L'Eroica

Kiinnosteleeko ihmisiä tuonne lähtö ensi vuonna? Toi meininki näyttää hyvinkin hauskalta!

eroica-ciclismo.it

Uuh, vois mennä enemmän viinin luomiseksi kun kisailuksi=)

Kiinnostaa lähteä ensi vuonna.

Tässä tuoretta videota:

L'Eroica 2011 - YouTube]null

Moi,

juuri kotiuduin tämän vuotiselta Gaiolen kierrokselta. Lämpöä riitti, välitykset tuppasivat loppumaan 12% nousuissa ja jarrut 15% laskuissa. Pyöränä Gios Torino 1970-luvulta josta en heti pese pois Toscanan joka paikkaan tunkeutunutta valkoista tomua. Muista suomalaisista ei havaintoja, mutta ensi vuonna lähden uudestaan. Chiantin nauttimista täytyy himmata 30 asteen lämmössä jos matkaa on vielä jäljellä, palautusjuomana tuntui notkistavan tönkötkin jalat.

minkälainen budjetti sulla oli? Ens vuonna tosiaan kiinnostaisi itseä lähteä tuonne.

Saattais kiinnostaa. Mahtavan epäinformatiiviset sivustot. Milloin tuo järjestetään?
Kuinkahan tarkkoja ne on tuosta pyörien vuosimallista. Toi mun maantieTakhioni ois omiaan
tuonne mutta se taitaa olla 80-90 taitteesta. Mitenköhän se pitää todistaa?

-Olli

Todellakin kiinnostaa… Pitäisi vaan budjettia funtsia. Sekä toki, milloin tuo järjestetään? Yksivaihde poppoon ryhmäreissua järkkäämään? Nojoo, saa nähdä kun vaihdetapahtuma kyseessä…

Näyttäisi olevan porukalla tuolla suurimmaksi osaksi 60-70 luvun välineet alla…

nem5rut - 10:30, 6.10.2011 » Moi, juuri kotiuduin tämän vuotiselta Gaiolin kierrokselta.
Kiinnostaa hyvinkin. Lensitkö Italiaan? Miten kuljetit Giosin mukanasi?

Kaikki info kiinnostaa. Puhuttiin just avokin kanssa, jos vaikka aikataulut natsaisi. Viini, ruoka ja sosiaalinen kanssakäyminen etusijalla. Pyöräilee sen mikä fiilis on.

ChopperOlli - 12:23, 6.10.2011 » Saattais kiinnostaa. Mahtavan epäinformatiiviset sivustot. Milloin tuo järjestetään? Kuinkahan tarkkoja ne on tuosta pyörien vuosimallista. Toi mun maantieTakhioni ois omiaan tuonne mutta se taitaa olla 80-90 taitteesta. Mitenköhän se pitää todistaa? -Olli
"“Bici eroiche”‐ Historical bikes means all road race bikes built before 1987, with switch lever on the oblique loom tube, toe clips and belts, external brake wires. The Organisation would allow other types of bikes with new looms but with vintage characteristics and assembled with original old components (switch, handlebars, pedals, etc.).

It is allowed to adapt the wheel ratio to the difficulties of the runs.

Upon request, the Organisation would grant exceptions on bikes for people with disabilities.

Only for short run 38 km will be accepted other historical bikes, such as work bikes, postman bikes, etc, but no MTB.

Bikes with different characteristics will not be accepted at the starting line.
The riders who try to violate this rule, will not be admitted at the race.
We suggest to have the right sportwear, following the historical style of the event.
The organization will not admit riders with farcical or ironic clothing or behaviour."

SLÄM!

Jälleen yksi ovi sulkeutui juuri meiltä kaikilta.

Olisin lähtenyt, mutta koska en voi käyttäytyä ironisesti, phixyttelen sittenkin punavinetolle pihviin.

Meillä lennot Ryanairilla Tampere-Pisa-Tampere. Noin 50 euroa suuntaansa per nuppi. Fillarilaukku 70 euroa, mutta se saakin painaa 30 kiloa, joten takasin tuli espressopapuja, juustoja ja muuta herkkuruokaa fillarin paketissa rapiat 10 kg. Olimme , minä ja vaimo, matkassa reilun viikon verran, vuokra-auto 240 euroa( farmari Focus) , majoitukset 49-99 euroa per yö ympäri Toscanaa. Siellähän viettää mukavan syysloman helposti. Fillaroiden, syöden juoden ja (pyörä)kulttuuria ihmetellen.

Eroicaa varten olimme Sienassa 3 yötä, josta Gaioleen on noin 30 km. Numerolapun ja muun tilpehöörin sai hakea jo perjantai-iltana, hain lauantaina, jolloin näki paikkoja. Rompetori tuolla Gaiolessa olisi tyhjentänyt pulskankin lompakon alta aikayksikön. Nettisivuilla on sentään englantiakin…etukäteisilmoittautuminen ja maksu vaaditaan, ilmoittautuminen alkaa aikaisin keväällä. Paikan päällä lauantaiaamuna sata ensimmäistä ilman paikkaa jäänyttä sai tänä vuonna ostaa osallistumisen 100 eurolla, muutoin taisi olla 35. Fillari on oltava 1987 tai vanhempi, häkkipolkimet, ei vaijereita rungon/tangon sisältä ja vaihtajat rungossa. Kevyt italialaistarkastus ennen starttikaukaloa, leima lappuun ja matkaan muiden mukana.

