Muualla myynnissä

Tietääköhän kukaan miten näissä on varalaakereita saatavilla? Näyttääpi aika komialta, mutta huollon hankaluus vähän karmii…

1 Like

Oispa ei-cinelli, hinta alempi kuin tuossa mainittu

Sori OT mut mikä vika Cinellissä?

se on (perus) seksisti-rasisti-kapitalisti yritys? ja näköjään nykyään jonkun jättisijoittajan salkussa myös

en tiedä oliko nimim. lnstj samasta syystä sitä hylkäämässä mut nää ois omat perustelut

8 Likes

Fair enough

palataan aiheeseen: ei liian usein tarjolla, hinnasta en osaa sanoa

BMZ ratapyörä 55,5 cm, Helsinki

Toi lienee XB3 eli KVZ eli Kharkov, foorumilta näyttää löytyvän muutamia projekteja.

1 Like

Anna mennä vaan. Kyllä teräksisiä paremmilla standardeilla olevia ratahaarukoita saa. Tai kai tohon nykyiseen joku paikallinen seppä voi hitsata kiinni putkenpätkän paremmin yhteensopivilla kierteillä.

2 Likes

Vaikea uskoa että ratapyörä olis ajettu niin paljon että kupitkin olis paskana. Korkeintaan tarvii uudet kuulat ja kovaa ajoa vaan,

Sevverta vanha pyörä että voihan se olla että jossain vaiheessa elämää keskiö on kiristetty liian piukaksi jolloin kuppien kartiot menny huonoiksi. Siinä ei uudet kuulat tai akseli enää auta.

https://www.tori.fi/vi/90878536.htm

Konaa varaosiksi, mm. Kierteellinen Project 2 keula

60€, Espoo

Noi fillarit on rakennettu sikäli höveleillä toleransseilla, että laakerit on tuskin alunpitäenkään olleet kovin herkät. Sanoisin, että minkä tahansa alkuperäisen XB3-laakerin voi hyvällä syyllä olettaa olevan vaihtokunnossa.
Mulla oli joskus keltainen рекорд. Siinä oli kiilapulttikammet, BSA-kierre keskiössä ja 22.0mm ruotoputki. Ruodon kierteestä en tiedä sanoa; alkuperäinen peltilaakeri vältti sen ajan kun fillari mulla oli, vaikka jokainen kuppi ja kartio killittikin reilusti omaan suuntaansa. 25.0mm tolppa tosiaan oli omassakin yksilössä.

Muistelen myös lukeneeni, että tyypillinen 1” ohjainlaakeri saattaa olla väljä näiden emäputkeen.

Kiinnostavia ja hienoja fillareita kyllä. Vaikutti, että putket oli käsivaralta pistehitsattu muhveihin, ja sitten juotettu paikalleen. Oma yksilö oli säilynyt tavallaan ihan hyvin, juoksetteetkin oli maalipinnan alla tallessa. Rengastilaa oli kanssa ihan mukavasti, vaikka chainstay-putkien krimppauksia ei oltukaan erityisemmin kohdistettu renkaan suuntaan.

3 Likes

https://images.tori.fi/api/v1/imagestori/images/3882680133.jpg?rule=medium_660
Huntin Jamis Lohjalla

Onhan noi venäläiset ratapyörät eksoottisia ja omalla tavallaan hienoja vehkeitä, mutta yhden Kharkovin kokemuksella sanoisin että ei oo wörttii, paitsi jos kaikki liikkuvat osat on hyvässä kunnossa tai jos oikeesti haluat harrastaa erikoisia standardeja.

7 Likes

^+1
Kaikenlaisia erikoisia kompromisseja ja improvisaatioita on joutunut tekemään ainakin omassa Kharkov pyörässä.

Oisko noissa neuvostopyörissä vähän sama kuin Ladojen kanssa, että täytyy olla useampi, niin saa pidettyä yhden ajokuntoisena?

Omassa kharkovilaisessa on voimansiirto ja ohjaamo laitettu uusiks, alkuperäistä on runko, ohjainlaakeri, jarrut, vanteet ja lokarit.

Ohjainlaakeriin hain laakerikaupasta irtokuulat, mutta ei se kovin hyvä ole sittenkään. Joko oon lyöny sinne innostuksissani liikaa kuulia tai sit kaupan setä on myyny mulle väärän kokosia palluroita. Oisko käyttäjä @onre jossain projulangassa kertoillu, että ne kuulatkin on metrisen systeemin mukaisia?

Olen laittanut indeksoituneeseen ohjainlaakeriin snadisti pienempiä kuulia enemmän ja taas toimii moitteetta. Vinkki taisi tulla aikoinaan Pyörätohtorilta kun menin kyselemään uutta ohjainlaakeria.

1 Like

https://www.tori.fi/vi/90931005.htm

Tampereella

https://www.tori.fi/vi/90893131.htm

100€ Jamis(?) Lohja

Charge plug (M) talvifiksiksi/sinkulaksi 125e espoo

https://images.tori.fi/api/v1/imagestori/images/4024700613.jpg?rule=medium_660
Pieni Fire Mountain runkosetti talvimoodissa 20e

3 Likes

Genesis day one 2011, 54, Espoo 250€