Myydaan cresent runko ja haarukka.

Myydään hieman rähjäinen Cresent maailmanmestaruuspyörän runko ja etuhaarukka. Pyörän väri on oranssi. huom! french 35x1 keskiö. Rungon korkeus on 60cm ja etuhaarukan putki on noin 20cm. hinta. Tarjoa http://www.picamatic.com/view/6056677_Kuva0047/

http://www.picamatic.com/view/6056687_Kuva0049/
http://www.picamatic.com/view/6056691_Kuva0053/
http://www.picamatic.com/view/6056684_Kuva0048/
http://www.picamatic.com/view/6056690_Kuva0052/

5€

10€

11€

Koska 60 mittaa ei ole, niin olet arvatenkin mitannut maantiepyörän ns. “väärällä tavalla” siihen satulaputken reunaan saakka. Se oikea mitta on vaakaputken keskelle sitä satulaputkea pitkin, ja oikea mitta on siis noin 58,5 senttiä. Merkittävin mitta maantiepyörään on kuitenkin se vaakaputken pituus, joka sekin mitataan satulaputken keskeltä emäputken keskelle putkien puoliväliin saakka, samoin kuin jos piirustuksissa olisi piirretty putkien keskilinjojen leikkaukset. Tämä on ainoa tapa mitata, mihin putken halkaisija ei pääse vaikuttamaan. Siksi sitä pitäisi aina suosia.

Valitan, tuo on pykälää liian pieni minulle. Muuten olisin hamstrannut tuon. Myyntiä auttaa, jos kerrot, mitä siinä tarrassa lukee, mikä on viistoputken yläpäässä. Reynolds 531 arvatenkin, mutta onko luku vinossa vai vaakasuunnassa ? Vinossa = kaikki putket ovat 531:stä, vaakasuunnassa, ja vain rungon pääkolmio on 531:stä ja haarukat ovat silloin sitkeämpää hi-tensile terästä. Hyvä ratkaisu ehdottomasti tuokin. - Jopa enemmän oikean suuntainen ratkaisu teknisesti, kuin se, että kaikki putket ovat samaa terästä. (imho)

Löytyykö vaakaputken tarroista mitään muuta lukemaa, edes hennosti ? Esim: Competition 12, 92308 , 92309 ?

http://www.cykelhobby.com/competition.html
http://www.cykelhobby.com/competition12.html

Hieno runko.

Tuure

Mielestäni kuvassa näkyy haarukassa just se hi-ten-tarra. Competition 12 ois oma veikkaus.

Rungosta löytyi tarra, jossa lukee GUARANTEED BUILT WITH REYNOLDS BUTTED FRAME TUBES MANUFACTURED BY TI REYNOLDS LIMITED ja etuhaarukassa lukee tange fork blade hi-tensile

Olisikohan tämä 92309 vuodelta 81?
Vieläkö löytyy?

tle88 - 21:52, 26.11.2009 » Koska 60 mittaa ei ole, niin olet arvatenkin mitannut maantiepyörän ns. "väärällä tavalla" siihen satulaputken reunaan saakka. Se oikea mitta on vaakaputken keskelle sitä satulaputkea pitkin...
Sheldon sanoo:

"

The old standard system was to measure from the center of the bottom bracket to the very top of the seat tube.

Some manufacturers have decided that this is too easy, so now many bikes are measured instead to the intersection of the centerline of the top tube with the centerline of the seat tube. "

  1. Sheldon on kuollut, ja kuolleista pyöräjumalista ei tarvitse piitata. Kohina kadottaa senkin äijän kyllä aivan varmasti.

  2. Hän oli yli-ikäinen hippi ja vastarannan kiiski. Muutama hipsteri halusi isolaippaisia napoja, ja nyt nekin ovat sitten “luusereille” ? Tuota tuota… kyllä niille isoille laipoille on ihan tekniset syyt, jotka eivät katoa yhtään mihinkään, sanoi Sheldon niistä ihan mitä tahansa.

