Napsuvat polkimet

Polkimet ovat pitkin kesää alkaneet pitää yhä pahenevaa napsuvaa ääntä. Voiko tälläiselle äänelle tehdä jotain. Onko vika mahdollisesti polkimien laakereissa? Kyseessä on “klassisen” näköiset melko halpis maantiepolkimet häkeillä ja toisesta polkimesta kuului uutenakin jo vähän ääntä. Nyt releiden napsumista muistuttava ääni on levinnyt toiseenkin polkimeen ja ärsyttää toden teolla.

Laakeri löysällä?

Riippuuko laakerien löysyys/kireys siitä miten tiukasti poljin ylipäätään on kammessa kiinni. Koitin näet irrottaa polkimia, tutkiakseni niiden anatomiaa, mutta olivat niin tiukasti kiinni etten ainakaan vielä saanut niitä irti.

^ei riipu, päässä yleensä tulppa jonka alla mutteri/pultti jota kiristää. Rasvaathan kierteet jos/ja kun saat polkimet irti kammista, helpottaa elämää suuresti ensi kerralla.

Ja muista, että vasen poljin irtoaa myötäpäivään, ei vastapäivään…

… ja napakka vasaranisku kiintoavaimeen hyvä, pitkä vipuvarsi huono.

Mahtavuutta, kiitoksia kaikille nopeasta avusta. Kokeilen illalla polkimien irrotusta. Keväästä lähtien olen tätä foorumia lueskellut ja huomannut kyllä ihmisten avuliaisuuden. :slight_smile:

Polkimien napsuttelu johtuu aika usein siitä että kierteitä ei ole rasvattu. Eli kun saat (jos saat) ne irti ni vaseliinia väliin!

Mitäs tuon tulpan korvikkeeksi voisi laittaa? Pakko oli katsoa mitä GR-9 pitää sisällään kun tulppakin oli jo valmiiksi halki.