Mistä näitä osia saa?

niin ja kaikki koostuu samoista aineista ja vegaaniuus on vain sosiaalinen konstruktio tai jopa harha

en ole eri mieltä, mutta tässä ajatuslinjassa myös ne kaapelileikkurit käyvät sitten vaihtoehdoksi nopeasti maantuville nippusiteille Taistelussani kaupunkitilastamme

saanko siunaksesi

Saat

Haluan laittaa u-lukon vyölle ajon ajaksi. Saako tähän soveltuvan strapin vuonna 2022 jostain helsinkiläisestä liikkeestä, vai joudunko tilaamaan, tekemään itse ja säästämään, tai aikamatkustamaan?

Mahtaako PK seudulta mistään kivijalasta löytyä JIS 103/68mm keskiöitä alta 50e? Kovasti koittanu katella mutta loppuunmyyty tai heikosti tarjontaa.

töölön pyörässä varmaan on

2 Likes

Suomessa kivijalassa tuumakokolaakereita? Erityisesti olis nyt R8Z (tai R8-ZZ) haussa, eli 0,5" / 1,125" / 0,313" peltisuojattua.

Ulkomailta verkkokaupasta löytynyt 1,60 € kpl-hintaan, mut päälle tulee tietty 12 euron toimituskulut. Suomalaisissa verkkokaupoissa hinnat onkin sit vedetty hatusta, löytyipä 40 € kappalehintaankin laakeri noilla mitoilla + toimituskulut.

Oulun seutu olis sit jo ihan uuh-aah extraihanaa.

1 Like

Tyttären fillariin tarvitsee uuden vanteen. 27,5 tuumaa, 24 reikää, musta, vannejarrulle pinta ja sisäleveyttä joku 20 mm tjsp. Luulin olevan helppokin homma löytää tällainen mutta ei vissiin ole. Mistä tällaisia saa?

Saakohan jostain Suomesta, mielellään Turusta/Helsingistä niitä viiden millin (ja miksei kuudenkin, mutta niitä tarttee vain pari) pultin päälle meneviä kumitulppia?

Eli niitä kun tulee ohjainlaakerin mukana ja uudessa pyörässä.

Pelagon huollosta kävisin kysymässä

Muuten samat mutta 26" kiinnostaa.

Kokonainen kiekkokin kelpaa, mutta eipä noin kevyitä oikein mistään saa, paitsi jos woom/islabikes jotain kautta suostuisi myymään irtokiekkoja.

27.5/650b/584 -kokoiset järkevät vannejarruvanteet on oman kokemuksen mukaan melko kiven/kannon alla, levyjarruille löytyy paremmin. Kasasin tälle keväälle kiekkoparin muut speksit täyttävien Kinlin XM-25T -kehien sisälle, mutta näitäkään en ole nähnyt kuin 28-ja 32-reikäisenä. Pacenti Brevet ehkä?

Tällaisia Ebay-erikoisia olen myös koeajanut noin 10 kilokilometriä. Ovat pysyneet suorina ja edelleen ajossa, näitä löytyy vähän tuurin mukaan 32- ja 36-reikäisinä. Brittimyyjä, joten saatavuus ja/tai toimitusajat voivat olla mielenkiintoisia näin Brexit-humun jälkimainingissa.

1 Like

Kiitos! Täähän on hyvä!
Alan olla sitä mieltä, että on helpompi vaan ostaa joku kelvollinen halvahko napa ja rakentaa kokonaan uusi kiekko. Noita kehiä on sen verran hintsusti kaupan, ettei just oikeaa tunnu löytyvän millään. Täytyy nyt vielä tarkistaa, ettei Islan takahaarukassa ole jotain jekkua, mutta en uskois.

Mistä <165 mm kampia? En oo löytänyt kuin ihan muutamat BMX:t, tuplat ja triplat. Oon lueskellut sen verran asiasta että kiinnostais myös lyhytjalkaisena ainakin kokeilla lyhyempiä kampia “kadenssinkehitysmielessä”. Helposti ainakin ennen ollut kompliiteissa “one size fits all” -linja.

Speksit siis: 152-160 mm pituus, nelikanttikeskiölle, rattaat irrotettavissa, plussaa ketjulinjan kannalta, jos ratas mahdollista asentaa joko kammen sisä- tai ulkopinnalle. Koska kyse on lähinnä kokeilusta niin budjetti ois mielellään <60€ luokkaa. Silti alumiini > teräs.

https://www.frogbikes.com/Crank-Set-155mm-78

okei ei oo mitään irrotettavia rattaita varmastikaan

No nyt löytyi tällaiset mutta loppu kaikilta jälleenmyyjiltä jotka löysin

Lasten kampia on lasten pyörissä.

@normaali lyhyitä kampia siis :confounded:

1 Like

https://www.promaxcomponents.com/product/sq-1-crank-arms/ (ebay esim)

Kandee katsella myös jostain racing-orientoituneesta puodista kuten briteistä Crucial BMX Shop. En oo siinä skenessä, mutta sattumalta tiedän että noi on aika yleisiä kammen pituuksia junnujen racing-pyörissä. Ite rimpauttaisin myös paikalliseen elikkä Korson Signatureen tai 4130.fi (jossa ei vältsiin ole halvinta mutta tulee kerralla hyvä)

Myös katupuolella suositaan lyhyitä kampia nykyään, esim 160 mm löytyy monelta valmistajalta, koska chainstayt tapaa olla lyhyitä tänäpänä ja sen seurauksena on nipistettävä kammen pituudesta jottei joka polkaisulla tapit kisko kenkiä jalasta. Niissä on järjestään ura-akselit kaikissa, mut bsa-kierteiseen runkoon ne saa ns. euro-bb:llä. Profile myy kohtuuhintaista pulttikehäspideriä ainakin 104 bcd:lle. Tosin halvimmatkin tolkun Saltit menee budjetin yli, mutta mainittakoon silti jos joku muukin pohtii asiaa.

1 Like

image

Mistä tämmönen, mieluusti ei uk-verkkokauppaa

Tollasenhan saa myös kehiteltyä Tubuksen varaosista + Pelagon lampun kiinnikkeestäkin.

1 Like