Mikä keskiö Suginon ratakammille?

http://pp.kpnet.fi/slotte/bike/osia-s/source/image/osat-s081.jpg

Tai oikeestaan ratakammelle, mulla on vaan toi oikeanpuoleinen. Jos jollain on vastaava vasen, saa tarjota. :slight_smile: (170mm) (itseasiassa kammen takana on leima jossa lukee 171, lol?)

JIS vai ISO? Veikkaan että ISO, kun on vanha ja ratakamaa (kai)? BCD on 144 ja sisäpuolella ei oo sisärattaan paikkaa. Ei kylläkään oo NJS-leimaa, eikä oo yhtä hienot kuin Super Mightyt. Mitenköhän pitkä akseli? Pitääkö olla epäsymmetrinen (vedon puolelta pidempi?) Kampi on aika suora.

Onks jollain tietoa mikä mahtaa olla kammen malli? Oisko Jussilla ollut tällaiset…?

Oisko tää?

Sugino Mighty, Double
Length 171
BB Length 113.5
Powered by Velobase

Edit: Ainiin toi sun ei ollu tupla…close, but no cigar?

Kiitti linkistä. Tää on juuri tuollainen, mutta kammen takapuolella ei lue Mighty, vaan 49-1, 171 ja M-14. Ja paikkaa sisemmälle rattaalle ei tosiaan oo. Kaipa tää on Mightyn rataversio, tai ainakin jotain sinnepäin. Kammen pituus on tosiaan ilmeisesti 171mm, näinköhän huomaa ajossa jos pitää vasemmalla puolella 170mm kampea? Onhan ihmisten jalatkin usein vähän eripituiset…

Tarckbike.comissa veikkailtiin että takapuolen stanssauksista M-14 tarkoittais vanhaa ranskalaista polkimen kierrettä, eli M14. Tähän kuitenkin menee standardi 9/16" poljin ihan mukavasti, ilmeisesti jossain vaiheessa työstetty vakiokierteelle. Tarckbikestä löytyi myös tietämys siitä että 49-1 tarkoittaa valmistusajankohtaa tammikuu 1974. Khuul.

OSTETAAN: Vasen kampi pariksi tälle!

Rata tai maantie, ihan sama, noi on niin vanhat että mitä suurimmalla todennäköisyydellä viiste on ISO. Itse ainakin kokeilisin ensin jotain Campan edullisempaa kasettikeskiötä 111mm akselilla.

Mulla on yksi kampi kerrallaan ebaystä erikseen metskattu 165mm kampipari jossa vetopuoli on Sugino Super Mighty, joka myös lukee kyljessä komeasti, ja vasen näyttää ihan samalta kuin toi sun, sama S-logo ilman muuta tekstiä. Michen Primato 107mm -keskiöllä pelittävät mutta oikea puoli uppoaa niin syvällä akseliin että chainstayn ja kammen väliin jää ehkä kaksi milliä. On ainakin matala q-faktori.

Suginon valmistusvuosikooditkin löytyy netistä jostain kun oikein jaksaa googlailla.

Myy se vasen mulle, myy! Eiku se on 165mm, ei sittenkään.

Mutta eikö 170mm vasen randomkampi oo tarpeeks lähellä 171 milliä ettei huomaa eroa? Myykää siis mulle vasen 170mm kampi ISO-viisteellä.

Minkäköhän mittainen se Kallelta saamani Campan keskiö oli, ja missäköhän vitussa se on…

Kiitti infosta!

En myy koska mä poljen niillä (ja ne on siis eriparinen pari) mutta tuskin sillä yhdellä millillä on mitään merkitystä.

Niissä mun em. kammissa voi myös olla eri viisteet keskenään mutta ei ole paljoa haitannut.

Jos ei oo niin tarkkaa, niin esim.

http://cgi.ebay.co.uk/Campagnolo-Strada-Road-170-left-hand-Crank_W0QQitemZ170389890379
http://cgi.ebay.co.uk/STRONGLIGHT-170mm-arm-left-crank-NOS_W0QQitemZ370268298683

Kiitti linkeistä. Stronglightissa taitaa olla ranskiskierre polkimelle (M14), toi Campan Strada -maantievasen vois olla tälle ihan hyvä pari.

Sit pitäis enää miettiä mihin pyörään nää laittais…


sepe84 - 23:25, 2.10.2009 » Oisko tää? Sugino Mighty, Double Length 171 BB Length 113.5 [Powered by Velobase](http://www.velobase.com/ViewSingleComponent.aspx?ID=E6A2CCBC-34A5-4B72-B3FD-77B51DFB49CE&Enum=115&AbsPos=11) Edit: Ainiin toi sun ei ollu tupla...close, but no cigar?
Tuommoset ois matkalla. Jos vain ulompiratas käytössä oisko 111mm keskiö kokeilemisen arvoinen vai oisko joku muu parempi ? Ketjulinja sais olla jossain 42-44mm paikkeilla. Hyvät arvauksetkin otetaan huomioo.

Toimii (ainakin toimi silloin way baaack) 111mm centaurilla. Ketjulinjaa en tosin varmaan koskaan mitannut. Viilasin itse ne sisärattaan väkäset pois.