M: Wanha Reynolds 531-runko, 59cm

Luovutan tämän nyt sitten kuitenkin eteenpäin. Eli myytävänä kuvien mukainen Crescent 92318 (MCB) -mallin runko jostain 70-luvulta.

Pysty c-c: 59.5cm
Vaaka c-c: 58cm
Takana leveys 120mm

Kuvia
Taustoja

Runkomateriaali butted Reynolds 531, myös keula samaa 531:stä. Kauniit ranskalaiset Nervexin muhvit - eli huom. myös ranskalaiset keskiön ja keulan kierteet!

Mukaan tulee alkuperäinen ohjainlaakeri ja keskiön kupit (kiilapulttikammille). Kupit toiminee hyvin kun etsii niitä varten normaalin neliskanttiakselin ja sopivan kokoiset laakerit (alkup. laakerit on liian isot normaalille Shimanon nelikanttiakselille). Myös kierteetön keskiö luonnollisesti toimii tälle.

Löytyy Hgin Arabiasta, Hp. 100€
Yhteydet PM tai o4o-55 45 275

Varattu

Muistuttaa erittäin paljon tuota meitsin beateriä. Tosin siinä oli alkujaan vaijeriohjaimet keskiön yläpuolella… Mut eniveis hieno!

Ihan uteliaisuudesta noista keulan kierteistä… Ne eivät siis olekaan tuumaiset 25,4 milliset halkaisijaltaan, jossa on esim. 24 kierrosta tuumalle nousua, vaan jotain muuta ? Onko stemmikin sitten 22,0 eikä 22,2 millinen ? Mihin alkuperäiset osat ovat hävinneet ? Ei kai niitä hukattu ole ???

Kaunis runko. Tunnen “nälkää” katsoessani tuota… (näitä teräsrunko holistin epämääräisiä tunnetiloja…)

Nostatetaan henkeä ja pistetään linkki 4 minuutin videopätkään, jossa juuri tuollaisella teräskaunottarella viiletellään voittoon. Tämä on oikea aito asia. Maailmassa ei ole kisaa, mihin tuo ei olisi syntymähetkellään kelvannut.
Pahat kielet väittävät, että kyseessä olisi ollut Monarkin väreihin maalattu DeRosa, mutta teen vain asiasta oharin.
(kun se todellisuus on valintakysymys… heko heko… ja ainahan huhuja maailmaan mahtuu… joku heittää arvelun ja se muuttuu liian usein toistettuna tosiasiaksi.)

Editti: Miettikääpä: Jos Monark-Crescent-Boolaaki maksoi miehelle rahaa mannekiinina olemisesta ja tuki taloudellisesti, ja heillä OLI oma juotososasto, jossa tehtiin noita parempia 319 ja 320 malleja 1000 rungon vuosivauhdilla, niin mikä on todennäköisyys sille, että tehtaan päämannekiini olisi ajanut jollain toisella käsin tehdyllä pyörällä ? Yleiseen elämänkatsomukseen nojaten sanoisin, että melko tasan tarkkaan nolla.

Erinomainen versio tuo 92318, kun se EI ole se kevytputkisempi SL. = Tuo kestää käyttöä.

Videopätkä: http://svtplay.se/v/1542299/stopptid/3_5

Tuo on minulle pykälän liian pieni. Haluan tuollaisen 25 tuumaisena, eli noin 63 senttisenä. Saa tarjota.

Tuure

-.-

Keulan kierre ei ole 25,4 x 24tpi, vaan 25 x 1mm. Keskiössä vastaavasti 35 x 1mm.

http://www.sheldonbrown.com/velos.html

Minä kiitän tiedosta.

Onko siis niin, että noissa vanhoissa Nervex muhvisissa 60 & 70 luvun MCB pyörissä on myös se etulaakeri aina ranskalaisella mitoituksella ? Se on kyllä pettymys. Olen uudelleen alkanut himoamaan tuollaista isoa Nervex muhvista sen jälkeen, kun löysin nuo cykelhobby sivut. Kysymys: Saako noita ranskalaisen mitoituksen ohjainlaakereita uusina enää mistään ? Tuon keskiökierteen kanssa kyllä pärjää, kun Phil Wood tekee sille lukkorenkaat, mutta tuo etulaakerin hankinta voi mennä melko kiviseksi hommaksi…

Ja sitten tulee vielä se stemmin pituudella säätäminen… kaipa sen tukevasta stemmista voi tuon 0,2 mm hio pois,
ja ohentaa tavallinen 7/8 tuuman 22,2 mm stemmi sopimaan 22 milliseen reikään.

Kiitos tuosta rehellisestä ja runsaasti tietoa antavasta myynti-ilmoituksesta.
Osaapa jatkossa vaatia täysin virheetöntä etulaakeria noin hankalaan kohteeseen.

Tuure

-.-

Saa edelleen tarjota 24 ja 25 tuumaista Nervex muhvista Crescent tai Monark runkoa _täydellisesti ehjän ja ryssimättömän etulaakerin kera. Mieluisin on tietenkin koko pyörä ajokuntoisena.

tle88 - 0:32, 15.7.2009 » Saako noita ranskalaisen mitoituksen ohjainlaakereita uusina enää mistään ?
Vähän huonolta näyttää. Ehkä joltain ranskalaiselta pyöräkauppiaalta, mutta voihan siitä jokatapauksessa, ilmeisesti, alapuolisen laakerin vaihtaa normaaliin tuumaiseen - vai eikö?

Edit: http://cyclespeugeot.com/Threading.html

Tohtorilta™ kuulemma löytyy ranskalaisia Stronglightin ohjainlaakereita - 25eur :slight_smile:

Myyty