Myyty: vintagekammet + (keskiö) Espoo/HKI

testi
DSC_9177
DSC_9055
Talvi/mun käytössä olevaan fillariin ei ehkä vintaasikammet ole sitä optimaalisinta kamaa. Kondis todella siisti näissä. Keskiö myös todella smuuthi. Eli ensisjaisesti vaihtaisin jollekin. Haluaisin tilalle jotkut peruasialliset ja tyyliin sopivat kammet, ei tartte olla kuitenkaan urakammet tms. Ymmärrän jossei sulla ole ranskiskeskiötä antaa messiin, joten katsellaan vaihtotarjouksia sen mukaan. Jos sulla sattuu olemaan esim velo-orangen patruuna tai muu ratkaisu niin parempi. Kammissa sais olla ratas kokoluokkaa 44-52. Myyntihommat katsellaan tapauskohtasesti. Ostajalla vois myös olla jotain kompetenssia irrotella tällasia. Vissiin 165mm mun mittausten mukaan, voi olla tosin 170 jos pieleen mittasin.

Näissä on normikierteet

Voisin vääntää sulle brittikierteet tuohon.

Mites tämä tapahtuu, kelasin itsekin, jos tähän brittikierteet saisi.

Dibs kammet

Ei siinä mitään kummallista ole. Raudasta saa tehtyä kaikkee paitti ruokaa. Ranskiskierre on M35X1, mikä on hyvin lähellä brittikierrettä. Ranskiksen ongelma on se että molemman puolen kierteet on oikeakätisiä, mikä aiheuttaa vetopuolen kupposen löystymistä. Tämän takia ko. kierteestä on aikanaan luovuttu, eikä uusia osia saa järkihintaan mistään.

Ranskalaisen saa Kanaalin länsipuoliseksi kierteyttämällä idänpuoleinen kierre vasenkätiseksi. Kierteet menee ristiin, mutta kokemusten mukaan se ei haittaa. Tippa liimaa kummallekin puolelle jeesaa kanssa ettei tuu mitään höljymistä.

Sirkus - 22:36, 23.10.2014 » Dibs kammet
Tarvitko kiilakeskiöö?
josbanse - 22:29, 23.10.2014 » Mites tämä tapahtuu, kelasin itsekin, jos tähän brittikierteet saisi.
Ei kai ne ranskikset nyt niin mahdottomia ole löytää. Ethän oikeastaan tarvitse ranskalaista kuin oikean kupin, loppu on brittikaman kanssa yhteensopivaa. Ei siis niin etteikö saisi vaihtaa kierteitä, mutta lähinnä onko se nyt mitenkään tarpeen?

Keskiö siis saatavilla myös, jos toi brittikeskiön asennus on kerran iisiä. Kyllä tää nyt vissiin kannattaa britiksi vedellä, niin pääsee huoltovapaiden halpojen patruunojen maailmaan.

Saa niitä ranskiskeskiöitäkin uusina, ovat vieläpä huoltovapaita patruunoita. Ei kuitenkaan yhtä halpoja. Ainakin pelagosta.

50€ on eriasia kuin 11,49€

quoteen sulle vielä kerran jo jaetun protipsin. tää on hyvä ja helppo

mustAfa - 10:31, 23.10.2014 » hieno pyörä tulee edit: kiilakammet vaihtasin. protip: kiilakeskiöstä voi usein vaihtaa akselin tavalliseen nelikanttiin vanhoja kuppeja (jotka tässä ilmeisesti ovat ranskalaiset?) edelleen hyödyntäen
eli tarttet vaan akselin. ez

Näin on, ja ranskis- sekä britti-keskiös axeli ja laakerit käy yhteen.

Vaihdoin itsekin joskus Tuuren hehkuttamaan Crescent 316:seen akselin ja laakerit sopivasta brittisetistä. Kupit kun oli vielä OK.

Joo, mutta kun en jaksais alkaa säätää noiden vanhojen kellokeskiöiden kanssa, kun ei ole niihin valmista työkaluarsenaalia. En myöskään jaksa huoltaa niitä, vaan mielummin vaihdan uuteen kun tarvitsee. Jos kerran jollain on työkalut tällaisen duunailuun niin whynot.

Velosaloonista saa vähän halvemmalla ja siellä näköjään toimitetaan patruunan kanssa alkuperäinen oikean puolen brittikuppi sekä ranskalainen kuppi. Kysymys kuuluukin saiskohan noita pelkkiä oikean puolen kuppeja jostain?

työkaluarsenaali jonka tarttet (ainakin monissa tapauksissa):

-papukaijapihdit
-pala sisuria

Ranskiskupit + JIS-patruuna 10€ + 15€ Sella-Berolinumilla. 17€ postikuluja voi lievittää vaikka kimppatilauksen avulla.

^^Papukaijapihdit ymmärrän mutta pala sisuria…? Pidetäänkö sitä hampaiden välissä kun eka kuppi väännetään poskitärinään?

rystyset kääritään sisuriin

ei riko osia kun laittaa sisuria väliin. tai näin mä teen. te voitte vaikka syödä sitä sisuria jos siltä tuntuu

Okei, ennen uusien kierteiden räkimistä, katotaan toi ranskapatruunakuvio vielä läpi. Kyllähän jotkut kai on tonne shimanon keskiöitä väkisin vääntänyt kun niissä on teräskuppi.