NJS exports

Onko joku tilannut tuolta runkoa/tavaraa? Ilmeisesti homma toimii, kun noinkin laajasta valikoimasta kyse, mutta lähinnä askarruttaa Suomen tullin suhtautuminen. Tuleeko esim. runko tulleitta Suomeen, kun kyse on kuitenkin käytetystä tavarasta? Vai tuleeko tuohon kaikki herkut, eli ALV:t ja tullit päälle.

Vähän Vivalo houkuttaisi…

Tilasin stongan ja stemmin ja parit rattaat tuolta.

Homma toimii ja on täysin luotettavaa mutta tullit joutuu maksamaan 100% varmuudella. Lähettävät tavarat vain EMS-paketteina ja tulli ilmeisesti tarkistaa ne kaikki. Ja ihan kaikki isommat paketit jää tulliin joka tapauksessa.

Myös käytetystä tavarasta maksetaan aina tullit (esim. 4.7% fillarin osista) ja päälle ALV 22%. Postikulut lasketaan mukaan lähetyksen tullattavaan & verotettavaan arvoon.

Nyt tosin se summa jolla saa tilata tullivapaasti EU:n ulkopuolelta tavaraa, joka oli aiemmin 45€, on kai nousemassa joulukuun alusta mutta ALVin joutuu edelleen maksamaan. En ole vielä ottanut itse tästä selvää.

Näinpä vähän arvelinkin. Jatkan haaveilua ja kolikkojen laskemista.

jussi en löytäny tullin tai verottajan kotskaportaaleista tosta uudistuskesta tietoa. helikopterifoorumilla tosin siitä juoruttiin :smiley:

nykyisillään asioista pitää maksaa tullia ja alv:tä… normitavarasta alv on 22% ja tullin määrän voi ziigaa päräyttävästä laskurista tullin kotskalta.

jos jompikumpi noista on alle 10 euroa niin sitä ei peritä.

eli jos tavara+kuljetus on alle 45 euroa niin 22% alvi on alle 10 euroa ja sitä ei peritä.

jotta tota tullia pyöränosista joista tulli on 4,7% tulisi 10 euroa täyteen niin tavara+kuljetus pitää olla 212 euroa.

pyöräilykirjoissa alvi on 8% joten niitä voi tilata enempi että menee toi 10e täyteen

mä kuulin tosta tullisäännöksen muutoksesta ihan tullin tädiltä itseltään viimeksi kun kävin hakemassa pakettia ja toni oli saanut saman infon. kyseessä on siis EU:n tullisäännösten muutos mutta kukaan ei ilmeisesti oikein vielä tiedä milloin uudet säännöt astuu voimaan ja miten ne oikein sitten tulee lopulta menemään.

yks olennainen pointti on vielä se, että kun fillarin osien (ja ainakin musavehkeiden joista mulla on myös kokemusta) tulli on se 4.7%, kokonaisesta fillarista verotetaan jotain 15 pinnaa.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32008R0274:EN:NOT

jaahas löytyihän.

elikkä tohon tuli tilalle 150 eur

ainiin… näähän on kaikki saatavilla suomeks.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32008R0274:FI:HTML

EDIT.
Sekoilin turhaan. En vaan tajunnu tuota muutosta, enkä tajua oikeastaan vieläkään.

eiku toi 150 tos uudes jutus on sen tavaran arvo.

sit IANAL linja jatkuu:

ymmärtäisin et alviakaan ei tarvis alle 150 euron tavarasta maksaa

http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/05_Tulliviesti/Tulliviesti_3_2008.pdf