kyllä, mutta vain settinä etunavan kanssa. Pakettihinta 89e. Saa suoraan 126-leveydellä, mutta ei tosin 36-reikäisenä… Eli mainitsinpa nyt vaan tuotteesta jolla et tee mitään.

Sanottakoon, että 120mm napaa voi ihan hyvin käyttää 126mm haarukassa. Ei mitään väliä, teräs vaan painuu kasaan muttereita kiristäessä.

Tuolta on tullut joskus korkealaippaiset tilattua. Saksaa en ymmärrä, mutta kuvissa näytti nyt olevan myös matalalaippaista - reikämäärästä ei tietoa. Kysele maililla. Mulle ainakin vastailivat esimerkillisesti.

Singlespeedshop kyllä vastailee maileihin todella ripeästi, mutta eivät saa hommattua matalalaippaista napaa. Tuntuu olevan kiven alla se versio, kun ei löydy mistään. Tukkureillakaan ei ilmeisesti ole matalaa versiota ja tilaaminen valmistajalta kestää kuulemma ainakin pari-kolme kuukautta. Tilanne tuntuu olevan sama Suomen ja Saksan liikkeissä.

Ehkä joudun sitten tyytymään korkelaippaiseen napaan. Bike-components.de myy sitä Singlespeedshopia halvemmalla. Onkohan tuosta Bike-componentsista kellään kokemuksia?

Kyl sieltä kamat tulee, mut joskus hitaasti ja joskus puuttuu paketista kamaa ja sensellaista. Tälläkin palstalla kai puhuttu aiheesta, fillari-lehden puolella enemmänkin. Kyl sieltä nyt yhden navan uskaltaa tilata kai. Mut niillä on valtava valikoima eli juuri mitään ei ole hyllyssä, ne tilaa sen navan maahantuojalta kun tilaat sen niiltä. Jos maahantuojalla kestää toimittaa sitä, sulla kestää saada se. Singlespeedshopilla saattaa olla hyllyssäkin. (Tai saattaa noillakin tietty, mut saattaa olla olemattakin.)

En nyt muista, mitä muuta siinä paketissa oli, mut ainaki yks kappale juurikin tuota Michen takanapaa, niin tuli bike-componentsista ihan niin nopeesti, ku vois vaan odottaakin. Muuten sit on paketit menny esim. vanhan (jonka kyllä muutin sinne käyttäjätietoihin) postinumeron mukaan Aurinkolahden Siwaan… eeh…

Matalalaippaiset Michet löytyy www.ribblecycles.co.uk putiikista hyllytavarana ja erittäin huokeaan hintaan kaiken lisäksi. Rahdit on aika suolaiset, mutta halvemmaksi setti silti tulee, kuin esim. singlespeedshopista tilattuna.

Kiitoksia Teemulle vinkistä! Tilaus lähti Ribble Cyclesiin ja mukaan tarttui muutakin kohtuuhintaista tavaraa postikuluja kattamaan.

Miten pitkä akseli noissa Michen takanavoissa on?
Mietin saisko sen spacereillä levittämällä laitettua 126mm haarukkaan. Kapeammaksi en haarukkaa halua kiristää, vaikka se kuinka terästä onkin. Netistä löytyi akselinpituudesta ristiriitaista tietoa. Joillakin kaupoilla akselin pituudeksi ilmoitettiin 122mm, mutta londonfgss-foorumilla vakuutetiin akselin riittävän 130mm saakka.
Voisiko joku kyseisen navan omistava varmistaa asian, että uskaltaisin tilauksen tehdä.

Entäpä navan kierteet, saako niihin ruuvattua normi bmx-vapaarattaan?

lekkeri - 18:33, 11.2.2009 » Kapeammaksi en haarukkaa halua kiristää, vaikka se kuinka terästä onkin.
Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä että miksi ei?

Kun siitä ei koidu mitään ongelmia… Korkeintaan toisin päin, jos kasvattaa laakerin ja haarukan välistä matkaa prikoilla tai muilla sellaisilla niin kasvattaa taka-akselin vääntymisen riskiä jossain bunnyhopissa tai muussa tömähdyksessä (mikä on sekin aika teoreettinen riski tosin ratanavalla ja muutamalla millillä kasvattamalla).

Epäilyttää taivutella vanhaa runkoa. Onko se sit ihan varmaa et tollasesta 6mm kiristyksestä ei voi olla mitään haittaa?
Ja oishan se kiva et kiekon vois asettaa haarukkaan ilman taivuttelua.

^Voisin kuvitella, että jos se ei kestä 6 mm taivuttamista(molemmat puolet taipuvat 3 mm), niin kestääkö se ajoakaan? Itsellänikin oli joskus epäluuloja moisen toimenpiteen järkevyydestä, mutta Sheldonin kirjoitukset aiheesta hälvensivät ne.

Jos taivuttaa teräksisen 135 mm haarukan 120 mm mittaan ja vapauttaa jännityksestä, niin en usko, että tapahtuu pysyvää muutosta (eli palautuu n. 135 mm mittaan). Mikäli pysyvää muutosta ei tapahdu, niin pysyvää vauriotakaan ei ole tapahtunut. Kuten K-mikko sanoi, jos ei kestä vähäistä taivutusta, niin ei kestä varmaan ajaakaan.

Mul oli Michen 120 mm navassa prikat akselilla, kun käytin sitä 126 mm takahaarukan kanssa. Akselissa oli vielä jonkin verran varaa. Ei se taivutteleminen itsessään mitään, mut jos usein kiekkoa vaihtaa tai kääntelee tai vaikka ketjua kiristelee, niin mun mielestä huomattavasti mukavampi kun ei sen haarukan jouston kanssa tarvi pelata.

Kiitoksia vastauksista, etenkin samulille. Tuo säätämisen mukavuus taitaa ajaa mut lisäämään prikkoja akselille.