NJS-osat; kysy/vastaa

Koska tämä foorumi käsittääkseni perustettiin osittain sitä varten, että vältyttäisiin “speksaa vähemmän, aja enemmän” -kommenteilta, niin avataanpa nyt sitten aihe, joka edustaa monien mielestä fiksikulttuurin järjettömintä osa-aluetta. Kyseessä ovat siis nuo NJS-leimatut osat, jotka usein ovat kalliimpia, mutta eivät yhtään sen parempia kuin muutkaan osat. Joku niissä silti viehättää.

Itselleni on noita palikoita vähän niinkuin vahingossa kertynyt, joten pikkuhiljaa alkaa heräämään (sairas) ajatus mahdollisimman pitkälle NJS-speksatusta pyörästä.

Ens alkuun muutama kysymys.

Onko vielä uutena saatavilla jotain muuta ohjainlaakeria kuin Hatta, jolla on NJS-status? Nykyisellä Dura-acella ei ilmeisestikään moista enää ole, vai?

Ovatko 36-reikäiset Dura-ace HB-7710 ratanavat NJS-leimatut? Kyseessä ovat siis “nykyiset” matalalaippaiset D-A:n navat.

Teemu - 17:32, 14.3.2009 »

Onko vielä uutena saatavilla jotain muuta ohjainlaakeria kuin Hatta, jolla on NJS-status? Nykyisellä Dura-acella ei ilmeisestikään moista enää ole, vai?

On, esim. Tange [tässä](http://www.velo-orange.com/talealhe.html)

milloin saadaan speksaa vähemmän, aja vähemmän -foorumi meille joita ei kiinnosta kumpikaan?

Eikös tämäkin forumi alkanut suurinpiirtein niin, että erräällä toisella palstalla sanottiin “te voitte vaikka painua… ja perustaa oman sivuston”?

MrHat - 19:01, 14.3.2009 » Eikös tämäkin forumi alkanut suurinpiirtein niin, että erräällä toisella palstalla sanottiin "te voitte vaikka painua... ja perustaa oman sivuston"?
ei alkanut...
isoratas - 1:10, 15.3.2009 » milloin saadaan speksaa vähemmän, aja vähemmän -foorumi meille joita ei kiinnosta kumpikaan?
[on jo](http://suomi24.fi/)

100% NJS-speksattu fillari - jos nyt joku jostain ihmeellisestä syystä sellaisen päättäisi haluta - kaatuu varmaan yleensä siihen että pitäis olla tuubirenkaat.

Mutta; DA:n samoja 36h ratanapoja on käsittääkseni olemassa sekä ilman että NJS-leiman kanssa. Leimatut Japanin markkinoille ja ilman leimaa muualle. Matalat ja korkeat on molemmat virallisesti hyväksyttyjä.

Ohjainlaakereista en tiedä mutta Hatta Swan Deluxe on kyllä ihan kiva.

Steel is real. Leimattu teräs realisoituu vielä paremmin.

jussi - 1:57, 15.3.2009 » Mutta; DA:n samoja 36h ratanapoja on käsittääkseni olemassa sekä ilman että NJS-leiman kanssa. Leimatut Japanin markkinoille ja ilman leimaa muualle. Matalat ja korkeat on molemmat virallisesti hyväksyttyjä.
Tähän käsitykseen minäkin tulin, kun asiaan tutkiskelin.

100%-NJS ei ole missään tapauksessa ajatuksena. Ainakin noista tuubikehistä ja kashimaxin satulasta joutuu luopumaan heti suoraan. Muut osat ovatkin toteutettavissa varsin helposti. Nuo rungot tosin ovat tällä hetkellä aika rajusti ylihinnnoiteltuja, joten ainakaan hetkeen sellaista ei ole tulossa.

miksi satulasta pitäisi luopua? liian kalliita? noita on kyllä sekä 44mm ja 30mm raitella, jos se siitä kiikastaa. Itse valitsin vähän hätiköidysti 30mm omaa pyörää kasatessa. Jos nyt ostaisin, niin ostaisin varmaan tuon standardi 44 millisen, vaikka kyllä tuo nykyinen kashimaxi tuntuu hyvältä satulalta. kannattaa kuitenkin metsästää noita pehmustettuja versioita… omani sain njs supermarketin reneltä sähköpostilla kysellen.

Olen kuulopuheiden perusteella siinä käsityksessä, että nuo NJS-penkit eivät mukavuudeltaan ole niitä kaikista parhaita. Jos siis ajelee muualla kuin velolla. Epämukavaa satulaa en hommaa, vaikka siinä olisi mitä leimoja.

joo noi pehmustamattomat on kai aika epämukavia, mutta noista tosiaan löytyy myös pehmustettuja versioita. Ainakin toi omani on ihan mukava.

Esim. tässä on pehmusteet. Toi mun on vähän eri versio, missä on vielä tohon päälle kirjailtu kashimax logo, mutta tuskin noissa juuri muuta eroa on. Kannattaa vähän metsästää muualtakin. Löytyy varmaan halvemmallakin jostain kuin noi ben’s cyclen hinnat.

tnts - 11:53, 15.3.2009 »
MrHat - 19:01, 14.3.2009 » Eikös tämäkin forumi alkanut suurinpiirtein niin, että erräällä toisella palstalla sanottiin "te voitte vaikka painua... ja perustaa oman sivuston"?
ei alkanut...
hyvin sammutettu alkava kapina ja napina.. hyvä ettei tarvitse mennä puhkomaan lähettien renkaita tai potkimaan kiekkoja tacoiksi.

Toi kapeampi satulakisko-standardi perustuu siihen, että Keirin-kuskien reidet on niin isot että penkin pitää olla kapeampi kuin tavallisen maantiesatulan. :wink:

Ja koska siinä satulassa on vaan lyhyen skaban ajan niin eihän sen ole tarkoitus edes olla mukava. Mutta tosta syystä ei välttämättä ole kovin tarkoituksenmukaista käyttää tuollaista satulaa huvikseen kaupunkipyörässä.

Yllä mainitun Tange Seiki Levin -ohjainlaakerin voi ostaa joko leimattuna JIS-kokoisena tai ilman leimaa ISO-kokoisena, käytännössä siis eri markkinoille eri versiot samaan tapaan kuin DA:n navoissa.

jussi - 18:08, 15.3.2009 »

Ja koska siinä satulassa on vaan lyhyen skaban ajan niin eihän sen ole tarkoitus edes olla mukava. Mutta tosta syystä ei välttämättä ole kovin tarkoituksenmukaista käyttää tuollaista satulaa huvikseen kaupunkipyörässä.

Mut hei, samahan koskee 23 mm tai jopa kapeampia nakkeja, ratatankoja ja varmaan montaa muutakin juttua fiksipyörissä, mut on ne silti vaa niin cool :P

^ no okei, olet oikeassa. Mutta mun pointti oli että johonkin pitää sentään vetää raja. Ja se on tässä tapauksessa perse.

jussi - 9:29, 16.3.2009 » ^ no okei, olet oikeassa. Mutta mun pointti oli että johonkin pitää sentään vetää raja. Ja se on tässä tapauksessa perse.
...Tai munat.

Jos jotakuta kiinnostaa niin mulla on normaalikiskoille tehty Kashimax Aero NJS leimalla ylimääräisenä notkumassa, musta ja käytetty.

Jaaha, oliko tää nyt sitten sellanen Hand Of God-tyyppinen väiintulo joka pakottaa mut syömään saman tien sanani ja ostamaan ton satulan?

Mulla taas olis yksi pari leimattuja Kyokuto PRO-ACE polkimia ylimääräisinä…