Majuri vai höyryjyrä?

Polttelis uuden yleispyörän hankinta ja nyt kaivattaisiin asiaa paremmin tuntevilta kommentteja…

Eli fillari tulisi ympärivuotiseen käyttöön (lokarit, levveet gummit pitää mahtua) 189 cm pillipiiparille. Teräsrunko olisi plussaa (kai?) mutta Gary Fisherin Triton ei esim vakuuttanut (liekö syynä ollut tuo runkogeometria vai mikä siinä oli, jotenkin ei vaan tuntunut hyvältä se mankeli alla).

Steamrolleriahan täällä kovasti ylistetään mutta missä sellaista pääsee koeajamaan?

Hetken mielijohteesta olin jo lyömässä rahoja tiskiin Konan Major Onesta joka pikaisen kokeilun jälkeen tuntui varsin näppärältä (ja kevyeltä!) mutta asiaa harkittuani päätin kysellä täältä viisaampien mielipidettä asiaan.

Eli kommentteja kehiin puolesta / vastaan lelumiini vs teräsrunko Kona vs Surly jne, tack.

käy koppaamassa joku vanha skeida Kyläsaaresta ja konvertoi se :slight_smile:

Jos täyspitkiä lokareita aiot, niin steamrollahin ratadropoutit ei välttämättä ole paras juttu.

tsmo - 8:07, 31.3.2010 » käy koppaamassa joku vanha skeida Kyläsaaresta ja konvertoi se :)
tuohon reseptiin löytyisi jo wanha pösön runko, ja palikatkin mutta hinkuaa uutta ja valmista. Nyt ei jaksais ku ei oo Taitoa&Työkaluja&Tiloja..

hyvin speksattu on puoliksi tehty

ts. älä osta valmista, se on kuin einestä söisi

On-One pompino voisi olla myös vaihtoehto. Hyvä runko, halvempi kuin roller, menee pitkät lokarit jne. Kompliittikään ei ole pahan hintainen, 499 puntaa.

Majuri näyttää kivalta (ainaskin kun verrataan konan muuhun yksivaihdetarjontaan o_O) mutta onko hippasen hintava (900 ja risat? sillähän sais kasattua vaikkapa eräänkin katu-uskottavan palpapyörän johon menis 32 milliset kumit alle ;)) jos oletus on se että osat on aika perushuttua.

Pomppis näyttäis paperilla kivalta ja.

Mä oon ollut tyytyväinen omaan Steamrolleriini :slight_smile: Sitä saa jopa testata jos haluat, jos runkokoko on lähellekään sopiva (53 vai 54 tuo) Takana mulla on satulaputkeen kiinnittyvä lokari nyt, edessä ei vielä mitään, joten tohon lokaripuoleen en osaa ottaa kantaa tähän hätään.

Hintavinkkinä vois mainita, että winstanleybikesista sai 300 oravannahkan pintaan ylivuotista runkoa.

kyttyra - 9:20, 31.3.2010 » Majuri näyttää kivalta (ainaskin kun verrataan konan muuhun yksivaihdetarjontaan o_O) mutta onko hippasen hintava (900 ja risat? sillähän sais kasattua vaikkapa eräänkin katu-uskottavan palpapyörän johon menis 32 milliset kumit alle ;)) jos oletus on se että osat on aika perushuttua. Pomppis näyttäis paperilla kivalta ja.
Joo on kyllä aika hintava tuo majuri.

Mutta toki ratadropit käy myös lokareiden kanssa. Pitäähän eteenkin päin avautuvista dropeista saada kiekko ulos, eli lokasuojat säädetään siten että kiekon saa sieltä - tapahtuipa se etu- tai takakautta.

Jos noista kahdesta pitäisi valita niin pomppiksen ottaisin. Saako sitä koko pyöränä jostain?

Saako sitä koko pyöränä jostain?
täältä voi hankkia http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/il_Pompino_Fixie_from__499.html

Rollerit taitaa olla pitkiä ja matalia, eli vähän hankalia pitkäjalkaisille ja lyhytselkäisille. Tai emmä noista isoimpien kokojen osalta ihan varma ole.

Pomppis on lyhkäisempää sorttia. Ja sit ois tietty se Genesiksen Day One Cross.

Genesis esim. täältä http://www.winstanleysbikes.co.uk/product/27512/Genesis_Day_One_SingleSpeed_Drop_Bar_Bike_2010

Missä vaikutat?

