MTB -> Sinkula

Apua kaivattaisiin osien valintaan ja muita vinkkejä yksinkertaiseen konversioon. Kyseessä tämä: [url=http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=2008&Brand=Felt&Model=Q720&Type=bike]null

Felt q720 mtb. Siinä on vertikaalidroppi, joten jonkinlainen ketjunkiristin on pakollinen?
Pyörällä ajan vain kaupungissa ja siihen tuleekin slicksit alle. Löytyisikö verkkokaupoista tai täältä valmiita paketteja, tai hyviä osakokonaisuuksia, joista tälläinen aloittelija pääsisi alkuun. Hintaa saisi olla alle 100e.
Saa ehdottaa!

-Wet Behind the Ears!

KVG. Tai:

Irrota takapakka ketjupiiskalla ja pakka-avaimella. Irrota vaihdevivut, vaijerit ja takavaihtaja mutta jätä etuvaihtaja jos mahdollista, lukittuna keskirattaalle.

Älä irrota isoa eturatasta tai korvaa se bashringillä, muuten joudut lyhentämään rattaanpultteja.

Hanki palvelevasta lähikaupasta sinkulakitti (25?) ja ketjunkiristin (25?) ja asenna. Sovittele sinkulakitin ratas sopivalle kohdalle niin että ketju menee suoraan kun se on edessä keskirattaalla tai isolla, riippuen haluamastasi välityksestä.

Lyhennä ketju sopivaksi.

Tällä tavoin pyöräsi ei välttämättä parane. Siitä vain poistetaan vaihteet.

Tai, ota jotkut “sopivat” rattaat (mulla on maastossa 33/17 sinkulassa, 32/19 fiksissä, 44/18 talvipyörätie 26"mtb sinkulassa), ota eripituiseksi venyneitä ketjuja, ja muutaman eri valmistajan uudet ketjut, ja rupea mallaamaan. Hyvällä säkällä ja sinnikkäällä yrittämisellä saatat saada sopivat yhdistelmät.
Tai etsi lähes sopiva ketjunkireys ja kaiva vingulla uraa pystyhahlon yläreunaan, tarpeen mukaan eteen- tai taaksepäin. Mulla on pystyhahlot kaikissa mtb-fillareissa, mutta olen sattunut löytämään sopivat ratasyhdistelmät, jotka toimivat uusilla ketjuilla.

Tällä tavoin pyöräsi ei välttämättä parane. Siitä vain poistetaan vaihteet.
näin.
marlon - 19:42, 8.4.2011 »
Tällä tavoin pyöräsi ei välttämättä parane. Siitä vain poistetaan vaihteet.
näin.
Näin on. Mutta fiilikset nousee ja positiivinen meininki lisääntyy. Tuli suurin osa talvea ajettua 20-vaihteisella kevyehköllä cyklokrossarilla, äsken heitin pikku koelenkin Crescent 316-sinkulalla kauppakassi selässä ja soraakin oli tiellä ja fillari raskaampi jne, mutta fiilis oli kyllä katossa parin kuukauden jälkeen, kun tämän fillarin jätin joulukuussa nojaamaan.

Mtb-sinkulassakin on paljon sitä positiivista fiilistä, ainaskin maastossa. Ja varmaan slikseillä kaupunkissa. Suomen urheilupyörässä Nokialla oli hiljattain jotain Continentaalin 32/599 slikkejä 10€:llä.

E: ja tulipa mieleen toi käsitys pyörän paranemisesta ja niistä hyvistä fiiliksistä. Mulla on 3 maastosinkulaa, 1 maastofiksi, 1 asvalttifiksi, 2 asvalttisinkulaa joista toinen on ite valmistetulla rungolla, monivaihde-cc, monivaihde nojapyörä, pari pienipyörästä ja Tunturi+Tunturi tallbike. Ja sitten noi seinällä roikkuvat.

Suorituskyvyn puolesta parhaita on mulle noi monivaihdepyörat jos sitä nopeutta haetaan. Vauhdista taas vastaa maastofiksi ja maastosinkulat siellä maastossa. Parhaat fiilikset antaa 1. Tall bike 2. nojapyörä 3. omatekonen Nopsa Picnic Special.

Mikä nyt sitte.

Jos et halua maksaa mitään sinkula kitistä, revi takapakka paskaksi ja täydennä sopivilla avaruudettimilla ja rakenna siitä sinkulakitti. Toimii…

Kai siinä nyt on 17 ratas tai jos on kova jätkä niin 16 tai jopa 15…

Niin ja tosiaan who needs gears anyway…

mul ois ylimääränen gussetin sinkulakitti