Lukkikset

Heitän noilla häkeillä vesilintua, kun ne tuntuvat aiheuttavan enemmän vammoja kuin kivaa ajamista - ts. en osaa. Eli osaamisen puutteesta ja googlaamisen vaikeudesta johtuen kyselenkin vähän käyttökokemuksia.

Mulla on jotkut vanhat shitmanot nurkissa pyörimässä, ja pikakokeilun päätteeksi ne olivat ihan jees, mutta silti huvittaisi laittaa vähän tuoreempaa palaa hengenpitimiksi alle. Ne asbin kaljahintaiset luukit oli ihan mainiot, mutta ykspuoleisina niillä ei kamalasti tee mitään.

Eli, ritcheyn compit vs. shitmanon m540. Pros & cons. Hintaluokkahan on sama, joten joten. Kampiveljesten tuotteet ei varsinaisesti kiinnosta.

Harkitsisin myös Time Atacia, olleet mulla selkeesti paremmat kuin SPD-standardin polkimet, kaduttaa että myin joskus pois. Kenkä tuntuu kuin kelluvan polkimessa, ei kuitenkaan ainuttakaan vahinkoirtoamista.

Äh siis, timet noi asbin lahjoittamat oli, sitä vanhempaa kulmikasta mallia. Helvetin asiallisilta noi vaikuttaa, mutta eihän mulla klosseja ole, ja toiselta puolelta toinen noista onkin ihan soirona, ilmeisesti ottanut kontaktia kiveen jossain vaiheessa.

Mut hyvä, pitää katsoa jos jostain moiset tulis vastaan.

Vaikkei veljesten lukkikset kiinnosta, uhmaan kuitenkin ja kerron että Pyörähuollossa on Candy SL:ää hintaan 99egee ja Look Quartzia hintaan 69egee, näköjään. Jälkimmäisistä ei kokemusta, mutta omat kändit ovat kestäneet pitempään kuin edelliset kengät joista pätkähti vasta pohjat katki.

Crank Brosseista on ainakin sanottu, että fixutellessa napsuu irti aika helposti.

Kolmet shimanot ollu ja toimii ihan ok. Yhdet tosin kulahti niin väljäksi että lähti kenkä irti jarrutettaessa useamman kerran, which is nice. Uudehkot on nyt pysynyt ihan hyvin kiinni kunhan ruuvaa tarpeeksi kireälle.

Taloudesta löytyy myös Ritcheyt, jotka on kait muuten ihan jees, mutta kiinnitys aika vammanen. Ei voi avata 15mm avaimella, vaan pitää jolla 6kololla sohia.

Veljesten polkimista mulle kelpais ehkä kaikkein eniten normit eggbeatersit, kun mä kuitenkin sillä jarrulla ajelen. Eniten mua huolettaa niissä se kohtalaisen massiivinen 15 asteen minimi-irrotus.

Semmonen tuli vielä mieleen, että jos meinaa joskus kikkailla lukkopolkimet pyörässä tennarit jalassa niin voisi kuvitella, että perus shimanon-malliset olisivat mukavammat kuin munanvatkaimet.

  • yks aivan erityinen vitutuksen aihe on noi klossien ei-yhteensopivuus.

Its. as. kaupungista olis nopeasti saatavilla ainakin ritcheytä, lookkia, CB:ia, shitmanoa halvempana ja kalliimpana. Yritä tässä nyt.

Ritchey vs. Shimano -kisassa kandee ottaa Shimanot. Niissä on kuitenkin sama Shimanon valmistama lukkomekanismi, mutta erona on laakerin säätö, joka on Ritcheyissä tehty vaikeammaksi eikä työkalua taho saada mistään. Lisäksi mun V4 Proiden laakerit klappas jo uutena ja V3 Compien laakerit alkoi klapata aika nopeesti.

Perus-Shimano on toimivaa peruskauraa.

Mäkin harkitsen vaihtoa takas lukkopolkimiin muuten. Shimanoilla+tennareilla on ihan yhtä mukava runkata niitä träkständejä kuin MKS AR-2:n alapuolella+tennareilla.

