Nopsa dinkula NOFIXI

Kokosin tavaraa yhteen kaapeista ja laitoin vaseliinia väliin ja kiristin ruuvit ja tämmöistä siitä syntyi:

Takana siis kaksi ratasta eli 17 ja 14 piikkiset.

Kaikki kuvat täällä.

ja ei… pyörä ei ole myynnissä, joten setelitukut takas taskuihin. Kiitti ritari-s:lle satulasta!

Oliks tontsa tää se kun sulla oli alla keskiviikkona kun nähtiin? tarroja oli ainaki enemmän :slight_smile: sub pop ja jotain muuta :wink: vieläkin tää venäjälle tappio v******!------- poistin loput kiroilut-------

Tää on samanlainen kuin se oma talvi/sadepyörä, joka on YESFIXI, mut siis eri pyörä. Menee kaverille kovaan Alppila-Pasila arkitempokäyttöön.

kiitti konkeli satulasta, olin vain välittäjä! hienot tähtigripit!

Hetconen, et kuitenkaan ajatellut laittaa toista eturatasta? esim. 39/42? 39/17 arkiajoon, ja 42/14 isoon kovaan? Vai onko tolla 14 rattaalla joku spacerifunktio?

(en oo nimittäin koskaan tehnyt sinkulakiekkoa vanhasta kasettikiekosta)

kyttyra - 7:14, 13.6.2009 » Hetconen, et kuitenkaan ajatellut laittaa toista eturatasta? esim. 39/42? 39/17 arkiajoon, ja 42/14 isoon kovaan? Vai onko tolla 14 rattaalla joku spacerifunktio? (en oo nimittäin koskaan tehnyt sinkulakiekkoa vanhasta kasettikiekosta)
Se 14 on siinä koska nuo kaks oli kiinteesti yhdessä ja kierteillä puristamassa muun urilla olevan pakan yhteen. Eli tuskin tuolla 14-piikkisellä tullaan ikinä enää ajamaan, vaikakin ketjun pituus ehkä mahdollistaisi myös sen käytön, koska nyt akseli on niin edessä ja dropout on mukavan pitkä.

Kolmen piikin ero menee yleensä samalla ketjulla, mutta kahden eturattaan ja tuon dinglen kanssa välityssuhteita saa laskea ihan tosissaan, jotta ketjua ei tarvitsisi katkoa välitystä vaihtaessa.

Aikamoinen muotipyörä :expressionless:

takuuhuollossa tämä menee vaihtoon:

Onneks meni mutkalle eikä katki. Itse on tullut joskus chopper käytössä
katkaistua normaali etuakseli. No mutta miten sille tollai?

-Olli

Tuo tnts:n taka-akselihan on pala pyöräilyhistoriaa! Noihin kun kyllästyttiin, niin keksittiin kasettinapa. Kasettinavassa laakerit ovat mahdollisimman lähellä haarukanpäitä, toisin kuin tuossa vanhassa kierteellisessä navassa, jossa ne ovat pakan verran “irti” haarukanpäästä. Tuokin akseli näyttää taipuneen juurikin kartion juuresta. (Joku mekanikkainsinööri selittäköön enemmän rasituksista ja lujuuksista.)

Itse olen aikoinaan saanut vastaavan jopa irtikatkipoikki. Loppumatka, pari km, taluteltiin.

Pitää olla aikas paljon vääntöä kun saa kymppimillisen teräsakselin noinki mutkalle. Hyvä ettei mennyt poikki.

Toisaalta menihän omasta Skodastakin kerran taka-akselin poikki Hietsussa ja sain vielä pysäköintisakot. Menis huvittaa kun pysäköintivirastoon vai mikähän se oli…kirjoittelemaan selvitystä siitä kuinka kolmipyöräisellä autolla ajaminen on hippasen hankalaa.

Noi pikkurattaat eroaa kahdella ketjuruoskalla toisistaan, se pienin vaan “roikkuu” sinä mukana.

plh - 14:16, 24.7.2009 » Noi pikkurattaat eroaa kahdella ketjuruoskalla toisistaan, se pienin vaan "roikkuu" sinä mukana.
pitääpä koittaa tässä joskus, kun ko pyörä lojuu vielä tuossa meidän takapihalla. On muuten hieno yhdistelmä, kun siinä on satulassa se kassireikä ja satulatolppa on vanhanmallinen ylhäältäkin auki oleva putki. Esim juuri nyt sataa reilusti suoraan keskiöön.

Pyörä siis juo. Eikö toi ollutkin drinksula?