Kerron mieluusti lisää.

onko toi 1987 < tai vanhemmat tiukka sääntö? Onneksi mun maantiefillari on justiinsa valmistettu 1989… funk-a-delic

ps. ONNEKSI kaikki ironia paska on kielletty.

Kalusto näytti omin silmin olevan pääosin 70-80 lukuista. Vanhimmat pyörät, kuskit ja naiset saavat eniten näkyvyyttä, ainakin mitä televisiosta näytettiin, hyvä niin. Lyhyellä 38 km matkalla on paljon erikoispyöriä; posti-, maitoauto-, sotilas- jne. mitä ikinä onkaan keksitty. Ja monet ovat pukeutuneet aikakauden univormuihin ja asuihin, naisia näkyi 50-luvun korkokengissä pyörittelevän häkkipolkimia siinä missä enemmän pyöräilijöiksikin sonnustautuneet.

Yksivaihteisiakin oli, vapaarattailla toki, jostakin 30-40 luvulta, melko kepeät välitykset oli vanhoilla patuilla mutta saivat punnertaa mäkiä tosissaan. Muistan ulkomaan pyöräfoorumilta lukeneeni jonkun amerikanserkun kokemuksia fiksillä osallistumisesta. “Piti taluttaa ylämäet, piti taluttaa alamäet, tasaista ei ollut, tyhmä tapahtuma.”

Ajoin 75 km reitin, koska pyöräily ei ole kuitenkaan ainoa asia maailmassa, vaikkakin tärkein. Mittaa oli kartan mukaan noin 79 km josta Toscanan valkoisia hiekka/kiviteitä noin 31. Hikisenä kivuttuja nousuja ei oikein pääse nauttimaan leppoisina alamäkinä. Varsinkin hiekkateiden laskut ovat todella jyrkkiä ja mutkaisia, nimismiehenkiharaa löytyy samoin erikokoista sepeliä ja isohkoja maakiviä. Nakkikypärä päässä ja lyhyissä ajovärmeissä ei halua tutustua tarkemmin telluksen kuoreen.

Säännöt on kirjoitettu suunnilleen niin että organisaatio on oikeassa ja osallistuja väärässä jos tulee epäselvyyttä. Rahoja ei palauteta, ei saa osallistua enää ikinä mihinkään jne. Suurin osa ennen tapahtumaa tulleesta sähköpostista oli italiaksi, oma vika jos ei ymmärrä. En minäkään. Ei ymmärrä Google kääntäjäkään. “Vakuutusraha haku rintalihas viimeistään 2 vuorokautta ennen vahinko tai kokokuolema” ja vastaavaa. Mikään ei aiheuttanut ongelmia.

Suurkiitos, nem5rut, informaatiosta.
Onneksi oma Mexiconi on valmistettu loppuvuodesta 1986 – eli eikun fillarilaukkuja hankkimaan…

Aivan törkeen hieno ranskatar tossa tän vuoden videossa kohdassa 1.37. Öhöm!

Jos tuonne yrittäisi klassisella Jopolla tai Tunturi Retki Super 10:llä, niin uskoisin Universumin huonoimpien jarrujen sallivan Tunturin sisäänpääsyn, vaikka molemmat olisivatkin ennennäkemättömiä kulkupelejä Toscanassa.

Gaiole on hyvin pieni kylä josta ei paljon majoituspaikkoja löydy. Viikonlopun aikana tasamaat on valjastettu osallistujille. Urheilukentällä on tilapäinen telttailualue, parkkipaikat ja firmojen pihat olivat täynnä matkailu- ja retkeilyautoja. Ympäristössä on luxuslomakyliä ja kevyempiä, siis halvempia majoitusvaihtoehtoja. Siena oli hyvä valinta, mielenkiintoinen keskiaikainen kaupunki, nähtävää riittää.

Eroican aikana Gaiole on pyöräilykaupunki. Osallistujia on enemmän kuin kylässä väkeä. Ymmärtääkseni tänä vuonna mukaan pääsi 3500 Italialaista ja 500 ulkomaalaista. Jos on vailla mitään maantiepyöräilyyn liittyvää, sitä oli myytävänä. Kauppiaita oli myös Italian ulkopuolelta, siis ainakin germaani- ja ranskanpyörien ystävät toteuttivat toiveitansa. Vintage-vaatteissa alkuperäiset koinsyömät reiät, puiset vannekehät ja kahvatapit Italialaista puutyötä parhaimmillaan ja häkellyttävä valikoima kokonaisia pyöriä, runkoja sekä osia paljon alle eBay hintojen, ilman postikuluja ja käsin kopeloituina. Uustuotantoa vaatepuolella, retropaidat ja housut joko villaa tai nykymateriaa. Pyöräilylippikset ja musettet laatikoista kaivaen, omaa suosikkia etsien miltä tahansa vuosikymmeneltä.

Pyöräilyleski voi kuulemma oikein hyvin viettää ko. päivän kahviloissa tai kävellen ja kuljeskellen tai vain nauttien ilmapiiristä. Pyörämuseossa sai virtaa tietokoneeseen. Viisi tuntia meni nopeasti. Tuttuja alkoi tulla vastaan jo muutaman tunnin jälkeen.

Ensi vuodeksi kevennän välityksiä, isoa limppua en tarvinnut ollenkaan.

Jos haluatte syvää, historiallista ja puolueetonta tulkintaa tältäkin vuodelta, niin http://www.campasimpukka.blogspot.com/ elää edelleen. Kiitos.

Colnago del tongon teamin lech piaseckin ex-pyörä jolla on ajettu girossa vuonna '86 on sitten meikän valinta jos tonne päädyn…