M: Neukku-sinkula

Jep, eli tämmönen peli olis kaupan:

Eli pyörä on neukkuajan ukrainasta - XB3 USSR
Keulassa komeilee Neuvostoliiton sirppi-vasara logo

Pyörässä kaikki on alkuperäistä, ulkorenkaita myöten missä vielä lukee “MADE IN USSR”. Todellakin uniikki vehje jollaista tuskin kadulla tulee vastaan!

Runko ja kammet ovat Rautaa. Polkimet, vanteet ja ohjaustanko alumiinia.
Fillari on hyvässä kunnossa eikä ruosteesta tietoakaan, maalipintä vähän kulunut käytön myötä. Pyörä on vapaallarattaalla. Tarkkaa runko-kokoa en osaa sanoa, mutta soveltuu 175-185cm pitkälle kuskille.

Pyörä sijaitsee Helsingissä, kampissa

tarjoukset voi esittää sähköpostiin:
Jukka.rippinen@gmail.com

Hyviä vaihtoehdotuksia voi myös esittää!

Onkohan tämäkin noita CNOPT merkkisiä pyöriä? Mullakin XB3 tehtaan ritsa mutta eri keulalogolla (pääskynen).

XB3 = HVZ = Harkov Velosiped Zavod, eli se pyörätehdas Harkovassa, Ukrainassa, jossa noi ruoskat on tehty. Tiukkaa metalliteollisuusaluetta ollut Neuvostoliiton aikana, ja tais olla edelleenkin.

Siellä on valmistettu ainakin Start (СТАРТ), Sputnik (СПУТНИК) ja Sport (СПОРТ) -merkkisiä pyöriä.

Start -merkkisiä ruoskia sieltä on ainakin tehty pääskyslogolla, mut se kai riippuu siitä kuinka hiposta on kyse ja vuosiluvuista jne.

Mulla on täältä palstalta ostettu Start nyt itellä projektina. Noita tuntuis noin yleisesti ottaen liikkuvan aika paljon Suomessa.

Starteista en tiiä mitään mutta mun on tosiaan Sport ja pääskyslogolla. Ja varmaankin tässä viestissä mainittua pyörää vanhempaa kaliiberia. Joku noissa viehättää…

Pyörä ei tosiaan ole mikään täysin uniikki tapaus. Allekirjoittaneella on talossa yksi samalta tehtaalta kotoisin oleva kapine ja aiemmin oli toinenkin. Virosta noita tuntuu Suomeen aikoinaan valuneen enemmänkin.

Mutta hyväkuntoisena toi voi ollakin aika kiva vekotin. Hieno se ainakin on.

Aika söpö. Onko se sama kuin tämä: Osta & myy, huutokauppana tai heti - Huuto.net

Jep, sama konkeli. Pyöriä kuitenkin kertynyt sen verran runsaasti tonne taloyhtiön pyöräkellariin ettei oikein löytynyt käyttöä tälle.

SOLD!