Päätelmä edellisestä: Pyöräjumala ei ollut AIVAN erehtymätön mielipiteissään. mot.

Se taas on totta, että jokaisessa minkäänlaisia insinööritieteitä vakavasti opettavassa opinahjossa tuo koko määriteltäisiin juuri siten, kuin se piirustuksista mitattaisiin: Linjojen keskiviivoja pitkin ja noiden linjojen leikkauspisteisiin. Kaikki muut tavat tehdä tuo ovat vääriä tapoja, ja ne ovat sitä, vaikka 99% maailman ihmisistä olisi muuttunut pikkuhiljaa liian tyhmiksi tajuamaan tätä asiaa. (ja ei, tämä ei viittaa mitenkään tämän keskustelun osallistujiin, ei yhtään mitenkään)

Kunhan nyt yritän valistaa siitä oikeasta tavasta tehdä tuo asia. Ja Sheldonista poiketen, minä osaan PERUSTELLA tuon seuraavan:

Putkia on eri paksuisia, isot alumiini- ja hiilikuituputket ovat erikoisen alttiita mittavirheille, jos niitä ei mitata oikein. Samoin se perkelen nysä siinä istuinkannattimen juuressa ei ole ei niin maan mitenkään standardoitu… toisilla sitä ei ole ja toisilla sitä on liki 5 senttiä… on TYHMÄÄ mitata se koko siihen putken päähän, kun pelkkä tulkintavirhe voi muuttaa rungon koon monta askelta suuntaan tai toiseen. Se keskilinjoja pitkin tehty mittaus on täysin, toistan: TÄYSIN , yksikäsitteinen, eikä siitä mitasta voida olla eriä mieltä, mikä sen numeraalinen arvo on. Sen jälkeen kun se mitta on otettu niiden risteämien keskilinjoihin, niin runkokolmion koko on täysin yksikäsitteinen asia. Kaikilla muilla tavoin mitattuna se mittauksen arvo riippuu putken paksuudesta, joita on melko monia, ja siitä pätkästä sen vaakaputken yläpuolella, mikä pätkä voi olla jokseenkin minkä mittainen tahansa.

Ei kai tämmöisestä asiasta pidä edes vakavasti keskustella ? Siis siitä mikä on - AINOA OIKEA TAPA MITATA - , eihän ?

Tuure

-.-

Katsokaa nyt helevetti hetken aikaa sitä Sheldonin kuvaa, älkääkä perustelko yhtään mitään teknistä asiaa hänen sanomisillaan. Käyttäkää omia aivojanne, älkääkä toistelko hänen sanomisiaan. Se mies ei tosiaankaan ollut erehtymätön, eikä aina oikeassa.

Jumaliksi ei ryhdytä, ne ovat ikuisia.

Nätti kappale ja tajuan kyllä sanoman. Kyllä kaikki ajattelevat ihmiset sielussaan tuon tajuavat. Maailmasta tosiaan voisi yrittää tehdä kauniimman paikan ja ihan oikeasti.

Mutta aina välillä sitten iskee maailma… juuri näiden mistään mitään tajuamattomien hippien muodossa, jotka mittaavat väärin, rakentavat väärin, vesieristävät väärin, huoltavat tai lähinnä jättävät huoltamatta ja siis väärin, tekevät perkele joka saatana ainoan asian, mitä tekevät, tekevät sen väärin. Ja jos loppupeleissä se olet aina SINÄ, joka sen laskun joutuu maksamaan, korjaamaan toisten virheet ja tekemään perseelleen tehdyt hommat uusiksi sillä tavoin, kuin ne olisi alunperinkin pitänyt tehdä…

Silloin on armo sielusta kadonnut. Sitä katsoo vain sielu mustana hippiä, joko tollona hokee, " tota, nääs, mitä sillä on hei silleen niinku väliä, relaa… camoon baby… " - Sillä hetkellä ei vain maailmassa tunnu olevan tilaa tuollaisille. - Joukkohautoja, polttouuneja… kaikkea semmoista pyörii mielessä, kun hippi annosta tulee vähän liikaa. - Ja nykyään tuntuu tulevan ja yhä pahenevassa määrin.

