MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Hätäsen näkönen kyl. Väri myös kiva.
Fiilikset ylämäkiominaisuuksista kiinnostaa.

Vielä ei pysty sanomaan muuta kuin että pitoa tuntui löytyvän aika hemmetin hyvin.

Väri on minttujäätelö ennemmin kuin wasabi. Kännykkäkamera tuntuu hämääntyvän siitä ja muokkaa kuviin välillä ihan oudoksi.

Hieno. Itellä herännyt ujohko täpärikiima taas. Onneksi ei ole rahaa. Kävin keväällä koeajamassa Transition Spuria joka on saman kategorian pyörä kun tuo Izzo. Oli kyllä aivan pirun hyvä vähän kaikenlaiseen ajoon. Izzokin varmaan todella kiva.

1 Like


Tässä mun YT Capra paitsi eturengas vaihtui juuri maxxgrip assegaihin. Ajanut ikävän olkapäävamman vuoksi lähinnä maltsua ja LKPta tämän kesän ja toiminut penkistä poljettavaksi dh pyöräksi erittäin hyvin. Rajuista mitoista huolimatta tämä tuntuu ihan tavalliselta polkupyörältä.

7 Likes

edit: tarve poistunut, kiitos @roenski

myös: Suuri koeajo-topic (tarjotaan / etsitään)

Noniin uusilla aluevesillä. Projekti: dirttipyörä

4h googletuksen jälkeen lopputulema on, että runko on ennen 2012 valmistettu Identiti.

Takakiekkoon olis tarve takanavalle. Pyörässä on nyt kiinni todella piestyt 10mm akselille sopivat ”sliderit”. Valmistajalta ei tutkimani mukaan saa enää uusia tällaisia, mutta 14mm versiota saa.

Mä en tiedä millä ketjulinjalla tälläset navat on, joten perus kasettivapari kiinnostaa:

Ite funtsin, että viilais noi nykyset hahlot auki 14mm kokoon ja laittas näiden adaptereiden kanssa perus 10mm akselilla olevan navan?

Profile 10mm to 14mm Converters.

Dilemmani on, että millä takanavalla kasaan kiekon tähän. Ajatuksia/apuja?

Vajaa 1500km ajettu ja alkaa asetukset olemaan sellaiset, että istuu kuin hanska. Ohjaamo meni uusiksi, takaiskari vaihtui vähän kisaisempaan ja turhuuspäivityksenä Reverb AXS. Nyt ei tarvi enää kuin ajaa.

9 Likes

1,5 kk tauon jälkeen Sappeella ja odotin että hankalaa olis. Yllättäen olikin vuoden paras ajopäivä. En tiiä vaikuttaako että hankin kunnollisen rengaspainemittarin ja sain paineet kohdilleen kun sai hallittua pyörää eka kertaa kunnolla. Ei ollut enää olo että olis vaan kyydissä pyörän vietävänä kuten alkukaudesta.

Sappeen vuokraamossa on nyt kauden loppualet vuokrapyöristä ja Foxin ajokamppeista. Pistin sieltä panssaripaidan jonka kanssa saa nyt ehkä vielä enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

1 Like

Tämmöselle kyllä vahva suositus täältäkin. 2 psi eli mitä se on, 0,1jotain bar tekee yllättävän paljon eroa.

Itellähän on menny hissipyöräkausi täysin ohi, kausarin käyttökertoja: 1. :frowning:

1 Like

Ostin @myltsi :n vanhan dirtin rungon ajatuksena kasata pienellä budjetilla pyörä, jolla ajella pumptrackilla ja satunnaisesti räppäillä mitälie. Kannatti tehdä kunnolla kerralla niin tuli hyvä ja mieleinen. Maalausprojektista voi lukea Mankkiksen tandemilangasta, hyvä siitä väristä tuli. Tähän muuten juotettiin yks kaapeliohjuri lisää vaakaputkeen, tuntu omituiselta että oli vaan kaks ohjuria johon kiinnittää jarruletku, joten Mankkikselta sellasen asennus ennen maalaamokeikkaa. :handshake: Kiekot pro5 trial takanavalla ja novatecin etunavalla, että voi siirtää seuraavaan pyörään jos tulee joskus runko päivitettyä modernimpaan. Pitäs varmaan alkaa dokumentoimaan asioita taas flickriin tms.

Runko taitaa tutkimani mukaan olla Identiti p66 ~2010


16 Likes

Kaikkee vissiin pitää kokeilla :face_with_raised_eyebrow:

27 Likes

Ai että, on nätti. Mukavasti kaikkea connoisseur osaa niitten tavallisten sijaan ihan renkaista lähtien. :pinched_fingers:

Tänks. Alkuperäinen tarkoitus oli hommata maasturi työsuhdepyöräedulla, mutta sitten kävi näin. Nyt vaan tarttis vielä ajaa.

