M: Bianchi Pista 61 cm 80-luvulta

Myytävänä siis 80-luvun ratatykki Bianchi Pista (pysty putki 61 cm c-t ja vaaka 61,5 cm c-c). Koska pyörä 80-luvulta niin käytönjälkiäkin näkyy maalipinnassa, satulassa pari reikää ja etukiekon pinnat ruosteessa. Kaikki laakerit kunnossa ja antaa varmasti hyvät ja näyttävät kyydit.

Osat:
Campagnolon ohjainlaakeri
Campagnolon satulatolppa
Campagnolon Record etu- ja takanapa (ratanapa - fixed, tuubikiekot ja takakumi puhki)
Gipiemme Pista Special 165 mm kammet
Cinellin stemmi
Sakae Royal 978 ratadroppitanko
Turbo satula

HP.600 e

http://www.albumini.fi/GroteFoto-VZRWQUAL.jpg
http://www.albumini.fi/GroteFoto-FOZHLIXL.jpg

Halpa. Jos olet tarpeeksi pitkä, osta heti.

pistin pm.

Varattu toistaiseksi

http://www.miskalex.org/LJstuff/Seal%20of%20Approval.BMP

Käsittämättömän nätti, aito asia. Miesten kokoakin. Muinoin tosiaan kestävimmät pinnat olivat tavallista hiilipitoista työkaluterästä, ja noita oli sitten joko sinkattu tai niklattu. Nythän silläkin saralla on valinnan varaa runsaasti.

Huokaus sentään… mieli tekisi tuollaista, mutta millä sen hankinnan voisi itselleen perustella ? Maantiellä tuo ainakin pakottaisi hiomaan ajotekniikkaa, että pyörä kulkisi viivasuoraan ja kiinteällä välityksellä oppisi paremmin pyörittämäänkin…

Minulla on puutteita tekniikassa ja kadenssi on huono. Aina alle 80 ja tippuu heti 60:een kun lakkaan ajattelemasta asiaa ja vaivun ajatuksiini. Tuommoisella 30 kilometrin lenkillä asialla ei ole kyllä mitään merkitystä.

Joo. Tuommoisen haluamisen kriteerit voisivat melkein olla jo tuossa. Lisäksi… tuohan on melkein jo aito Crescent, kun ne kuuluvat nykyisin jo samaan konserniinkin… heh heh… :sunglasses:

Lämpimästi onnea vaan uudelle omistajalle.

Tuure

-.-

Välitys lyhyemmäksi, kadenssi nousee ihan itsestään. Ja tämä ei ollut mitään piruilua.

Näin on. Tuossa 92318:ssa on 53-42 / 13-18 pakka 6 lehtisenä. 42 -18 yhdistelmäkin on vielä aika paha, kun suoraan lähtee harjun suunnassa loputtoman pitkään ylämäkeen polkemaan. Asun aivan tuon harjun eteläpäässä, ja toiseen suuntaan on pelkkää metsää ja liki pientareeton valtatie 25. - Ei houkuttele se suunta.

Kapistus on vain Campagnoloa viimeistä satulan kiristyspulttiaan myöten, ja olen aiemmin yrittänyt jotenkin helliä ajatusta, että yrittäisin pitää sen sellaisena. Ajatus on tuhoon tuomittu. Myönnän sen nyt. Pakko tuo on raiskata Shimanon osilla. Pistän tietenkin nuo Campagnolot visusti talteen. Pakko on vaihtaa se vaihtajakin, kun siinä on lyhyt häkki.

92316 pyörässä on samoin remontti kesken, ja siitä puuttuvat tällä hetkellä vielä polkimet. Senkin kanssa homma meni kiviseksi, kun siihen sai keskiön niin kammet eivät oikein sopineetkaan akselille. Älä kysy syytä, molempien pitäisi olla JIS ja molemmat ovat Shimanoita. Homma meni kampien viilalla sovittamiseksi. Polkimet ovat yhä edelleen laittamatta.

Paikallinen liike lupasi tilata 51 numeron Shimanot, ja otan ne , jos ne mahtuvat jalkaan. Jos tuo onnistuu, niin vaihdan esim. 530 lukkopolkimet kaikkiin pyöriin. Haluan kuitenkin kesällä pystyä kruisailemaan vaimon kanssa esim. sandaalit jalassa, siksi 2-puoleiset polkimet. - No ehkä tuohon 92318:iin sitten oikeat kilpapolkimet. Pitää nyt katsoa. Ei se nyt ole grammasta eikä vielä kahdestakaan kiinni.