Mulla on nyt ajossa 60cm CC ja oma mitta 189cm ja jalkoja on hieman pidemmästi kuin keskiverto kotimaisella persjalalla. Edellinen fillari oli (edelleen varastossa) Konan JTS niinikään 60cm kokoisena ja tuo Surly vie kyllä geometrian osalta ja ajomukavuudeltaan kaikin puolin 100-0. Ainoa plussa Konassa lienee Eastonin putkesta johtuva keveys/jäykkyys-ratio, mikä ei teräspyöräfiilistelijälle edes ole plussaa…

Majuri lienee paree, mutta hintava on. Tuolla melekeen rakentaa jo vaikka ja mitä. Mutta hyvä vinkki - käy koeajamassa ennen ostoa, jos ei ole oman kropan dimensiot sen verran vielä tutut runkoa valitessa, ettei ihan osaa sanoa mikä sopii ja mikä ei. Se helpottaa valintaa kummasti.

Niin paljon kuin uskollista rolleriani rakastankin, on toi pomppis valmista pyörää ostavalle aika helvetin hyvä paketti. Jos muita eroja ei olisikaan, niin on-onen navat on saatanasti surlyn vastaavia paremmat.

true dat… pomppid tosin slouppaa->yök.

Noita on vähän turha lähteä vertaamaan, ennen kuin tietää mitä haluaa. Rolleriinkin mahtuu paksut kumit jne., mutta ei se kuitenkaan krossari ole. Ite todellakin pidän siitä ketterähköstä geometriasta; painopisteen siirto vaikuttaa herkästi eikä ohjauskaan oo turhan flegmaattinen. Mutta pidemmällä takahaarukalla ja loivemmilla kulmilla varustettu krossari (kuten Pomppis ja toi Genesis) olis rennompi ajettava esim. sohjossa. Ja sitten on ne lokarikorvakkeet (joita ei tainnut Konassakaan olla?), cantileverit ja levyjarrut, jotka vois olla ihan mukavia. Sen keulanhan voi tietysti vaihtaakin.

Ovat siis melko erilaisia luonteeltaan. Tokihan niiden kestävyyttä ja osia voi vertailla, mutta olis ihan paikallaan ensin miettiä arvojärjestys kuntoon ennen päästöstä.

GF:n Triton on muodoiltaan lähempänä Rolleria, kun sen vaakaputki esim. koossa 53 on vain millin lyhempi kuin Rollerissa, kulmat melko samat (koosta riippuen samat tai loivemmat) ja takahaarukan pituuskin on melko lähellä, joskin hieman pidempi(=krossarimaisempi). Jos siis Triton ei miellyttänyt niin voit varmaan unohtaa sen Rollerinkin.

Jos Major One oli mukava, niin varmaan Pompino sitten voisi olla myös hyvä vaihtoehto ollessaan aika samantyylinen. Mutta kannattaa siis varmaan arpoa enemmin vaikka noiden kahden välillä ja varmaan toi Genesiskin on hyvä peli.

Chargekin vois muuten sopia tohon käyttöön, mutta senkin mitat on kai aika lähellä tota Tritonia, vaakaputki vain taitaa ainakin olla lyhempi.

Jos ite jotain vielä krossarimpaa kaipaisin, niin se olis varmaan Pomppis. Mutta en kyllä näe mitään syytä miksi kaipaisin, voi Rollerillakin krossata ja musta se on vielä hauskempaakin sillä. Tämäkin on siis jossain määrin makuasia, eli kokeilemalla se selviää.

Kiitokset kaikille pohdinnoista, Majuri lähti tänään lokareineen (kyllä siinä ne korvakkeet tai mitkälie hole-checkit löyty) kotiin… Huomenna päässee testaamaan sitä paremmin.

//mikko

Vaikka kauppa tulikin jo tehtyä niin eikös se Surlyn varsinainen cc-runko olisi Cross Check? Melkein vaakasuorat dropoutit vaan tehdas lupaa muutenkin toimivan fiksinä. Valmiissa pyörässä tosin on vaihteet.

Surlyn CC kävi myöskin mielessä, sitä vain on kivijalasta vaikea löytää ja päädyin huonokuntoisena siihen johtopäätökseen että teräs painaa, scandium ei niinkään. Tiedetään, kerettiläistä… ehkei tuolla kommentilla kumminkaan saa banneja tänne -toivottavasti :wink: