Liian pitkä keskiön runko

Olen rankentamassa itsellene fiksi/single konversiota ja tuli sen laatuista ongelmaa vastaan keskiötä asentaessa, että pitää kysyä viisaammilta. Kuvassa keskiö on kierretty loppuun asti kiinni ja ongelma onkin aika helppo nähdä.

http://img844.imageshack.us/img844/3677/keskioongelma.png

Tuossa on siis asennettuna Fauber adapteri brittikierteille ja BB-UN55 68mm kasettikeskiö 113 pitkänä. Olin kyllä aiemmin jo mitannut tuon muhvin leveydeksi 58mm ja adapteri asennettuna 62mm, mutta eipä silti hoksannut tälläisen olevan mahdollista kun myyjä kuitenkin vakuutti, että muhvit on vakio mittaisia ja sopii kyllä.

Olisikos kellään ideaa mitä asialle voisi tehdä? Tuo kun on sen verran vähän tuossa kierteillä, että tuskin uskaltaisi tuollain pitää. Lyhyempää keskiötä ei taida olla olemassa, mutta mitenkähän kävisi jos vaikka sopivan prikan laittaisi tuon adapterin ja rungon väliin niin, että tulisi oikean levyinen? Vai saako suoraan alkaa etsimään uutta runkoa. Ketjulinjat kun ei oikein natsannut 42mm fauber keskiöiden kanssa ja tuo runko ei muutenkaan kovin kummoinen ole. Joku voi kuvastakin huomata, että alaputki ei ole edes hitsattu keskelle muhvia. Tiedä sitten miten yleistä tuo on… Niin kyseessä siis vanha retkityyppinen Jupiterin runko.

Periaatteessa molemmin puolin voi laittaa speiserit keskiön sovittamiseksi. Kuitenkin, jos toivot fiksi-sinkilä ajelusta elämää suurempaa nautintoa, kiikuta se himmeli lähimpään keräyspisteeseen ja hommaa oikeesti sopiva/toimiva raami jostain.

adapteri on suunniteltu toimimaan parhaiten muhvilla, jonka leveys on 64mm.
adapteri malli “A”:n laippojen paksuus on 2mm jolloin 2+64+2 on juurikin toivottu 68mm.
adapteri malli “B”:n laippojen paksuus on 3mm jolloin 3+64+3 on 70mm (italialaiselle kasetille).
eli jos muhvi on kapeampi, täytyy toivottu ketjulinja toteuttaa siihen parhaiten soveltuvalla akselin pituudella.
se että tukiholkki vasemmalla jää hieman ulos, on lähinnä kosmeettinen haitta, riittää kokemusten perusteella jos terveen kierteen osaa on muutama milli kasetin ja adapterirungon välissä.
on myös mahdollista asentaa prikat adapterin ja muhvin väliin, kunhan sylinterimäistä kontaktipintaa jää “riittävästi” tukemaan asennusta.
selvittelen alkuviikosta josko sopivia prikkoja saisi meille myyntiin.

terveisin, Pyörätohtori, laitteen suunnittelija ja valmistuttaja.

Jostain tiivisteitä ja laakereita myyvästä liikkeestä (esim) löytynee sopivat prikat.