Shimanot on kyllä perkeleen asialliset. Toisaalta taas, mä voisin sen ritcheyn ottaa vain hinnankin vuoksi. Kaubamaja ottaa viisnelikympeistä 59 ja Tarmo huutaa ritcheyn perusmalleista 42. Sillä saa monta siideriävirvoitusjuomaa.

Itelläni on eggbeaterit, ja kerran on vahingossa lähtenyt käpälä irti. Sen jälkeen vaihdoinkin avauskulman myöhäisemmäksi. En tosin ihan hirveästi harrasta skidailua.

Saas nähä miten nuo klossit kestää, suht pehmeää materiaalia kun ovat. Mut niitä saa kaupasta lisää. Parhautta niissä on kyllä turhien säätöjen poissaolo, helppokäyttöisyys ja keveys :wink:

-Otto

Shimanot toimivat hyvin kaikkialla paitsi talvisessa metsässä.

Jos ei ole päivän päälle, tilaa ulkomailta. Vaikkapa Starbike.comista 540-polkimet + toimitusmaksut jäävät selvästi alle tuon löytämäsi hinnan.

Ostin shitmanon xt:t sit. Käyttökokemuksia pukannee.

Pitääpä tässä kysyä… Eilen näin bulevardilla yhden pistalla ajavan kaverin jolla oli lenkkarin malliset pyöräilykengät? Mistä näitä saa vai oliko ne tee-se-itse-mallia?
Itse ruuvasin polkimiin häkit ja ne tuntuu todella oudoilta. Lukot pitäisi siis laittaa mutta kengät on jotenkin liian futuristisen näköiset.

Meikäläinen tunnustaa ainakin moikkailleensa bulsan ja erottajan kulmalla droppitankoista kaveria. Ja jaloissa on jossain määrin tennareita muistuttavat ajopopot.

Tuollaiset mulla oli jalassa, mä tosin olen repinyt tuon läpän helvettiin siitä ja vaihtanut nauhat punaisiin maiharinaruihin. Eivät luista.

edit: niin siis, kengät on shimanon SH-MP66. Löytyy ainakin kauppaveljiltä.

Ainiin. XT:t on olleet helvetin hyvät. Kivasti kelluvat, jalka liikkuu jonniin verran lukossa, mutta ei häiritsevästi ja irrottaa just silloin kun on tarvis.

Mulla on noi shimanon 540:t ja mua risoo niissä se, että polkimen molempien puolien lukkomekanismille on erillinen jousi ja jouselle kireyssäätö. Tuntuu siltä että kaikissa neljässä jousessa olisi hieman erilainen jousivakio, eli jos haluaa jalan irrottamisen tuntuvan samalta polkimen puolesta riippumatta, täytyy kaikki jouset säätää erikseen (ei riitä että ruuvit kääntää samaan asentoon).

Se takia ajattelin vaihtaa crank bros:hin. halvin malli ei taloutta vielä kaada ja painaa vielä saman kun noi shimanot.

Googlailin noita time atacceja ja tällänen pompsahti eteen:
http://www.fillari-lehti.fi/perus/jutut/2005/Spedujuttu.pdf

Eli jos fillarilehteen on uskomista niin turhaan maksaa ekstraa noista xt:stä.

Mä sain hyvän diilin + hei, niissä lukee XT. Ja noi vaikuttaa erittäin pomminkestäviltä.

Kuitenkin hintaero 540:n ja XT:n välillä on kymppi. Halvimpaan malliin erona on akselin rakenne ja todnäk laakerointi.

Noissa CrankBrothersin vispilöissä ei ilmeisesti ole jousen kiristysmahdollisuuta? Muuten ne olis ässät, mutta tuota ominaisuutta kyllä kaipaa, kun klossit alkaa vähän pyöristymään. Olen ajellut nyt vuoden shimanon halpis 520-mallilla, mikä on toiminut ihan hyvin. Jouset saa kyllä olla kireällä, ettei jalka lipsu, mutta yleisesti ottaen erittäin hyvä budjettivaihtoehto.