MYYTY: Terry Dolan Track -runkosetti

Terry Dolanin alumiininen ratarunko kaupan. Huusin tämän eBaysta viime syksynä, ja rungon saavuttua perille huomasin myyjän ilmoittamien epämääräisten mittojen heittävän aika tavalla. Aivan liian pitkähän tämä minulle on. Siksi myyntiin ja rahat sopivamman kokoiseen runkoon.

Varmaa tietoa rungon valmistusajasta en osaa sanoa, mutta kuitenkin ajalta ennen Dolanin uudelleenbrändäystä. Luultavasti kyseessä on nykyistä Pre-Cursaa edeltänyt entry-level -malli.

Runko on hyvässä kuosissa, mitä nyt muutama pieni kiveniskemä raapaissut maalia pois. TIG-saumat ovat siistejä. Ainoa moite, mikä tulee mieleeni, on ettei takahaarukassa ole teräslevyjä suojaamassa alumiinia. Akselinpultit ovat syöneet maalipintaa pois haarukanpäistä, mutta itse alumiini vaikuttaisi olevan vielä kondiksessa.

Itselleni väärästä koosta huolimatta runko on todettu nopeimmaksi yksivaihteiseksi, jonka omistan. Kevyehkö, jäykkä ja kiireinen.

Kauppa koskee runkosettiä, joka sisältää:

 • Terry Dolan ratarungon:
  ST C-T 58cm, C-C 53cm
  TT C-C: 59cm
  keskiössä BSA-kierteet
  satulaputki 27,2mm
 • Teräksisen ratahaarukan:
  ohjainputken halkaisija 1" (huom.)
  kierteetön
  ruotoputkea jäljellä reilu 25cm (rungon emäputken pituus mitattuna ohjainlaakerin alakupista ohjainlaakerin “huipulle” on vähän alle 21cm)
  porattu etujarrulle
 • Stronglight O’Light 1" -ohjainlaakerin
 • RPM -kasettikeskiön:
  akseli 103mm
  BSA
 • Satulatolpan pantakiristimen

Sijainti Turku ja koeajo viimeisten kuvien kokoonpanolla onnistuu sovittaessa. Postitus käy luultavasti, mutta mieluusti nouto. Yhteydenotot YV:llä tai sähköpostitse pekhaap /a/ utu . fi
Hintapyyntö setistä - euroa

Kuvia rungosta (satulaputken Primera-tarra nepattu pois):

Kuvia valmiista pyörästä linkkien takana antamassa osviittaa minkälainen pyörä rungosta tulee:
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4562.JPG
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4564.JPG
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4565.JPG
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4566.JPG
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4567.JPG
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/myyntiin/dolan/IMG_4568.JPG

Pakko myöntää, että houkuttais. Kuinka leveetä kumia syö ja tuleeko tolla keulalla toe overlappia pahasti?

Tuolla keulalla ei tule juuri lainkaan toe overlappia. Mulla on D-A:n L-koon häkit 170mm kammissa tuossa nyt kiinni ja kärki saattaa hipaista ääriasennossa.

Edessä riittää tilaa aika hyvin. Uskoisin, että etuhaarukka syö ainakin 30 millisen nakin riippuen tietysti mikä nakki on kyseessä. Takana on aika paljon tiukemmat kulmat, jos vetää ketjun ratakireydelle. Kuvissa akseli on noin haarukanpäiden keskivaiheilla. Tiputtamalla akselia taakse saa leveämmällekin renkaalle tilaa. Arviot renkaiden maksimileveyksistä ovat kyllä silmämääräisiä. 23 millin nagit mulla on ainoastaan tässä ollut, ja varsinkin edessä on tilaa leveämmällekin.

Sori kuumotus/painotus, mutta tää varmaan On ollu ihan katukäytössä? Ja on toiminu siinä hyvin? Nimim. “ekaa oikeaa runkoa etsimässä”

katukäytössä toimiminen on aika laaja käsite. jotkut ajaa jopolla ja jotkut vaihde-TT-levykiekko-tuubi-tsygillä

mun miälest 25mm nakeilla ratapyöräl (toe overlappia tarpeeksi) on oikein kiva ajella stadin kaduilla

Joo, kuivilla kaduilla Turku-cityssä olen tällä ajanut ja muutaman työmatkan tänä kesänä. Käsittääkseni ensimmäinen omistaja ajoi tällä velolla. Toimii erinomaisesti kadulla, mitä nyt ohjaus oli itselleni kiikkerää tuolla nysästemmillä. Pidempi kaveri voi sitten lyödä sen kymmensenttisen stemmin kiinni, jolloin ohjaus ei ole niin ärhäkkää.

Alurungon mukavuudesta kaupunkiajossa on ikuisuusväittely olemassa: monet uskovat, että alurunko olisi epämukavampi kuin iskuja ja tärinää enemmän vaimentava teräsrunko. Itse väittelyä seuranneena aloin itsekin siihen uskoa ennen kuin olin tällä ensimmäisellä alurungollani ajanut. Eroa en ole huomannut lainkaan (yleisemmin puhuttaessa asia riippunee tietysti rungostakin).

Ratarungot ylipäätään ovat mielestäni hauskoja ajaa katukäytössä.

Pudotettu hintaa parilla kympillä. Anyone?