Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Nopee tilannekatsaus south by cycle kouvola-porvoo väliltä. Viime viikon loppupuolella Kouvolasta Kaipiaisiin ulkoiluväylät ym. polut vielä syväjäässä, piti laittaa kuutostien laitaa. Reittiin hyväksi yöpymisspotiksi merkattu Antinniemen uimaranta olikin yllättäen uudelle kaudelle telttailukieltomerkein koristeltu. Korsviikintiellä paksu lumikerros ja pientä tunkkausta, loput ihan nautinnollista.

aoksbc

10 Likes

Ymmärtääkseni lähtökohtaisesti kaikki uimarannat ovat “yleisen leiriytymiskiellon” piirissä, joka sinällään jopa ihan ymmärettävää.
Erityisen ymmärrettävää tässä tapauksessa, jos uusi reitti on tuodakseen kovastikin paljon leiritymistrafiikkia.
Varmaanki ihan semmonen oma harkinta yhä noissakin käytettävissä, eli jos nyt sattuu vaikka tähän aikaan vuodesta tai muulloin suht “beach-lyfe-off-seasonina” leiripaikkaa olemaan vailla, eikä ole todennäköistä viedä keltään esim. täysin omassa rauhassa suoritetun varhaisaamudippauksen nautintoa, niin tokkopa rannalle leiriytymisessä ihan kauhian suurta rikosta tehneeksi tulee.
Ja tietty jos itseä pulahataminen ennen tai jälkeen leiriyön kiinnostelee, voi kattella oisko siinä rannan liepeillä soveliaan haju- ja kuorsauskantaman päässä riittävä tanner, mätäs tahi puunrunkoesiintymä, jotta suo joutenolorauhan mahdollisille muille rantailijoille.

2 Likes

Viime kesänä törmäsin kans tähän leiriytymiskielto uimarannalla-kylttiin pariin otteeseen. Tulin siihen tulokseen, että isommilla ja suosittummilla rannoilla mitä luultavammin kyltti löytyy. Pienemmät ja syrjäisemmät rannat yleensä ilman kylttiä.
Vorssassa saavuin hienolle, etukäteen tsekatulle, rannalle keskiyöllä. Sieltä löytyi kyltti. Eipä ollut ketään muuta paikalla, niin pystytin teltan. Ja välittömästi puhkoin ilmatäytteisen patjan😂 se oli karma tai jotain. Joutsassa sama kyltti kivalla rannalla. Menin suosiolla muualle ja takas aamu-uinnille.

5 Likes

Alavudella tuli kanssa Yötön3000 toissa kesänä lopulta nukuttua julkisen rantsun jonkun avantouintiseuran mökin kuistilla. Paikassa (eri rakennus) oli muuten suihku ja saunakin, mutta harmillisesti missasin lämmitysajat koska saavuin pikkutunneilla. Suihkuun pääsin silti. Joku vartija siinä kävi mua jututtamassa, mutta sanoi että kylve vaan rauhassa niin hän tulee myöhemmin laittamaan ovet lukkoon vaikka pitäisi jo olla kiinni.

5 Likes

Tekeekö joku firma “dry bag” tyylisiä tarakkalaukkuja, vai pitääkö sellaiset tehdä itse? Eli rullaa pussin suun kiinni ja yhdellä klipsillä sulkee. Vesitiivis, pystyy sulkeen ja avaan parissa sekunnissa, kaikki romut heti käsillä. Ei hajoavia vetskareita, ei hajoavia useita klipsejä jne.

Etutarakalle varmaan sais naruilla jonkun 20-30L normi dry bagin kiinni, mutta mites takatarakalle, jos haluais dry bagit molemmin puolin? Mieluiten jotain modernia matskua kuten dyneema, xpac, ultra 400 jne. Noi TPU pinnoitetut voi heittää suoraan roskiin, mitä joka paikassa myydään. Mieluiten mahdollisimman kevyttä myös.

Vai tekiskö joku firma jotain “verkkotarakkalaukkuja”, eli vaan sellasia verkkopusseja, joihin vois heittää omat romut/dry bagit sisään? Maantiellä ei tartu kuusenoksiin romut.

Kuski painaa n. 92kg, pyörä 13kg, päällä olevat vaatteet 2-3kg, tavarat 6kg, ruoka X kg, laukut Y kg.

Siis esim tän tyylisiä mut isompia :smiley: ULTRA POCO PANNIERS | Ultralight BikePacking | Mountain Laurel Designs

Altura tekee ainakin aika kevyet, eli omien sivujensa mukaan 260 g/kpl.

Mutta laadusta tai materiaalista ei mitään käsitystä kyllä.

Edit. pitäisi kyllä kai keskustella näistä tässä tarakkalaukkuketjussa.

1 Like

Kiitos. Eksyin siis väärään ketjuun!

Olisin lähdössä muutamaksi viikoksi puolison ja vauvan kanssa toscanaan. Tekisi mieli ottaa pyörä mukaan.

Itsellä ei ole fillarille lentolaukkua, enkä ole sellaista koskaan livenä nähnyt. Onko niiden tapana olla kovin isoja? Siltä kannalta lähinnä, että asumus on maalla ja vuokra-autolla liikutaan, eikä välttämättä ole maailman isoin auto tulossa käyttöön.