Minulla on pohkeet sellaiset, että 49 kontiot menevät suoraan paljasta ihoa vasten jalkaan ohuella sukalla, minkäänlainen joggarikaan ei mahdu lahkeesta enää sisään. Eivätkä ne pohkeet rasvasta koostu, eivät ollenkaan. Jalat vain ovat paksuuntuneet, kun painoa on paljon. Kova kadenssi on jotenkin… ei tunnu luontevalta. Tiedän, että siihen kuitenkin pitää pyrkiä. Reisissä on sama ongelma, polven päältä ohuimmastakin kohdasta ympärysmitta on yli 52 senttiä. Keskeltä reisi on 66 senttiä. Tuntuu, että kova kadenssi syö lihaksistosta hapet ja sitten iskee väsymys. Siis heti ja äkkiä ja kerrasta. = huono kunto. Mitäpä sitä selittelemään. Tällä ruumiinrakenteella minusta vaan ei voi tulla enää kestävyysurheilijaa, mutta itselleenhän tätä hommaa tekeekin. Pitää vain jaksaa taistella vaimon, ruoan ja kotiteatterilaitteiston houkutuksia vastaan.

Minulla on hyllyssä jo hankittuna VDO 12.6 yhdistetty syke - ja fillarimittari. Yritän kehittää jatkossa kadenssia aivan aikuisten oikeasti. Ja saada samalla painon alle sadan. Meneehän se sinne, kun se ollut nuorenakin sitä.

Tuure

-.-

Se että on pakosta ajanut pitkään avopolkimilla on siis myös huonontanut kadenssia. Nuorena ajoin niitä työmatkoja kapeakärkisillä nahkakengillä ja Cristophen koukuilla, nyt noihin kummassakin Crescenteissä olleisiin koukkuihin eivät mitkään kengät enää sopineet. Ja ne omatekevät koukut bmx polkimiin ovat yhä vielä raaka-aineinaan, kun niistähän piti tulla aivan täydelliset…

Vittu joo. Ei paremmin sano. Huokaus sentään. Tuntuu, että nyysin koko ajan johdonmukaisesti sivuasiasta toiseen, kun sen ajamisen pitäisi olla se pääasia. ← jopa minä pystyn tajuamaan sentään edes tuon.

Tuota kaunista Bianchia kun katselee, tulee kuitenkin ajatus, että josko sittenkin niitä pyöriä on vielä se yksi liian vähän ? :sunglasses:

-.-

Lohduttaa, että tuossa on noin hurjan pituinen vaakaputki. Ei se olis mulle edes sopinutkaan (ajettavaksi tai varastoon).

Se on sitten nimimerkki Cyclooppikin ihan miehen mitoissa ? Vai onko tuo menossa nyt jollekulle muulle ? Tunnustaudu julkisesti ja kerro muista välinehankinnoistasi.

Ainoa hikeä nostava paita, mitä minulle menee päälle, on tullut vastaan Lidlin alepöydästä. Ajoin sitten Espoon ja Karjaan Lidlit lävitse ja sain saaliksi yhteensä 7 kpl 62 numeron paitaa. Nyt noita on vaihdettavaksi saakka. Ajohousuna on Adidaksen polvihousut, kolme harmaata ja yksi sininen löytyivät. Oikeista ajovaatteista ei voi nähdä edes uniakaan.

Tuure

-.-

Se on mukava kuulla, että tilanne on jollain vielä hankalampi ajokamojen suhteen kuin itsellä. Ei siis mitenkään pahalla sanottuna, mutta näinhän se vain on :slight_smile:

Itse topicciin sen verran, notta olisin oitis iskenyt kiinni, mutta asbin linjoilla eli pirun pitkähän tuo on. Ei voi mittään.

92316 pyörässä on samoin remontti kesken, ja siitä puuttuvat tällä hetkellä vielä polkimet. Senkin kanssa homma meni kiviseksi, kun siihen sai keskiön niin kammet eivät oikein sopineetkaan akselille. Älä kysy syytä, molempien pitäisi olla JIS ja molemmat ovat Shimanoita. Homma meni kampien viilalla sovittamiseksi. Polkimet ovat yhä edelleen laittamatta.

Samanlaisen ongelman kanssa painin. Mitenkäs Tuure viilaminen kannattaa tehdä?

Kävin kammen kanssa Bauhausissa. Ostin kaksi kolmion mallista viilaa, jotka mahtuivat sopivasti kammen reiästä sisään ollen vain noin reilun millin kapeampia kuin ko. reikä. Bauhausilla on talon merkkinä Wisent niminen viila. Se on hyvä ja edullinen, noin 6-7 euroa / kappale. Sopiva leveys oli siinä 150 mm pitkässä versiossa, 200 millin viila oli hiukan liian leveä. Ostin kaksi viilaa, toisessa on ristihakkaus karkeampaa työstöä varten ja toisessa on hakkaus vain yhdensuuntaisena, sillä tulee sileää pintaa. Koska viila on esine, joka karkaistaan lopuksi, se voi aina vääntyä. Kannattaa katsoa viilan päästä päin, että saa särmiltään suorat viilat. Jos työstöpinta ei ole taso, ei viilalla saa viilattua tasaista pintaa.

