Miche Primato Pista takanapa + spacerit?

Ketjulinja vaatii pientä säätöä ja ajattelin kysäistä onko kukaan kokeillut laittaa em. Michen navan ja carrierin väliin 2mm spaceria?

Tuolla virityksellä saisi ketjulinjan aika buenoksi, mutta kierteiden korkkaus hirvittää hiukan. Onko kenelläkään kokemuksia virityksen kestävyydestä?

Kommenteista kiittäen ja kumartaen.

En ole kokeillut, mutta sanoisin, että ratas-spacerilla ei saa korjattua niin merkittäviä ketjulinjaheittoja, että sellaiseen kannattaisi vaivautua. Esim jos kierteitä on yhteensä 7mm, niin 2mm on siitä noin 29%. Ja tuohan syö myös lukkorenkaan kierteitä, joita on reippaasti alle 7mm.

Jos siirtäisit kiekkoa millin oikealle siirtämällä spacereita akselilla, niin saisit ketjulinjan millin päähän, eikä välttämättä tarttisi edes keskittää kiekkoa uudelleen. Olettaen, että sulla on tosiaan vain 2mm heitto siinä ketjulinjassa.

Mulla on 2mm spaceri michen navan ja soman rattaan välissä ja hyvin on pelannut. jos jossain navassa on super-kapeat kierteet ja rotafixaa ratasta apinan raivolla tiukkaan niin voihan tohon sisältyä pieni riski mutta kun ratas ja lukkorengas on kiinni niin siinä vaiheessa ei kai pitäis enää olla mitään hätää.

niin ja kannattaa muistaa että rattaiden tai siis sen niiden sisälaipan(?) leveydessä on myös eroja jotka vaikuttaa ketjulinjaan ja siihen riittääkö kierteitä.

EDIT
ASBin idea kuulostaa kyllä myös hyvältä ratkaisulta.

Heittoa on tosiaan aika tasan 3mm, joka varmaan vielä menisi, mutta mieli tekisi saada se suht kohdalleen. Toisaalta rattaan siirto sisäpuolelle ja napa millin vasemmalle ajaisi linjan hyvinkin lähelle…ulkonäköhän siinä sitten kärsisi. Täytyy varmaan pähkäillä vielä ratkaisua tai sitten vaan ajaa tyytyväisenä ketjut vinossa :slight_smile:

“off-topic” Jussi=> Voisin tällä viikolla tuoda työkaluja takaisin päin, jos olet joku ilta maisemissa.

Omalla kohdallani vastaava tilanne, tosin ei niinkään ketjulinjan takia vaan ohuehkon rattaan ja turhankin pitkän navan kierteen takia; eli lukkorengas menee pohjaan ennen kuin lukitsee rattaan… oliskohan jollakulla ylimääräistä vapaata millin tai parin spaceriä myydä, navan ja rattaan väliin upotettavaa siis, velosolo noita myy edukkaasti, mutta josko täältä irtoaisi nopeammin.

mulla kävi noin dura acen rattaan kanssa, mutta surly on sopinut tähän napaan ongelmitta. Dura-acen kanssa käytin millin spaceria navan ja rattaan välissä, minkä ostin sellasesta isosta pultti+mutteri ym liikkeestä.

lisätietoja isosta pultti+mutteri-liikkeestä… vai siis normaali hyvinvarustettu rautakauppa? Onko muuten noi spaceritkin kierteiset vai vain iso prikka? Ohimennen kysyen, mikä mahtaa muuten olla sisähalkaisija jos lähtee vain etsimään soveltuvaa palasta rautakaupasta ?

En muista sen liikkeen nimeä, mutta ei se kuitenkaan mikään ihan rautakauppa ollut. Siellä liikkeessä on myynnissä lähinnä vaan kaiken kokoisia pultteja, muttereita prikkoja ym, esimerkiksi Etra on jossainmäärin samantyyppinen liike. Mulla spacerina toimi ihan hyvin pelkkä iso prikka ilman mitään kierteitä. Sisähalkaisijaa en muista, mulla ei ollut siinä vaiheessa vielä kiekko kasassa, joten napa oli helppo viedä liikkeeseen ja ne mittasi sen koon ja ettivät sopivan prikan sieltä. Se prikka oli ihan vähän niitä rattaan kierteitä isompi, mutta eipä siitä mitään haittaa tuntunut olevan.