No se. Nyt on viikko täysi. Hyvää viikonloppua vaan kaikille.

Tuure

-.-

Takaisin aiheeseen: 20€ ?

Takaisin aiheseen, rentous, kiireettömyys, itse tekeminen ja arvojen uudelleenarvioiminen on rautaa.

Ennemmin syyttäisin hutiloinnista, välinpitämättömyydestä ja kestämättömistä ratkaisuista kiirettä, kilpailuttamista ja voiton tavoittelua. Ne ovat ennemmin pukumiesten syntejä ne.

Syytän mieluummin tuotantotalouden inssejä.

Vanhoihin teräsrunkoihinhan tuo Tuuren mittausperiaate pätee, mutta en kyllä ymmärrä, kuinka tuo olisi parempi nykyaikaisiin muodokkaampiin pyöriin. Typeräähän sitä vaakaputken yli menevää nysää on koskaan mitata, mutta entäs nykyaikaisten pyörien paksummat ja muotoillummat putket. Jonku hiilariluomuksen vaakaputki voi olla vaikka minkä mallinen ja vaikka 10cm korkea. Keskikohtakin pitää siis ensin etsiä mittaamalla ja vaikka kaiken mittaisi ehdottoman tarkasti, voi mitatun korkeuden yläpuolella olla vielä siis vaikka 5cm tavaraa(siis vaakaputken keskikohdan yläpuolella). Rungon korkeus on siis käytännösä jotain ihan muuta. Sarvia ei voi laskea yhtä alas jne…

Eikö siis ole parempi mitata vaakaputken ja emäputken liitoskohdasta, vaakaputken yläpinnan korkeudelta, emäputken keskilinjalta, vaakasuorassa linjassa satulaputken(/-tolpan jos vaakaputki on sloupattu) keskelle ja pystymitta siis tästä pisteestä alas. Tähän mittaan ei vaikuta putkien paksuus. Tokihan niissä insinööritieteitä vakavasti opettavissa opinahjoissakin varmaan opetetaan ottamaan putken halkaisija huomioon, jos sillä on käytännössä merkitystä.

Esim. tässä rungossa olis aika hankala löytää vaakaputken keskilinjaa, kun paksuin kohta ei näytä olevan keskellä ja koska sitä vaakaputken keskikohtaa ei voi mitatakaan näppärästi, kun putki paksunee etupäätä kohti ja edessä vieläpä yhtyy viistoputkeen, jolloin vaakaputken keskikohdan ei voi ajatella olevan heti emäputken takaa mitattaessa putken keskellä, koska siinä on vain yhtenäinen osio, joka jakautuu taempana kahdeksi putkeksi. Olisiko nykymaailmassa siis parempi kuitenkin mitata periaatteella c-t (mahdollisesti kuvitellun) vaakaputken yläpintaan, ettei tarvitse arvailla rungon todellista korkeutta.

Hieman vaikeuttaa mittausta myös noi pisaran malliset tolpat, kun keskikohta voi olla käytännössä jossain muualla, kuin keskellä. Sehän on usein voitu ajatella myös olevan tavallinen putki, jossa on siipi takana, jolloin kuvitteellinen keskikohta olisi edempänä.

Ymhh… joo… totta kyllä. Kai tuohon käytetään tai pitäisi käyttää sitä “efektiivinen top tube” metodia samoin kuin maastureihin. Ja kiitos kun kaikki tajusivat taas tuon poleemisen ylilyönnin, mitä sitä nopealla 10-sormi järjestelmällä sokkona suoltaa…

Palaan aiheeseen myöhemmin. - Ja runkokin lienee jo huutonetissa menossa…

Hyvät viikonloput.

Tuure

Kävin hakemassa pois.
Kiitos.