Patruuna käteen malliksi, ja pistä se paikoilleen reikään. Piirrä permanet tussilla viiva akseliin. Katso, toiselta puolelta, kuinka paljon akselin pitää upota syvemmälle. Tee merkintä akseliin taas tussilla. Tarvitset hommaan työntömitan, ellet omista sitä jo nyt, niin nyt on aika hankkia.

Suojaa pöytä kunnolla, ota hyvä asento, pistä radio soimaan ja ota olut. Juo se puoleen väliin, henkäise ja aloita. Tasaisesti, pitäen kampia niin, että kampien reiän taso ja viila saavat löytää toisensa ja tasoittua toisiinsa, alat vain työnnellä. Viisi työntöä ja kääntö. Viisi työntöä ja kääntö. Tätä rataa. Sovita patruunaa välillä. Homma on niin hidasta, ettei tuossa vahinkoa pääse tapahtumaan. ← lue tuo uudestaan. Puolen tunnin päästä vituttaa, ja alat suunnitella homman nopeuttamista. ÄLÄ TEE NIIN. Juo se olut rauhassa loppuun ja henkäise. Ja jatka kärsivällisesti. Tasaisesti, älä keikuta. Viila tekee reiässä ja kartion tasopinnassa lainausmerkeissä sanottuna brownin satunnaista liikettä. = koko taso viilaantuu kyllä. Älä paina nurkkia vasten, kyllä ne viilantuvat myös. Patruunan akselissahan on pyöristetyt nurkat, ei se sinne reiän nurkkiin nojaa koskaan se akseli.

Sovita usein, niin mielenrauha säilyy. Homma kestää noin pari tuntia, kun asiasta alkaa nauttimaan. Tein nuo omani ulkona kuistilla auringonpaisteessa… muistan hommasta lähinnä tuon olusen. Se oli ehdottoman suotava asia.

Pyöritä kampia koko ajan, viiden työnnön välein, niin reikä pysyy kuosissaan ja keskitys säilyy hyvänä. Viilaa koko ajan niin, että viila vastaa koko matkalta reiän tasoon. Kevyellä kädellä. Älä paina äläkä tuki viilaa. Viilalla ei saa vetää koskaan myötäsukaan, se tylsyy siitä. Harppujen päät taipuvat myötäsukaan, ja viila ei ole enää sen jälkeen ottava. Tarvitset lisäksi messinkiharjan, jolla aina välillä puhdistat viilan urat harjaamalla urien suuntaa. Näin alumiinimetalli lähtee muruina pois viilasta.

Kyllä se siitä, homma on aika selkeä, kun sen saa käyntiin. Jätä reilu ainakin 5-6 milliä aluksi upotusvaraa kammen työntyä syvemmälle, ennen kuin ruuvin kanta on akselin suun tasalla. Älä siis viilaa liikaa, koska kampia ei saa enää sen jälkeen kiristettyä. 5-6 milliä on hyvä matka, katso se ihan mitasta. Kampi painuu kuitenkin viilaamisen jälkeen aika paljon vielä syvemmälle ajan kanssa. Kampiahan joutuu jälkikiristämään vielä myöhemminkin. Löysäät vähän akselin ruuvia, ja vedät sen liikkeestä uudestaan momenttiin.

Kampien ja akselinpään väliin laitetaan hyvin ohuesti hiukan alumiinitahnaa. Hyvin Ohuesti. Samoin siihen ruuvin kierteeseen myös. Kaikkialle, missä kaksi eri tai jopa samaa metallia kohtaavat, mutta kiinnijuuttuminen ei ole haluttu asia.

Tuure

-.-

Pista on löytänyt uuden omistajan.

Taisin nähdä jo tänään kaupungilla vaaleahiuksisen jätkän talutuksessa?

Hyvinpä mahdollista. Talutin uuden lellikin kotiin ja olo oli kuin lapsella jouluna.

cyclooppi - 19:11, 8.10.2009 » Hyvinpä mahdollista. Talutin uuden lellikin kotiin ja olo oli kuin lapsella jouluna.
Pistikö vaimo isännän ulkoruokintaan?

^ Ei onneks. Toinen pyörä tosin joutu varastosäilytykseen kun ei kuulemma mahdu kaksi polkupyörää metrin levyiseen eteiseen… Pöh.

Itse taas löysin aamulla Zinn and the Art of Road Bike Maintenance -kirjan tunnin etsimisen jälkeen parin kuution kokoisen naisvaatekasan alta. Ilmeisesti taloon tuleva kolmas pyörä yhdessä Hesarin tämänpäiväisen Koti & Tyyli -sivun kanssa oli aiheuttanut kauhua.