Saako näitä laukkuja vuokrattua tai onko täällä jollain laukkua, jota haluisi vuokrata?
Sitten yksi vaihtoehto varmaan olisi vuokrata pyörä, mutta ehkä mielummin omalla ajelisi.

Ehkä noin siis yleisemmin kysymys että onko kokemuksia, mikä on helpointa, edullisinta ja mukavinta?

On ne isoja. Ite vuokrasin paikan päältä jos mitenkään onnistuu.

1 Like

Täs ollaan ens viikon lopusta lähössä 10 päiväksi Tallinnasta etelään Peipsjärven kautta. Viron ja Latvian vinkkejä otetaan vastaan!

2 Likes

Ainakin Lundberg Keravalla vuokraa laukkuja.

Kuka nyt mitäkin kokee helpoksi, mutta itsekin ennemmin vuokraisin pyörän kohteesta.

Kiitos vinkistä.

Kyllä se vuokraaminen taitaa olla järkevää, näyttää löytyvän pyöriä suht lähelt. Kaikkine lisämatkatavaramaksuineen, laukkuineen ja vuokra auton koon kanssa + roudaamisen vaiva tuo oman vieminen ei ihan niin helpolta vaikuta tässä tilanteessa.

Huomioita Finnlinesin lautalta matkalla Travemundesta Helsinkiin:

  • Satamassa kannattaa olla ajoissa, check in sulkeutuu paria tuntia ennen lähtöä, mutta pyörällä pitää olla vielä aiemmin, reilu kolme tuntia ennen lähtöä jonon keulille rullaillessani oli muut pyörät just viety laivaan ja mut ohjattiin yksin perässä sinne perimmäiseen nurkkaan johon muut olivat pyöriään asettelemassa
  • Hitaan wifin saa rahalla, kolmisen kymppiä koko matka
  • Eväitä ois voinut ottaa, kun ainoassa raflassa pelkkä päivällinen on nelisen kymppiä ja kasviksia siihen nähden heikosti
  • Ihan mukava paatti

Pohjois-Saksasta tänne tullessa jäi päällimmäisenä mieleen pienien luonnonsuojelualueiden hienot isot vanhat lehtipuut.

10 Likes

Noilla spekseillä ei ihan hirveästi kyllä houkuttele.

Helatorstaille pitäisi kehitellä jotain retkeilyä.

Ei kuulosta Finnline kovin kivalta pyöräilijällekkään.
Kesäks kattelin, että jos menis asuntovaunulomalle vantaa-tku-stokis-köpis-berliini ja tulis Travemündesta lautalla takas, niin pelkkä hinta jo sano, että joko unohat koko reissun tai ajat kiltisti tallinnaan.
Sen yhen laivamatkan hinnalla veis koko perheen viikoks lämpimään jos suostuis lentämään.
Enkä siis kattonu vielä mitään muuta ku auto+vaunupaikan ja kusisimman hytin.

No johan on meno muuttunut. Vuosikymmen sitten oltiin autolla, hyvällä hytillä eikä hinta päätä huimannut. Ja tuntui, että sai olla jatkuvasti syömässä jotain.

Unohdit mainita ilmaisen saunaosaston. Itse olin kyseisellä laivalla viime kesänä pyörän kanssa ja menin halvimmalla mahdollisella eli ei ruokaa, wifia tai hyttiä eikä ollut kovinkaan tylsää kun jutustelin muutaman muun samalla tavalla halvimmalla lipulla matkustavan kanssa. Kurjinta matkalla oli Travemundesta Lubeckiin pyöräily myöhään illalla. Ajoin muistaakseni tuplat siitä mitä google maps näytti kun mottoritietunneliin ei saanutkaan mennä pyörällä. Myöhemmin kuulin että siitä tunnelin läpi olisi päässyt kai bussilla pyörän kanssa.

2 Likes

Nuuksion telttapaikka suosituksia? Ajattelin tänään mennä overnighterin vetämään. Kämmenlammella oon ollut ennen ja on kiva, mutta kiinnostelisi koittaa uutta mestaa. Mukavasta gravelreitistä plussaa.

Nuuksiossa on aika vähän telttapaikkoja joihin pääsee järkevästi tsygällä (siellähän ei saa telttailla kuin sille osoitetuilla alueilla).
Kansallispuiston läheisyydessä on ihan hyviä mestoja notskipaikkoineen kuten Hynkänlampi, Sorlampi, Kämmenlampi.

1 Like

Oli tarkoitus ehtiä tänään Lohjalle ja Liessaaren laavuille, mutta ei taida järkevään aikaan onnistua.

Onko suosituksia laavuista/riipparipaikoista Nummela -Veikkola-akselilla?

Muijalassa olisi näemmä laavu, mutta epäilyttää miten yöpymisystävällinen sellainen.

Ja Nummelassa näyttäisi olevan ehkä joku kota, mutta tieto on niinkin tuoretta kuin vuodelta 2015, eli jos joku tietää nykytilanteesta, niin kiinnostaa.
https://www.tulikartta.fi/paikka.php?id=4317