O: Kuningaskulkurin takakiekko

Tuli hankittua tältä palstalta Kuningaskulkurin runko (tattis vaan Ana!), josta olis tarkoitus kasata ainakin alkuun vaihteellinen, alkuperäisosia käyttäen. Kasassa on nyt täydellinen shimpan 600 -arabesque osasarja, concor, yms. asiaan kuuluva, mutta takakiekon napa on paskana. Jos jostain löytyisi ehjä(hkö), mieluiten Kuningaskulkurissa alunperin käytetty vaihteellinen takakiekko, niin otan vastaan! Mahdollisesti voidaan huomioida myös muut ajan henkeen sopivat kiekot, alkuperäiset kuitenkin etusijalla. Hinnasta päästään varmaan sopuun…

High props! Itselläni myös sama kumeja lukuunottamatta orkkisosissa. Vanne on Weinnmanin valmistama. Vaihda vaan napa, jos muuten hyvässä kunnossa.

Täältä löytyisi ainakin joskus eräässä Kuningaskulkurissa kiinni olleet kiekot. En tiedä alkuperäisyydestä, mutta kehän koko on 630 mm.

^Ei natsaa noi 630-kiekot. Siis voihan olla, et onkin alkuperäiset, mut nyt haetaan mielellään tuota weinmannin koveralla kehällä varustettua 622-keikkoa.
^^Jos tätä haettua kiekkoa ei löydy, niin sit täytyy puolata uusi napa tuohon Weinmanniin. On niin komiat kehät, ettei millään viitsis vaihtaa muuhun. Etenkin kun alkuperäinen etukiekko rullaa hyvin ja kehä on suora.

Eli sitä shimano/weinmann -kiekkoa haetaan. Tarkistakaa ne varastot ja parvekkeet, jollain lojuu takuulla yks tuollainen jossain nurkassa!

Onko tosta Weinmannista mahdollista saada tietää mallin nimi ja Shimanon navasta malli kans?

^En valitettavasti pysty sanoon varmasti mitään tarkkoja mallinimiä. Kehä on tosiaan kovera, kehässä kaiverrettu tekstit: “Weinmann Patent, Made in Belgium, 700c”. Napa voisi olla esim. shimano 600 tai 105. Tässä googlettamalla löydettyjä kuvia, jotka melkolailla vastaa tuota mun napaa (vapaarattaan kiinnitys sama kuin tossa 600ex:ssä, samanlaiset metalliklipsit kuin noissa toisen kuvan 105:ssa)
Shimano 600ex:

Shimano 105:

Selvitystyö jatkuu…

Löytyskö täältä?

Taitaa löytyä! Aivan tätä vastaava kehä (Weinmann A129 concave):

juu vanne ja napa ei paljon anna. Vanne tod.näk. juuri tuo A129 Concave. Navassa shimanon “vanha” logo ja merkintä F A. Veikkaisin että navat on 600 sarjaa kuten kaikki muukin osa kuningaskulkurissa.