1 Like

Huhuhu :heart_eyes: aivan törkeän kova!

1 Like

Vaikea mennä vikaan manitou keulalla ja ttx22:lla

yst terv manitou keula ja ttx22 -kuljettaja

1 Like

Pohdin nyt juttuja joista en tiiä mittään mut haluisin ymmärtää mikä vaikuttaa mihinkin. Hankin tossa aikalailla sen enempää speksaamatta Big Honzon koska piti saada uus sohjopyörä ja aattelin että jos maastoharrastusta vähän koittais herätellä siinä samassa taas. En ole pieniä polkuja enempää vielä ehtinyt käymään ulkona, joten oikea mielipide muodostunee varmaan sitten kun niiden ääreen pääsee.

Tää nyt on tietty aivan markettipyörä että mitään taivaita räjäyttävää en sinäänsä odottanutkaan, mutta ensituntumalta tuntuu melkosen painavalta laitteelta. Ymmärrän toki että joustokeula ja isot kumit sisureineen ja siihen kylkeen dropperi ja isoo pakkaa ja mitäs muuta luonnollisesti kasvattaa painoa, mutta en tajunnu että tuntuisi noin möhköltä. En varmaan oo koskaan ajanut mitään modernimpaa maastopyörää koska viimeiset maastotyyppiset kokemukset on moonlanderista ja etujoustoisesta sinkula-inbredistä.

Tavallaan tykkään tän tuntumasta ja toi tuntuu tosi ketterältä varmaan ton puolen sentin pituisen stemminkin takia, mutta silti kuitenkin vakaalta. Ainut mietitys on että etupää tuntuu jotenkin maahan liimatulta heti kun on vauhtia vähänkin enemmän. Fatbikella tai jousto-inbredillä tai oikeestaan millä tahansa muullakin pyörällä keulii vaikka ympäri niin halutessaan, mutta tämän kanssa tuntuu että hyvä kun kanttarin verran saa keulan ylös jos sitä kohti tulee vauhdilla. Onko tää joku geo_juttu vai onko musta tullut heikko? Tuntuu tosi vieraalta ajatus että hyttiä ei saisi pystyyn muuten kuin hiljaisemmissa vauhdeissa. Moikku.

Ihan näppärältä näyttää ainakin paperilla, suht kompakti takahaarukka eikä mikään yltiöpitkä muutenkaan. Lisää ajoa ja totuttelua alle niin varmasti alkaa olemaan ketterä.

Mut joo, loiva ja pitkä pyörä on alkuun kinkkisempi saada pystyyn vaikka oliskin sitä napakkuutta haettu takahaarukkaa lyhentämällä. Ainakin itellä tää viimeisin 1225mm akselivälillä, 65 asteen keulakulmalla ja 440mm takahaarukalla oleva maasturi tuottaa edelleen pieniä manuaalivaikeuksia. Honzo paperilla huomattavasti näppärämmän oloinen.

1 Like


Inspiroiduin, kun tuossa ylempänä kun näkyi kiva Starling, ja kävin ottamassa omasta Brittipyörästä kuvan. En ole tainnut tänne kuvia tästä julkaista, olikohan 2020, kun tämän ostin hajoneen Orangen tilalle. Hyvä trail-pyörä, 120 mm joustoa takana ja 145 mm edessä, teräsvieterit molemmissa päissä. Tuo Formulan keula on vähän lyhempi kuin kilpailijoiden vastaavat, joten about sama A-C kui muiden valmistajien 140 mm keuloissa. Vaikka Orangehan suosittelee tähän 130 mm joustavaa keulaa, no sentti sinne tai tänne.

Normaalisti ajan 29"-renkailla, mutta lumen tulosta innostuneena pistin taas plussakokoiset pikkukiekot. Ei niillä vielä paljoa tee, mutta viime talvena oli kyllä paljon parempi ajaa lumisia polkuja, kun oli 3" renkaat kapeampien tilalla. Nyt tosin pistin taakse 2,8" niin on hieman enemmän tilaa. Vanteet jotkut halvat CNC-biken 40 mm sisälevyiset ja painavat, varmaan melkein 700 g kappale. Ja sitten vielä noi renkaatkin painaa luultavasti jotain 1,5 kg yksittäin. Mutta eipähän taitu alle ihan joka käännöksessä.

Hyvä pyörä on, enkä ajatellut hankkiutua tästä eroon. Ellei sitten tämänkin runko hajoa :smiley:

6 Likes

kirkas ohjainlaakeri just cool ja best tässä buildissa.