Lenkkivarustus

Pahoittelut jos tällainen jo oli, en löytänyt.

Miten kauas uskallatte lähteä miten vähällä tavaralla? Maantiepyörän kanssa ei ole ongelmaa kun pumpun ja juomapullon saa runkoon kiinni, kiekot irtoaa pikalinkuilla ja satulalaukkuun mahtuu sisäkumi, rengasraudat ja monitoimityökalu. Fiksillä taas meneekin vähän hankalammaksi kun rungossa ei ole kiinnikkeitä enkä ole jaksanut satulalaukkuakaan hommata siihen eikä sekään ratkaise “mihin 15mm kiintoavain ajon ajaksi”-ongelmaa. Työmatkoilla tavarat kulkee kätevästi laukunpohjalla, mutta lenkkiä ei jaksaisi heittää laukku selässä.

Eli: kolmitaskuinen ajopaita täyteen tavaraa, vyölaukku käyttöön, pysyttelee niin lyhyissä lenkeissä että jaksaa kävellä kotiin vai taksirahat aina taskun pohjalle? Ideoita, ehdotuksia ja tarinoita hyvistä ja huonoista sattumuksista.

Varasisuri, pumppu, rengasrauta ja 4/5 millin kuusiokolo, muulle en oo vielä käyttöö keksiny. Taino ennoo vielä noillekaan keksiny käyttöö, mut noi on ainoita työkaluja mitä pyörän purkamiseen omalla kohdalla tarvii. Koulumatkoille ja kaupunkipöristelyyn noikin jää kotiin.

ps.
https://www.yksivaihde.net/old/6382
https://www.yksivaihde.net/old/90

e. jos tässä nyt ihan kaikki luetellaan niin raidoille runkolaukusta löytyy lisäks ohut vaijerilukko, puhelin, lompsa, muutama snickers ja joskus myös irtohihat/lahkeet/putkihuivi

kolme sisurii, koska bad things happen in threes

Koska lenkeillä vedetään täysii niin minimivarustus mukana.
Puhelin taskuun, puhelimen kuorien väliin 20e, pankkikortti povariin ja juomapullo satulatolppaan kiinni.

Puhelin, kotiavain ja kesäkuumalla juomapullo, muulloin nesteytys hoidetaan ennakkoon.

Puhelin+seteli minigrip-pussiin, avaimet. Juomapullo yleensä yli 1h lenkeille, etenkin kesällä. Varasisuri ja pumppu aika satunnaisesti mukana, poikkeuksena kauemmas keskustasta suuntautuvat yli 60km lenkit jolloinka melkein aina.

Lenkkeily on siitä mukavaa, että saman lenkkitehon saa aikaan vaikka mummiksella, silloin meno on vaan hitaampaa. Tän vuoksi kamojen roudaaminen ei niin haittaa, jos tavoitteena kunnon kohotus. Myös pidemmille maisemalenkeille on mukavampi lähteä tietäen, että kumit voi paikkailla yms ja jatkaa matkaa.

Runkoon kaksi juomapullotelinettä ja juomapulloa kiinni teipillä. Toiseen vettä, ja toiseen varasisuri, pumppu ja lenkkiavain.

^nyt tulikin sellanen neuvo, että pitääpä maantiefillariin soveltaa. Juomapullon kokoinen purnukka duunaukseen jonne mahtuu lenkkivarustustyökalut. Aika harvoin kahta pulloa tarvitsee.

^ Eli tällainen

^Kyllä, mutta itse suosin halvempaa diy meininkiä

johki budget sportin seittemän euron pulloon neljällä eurolla jesaria jep jep

Kelasin lähinä jotain bilteman euron-puolentoista pulloa jonka kapea suuaukko voidaan halkaista yhdestä tai kahdesta kohdasta jotta kamaa saa sisään. Korkki vaan takas kiinni ja on melkein vesitiiviskin.

josbanse - 20:36, 23.9.2014 » melkein vesitiiviskin.
Kympillä vesitiivis vs parilla eurolla jotenkin toimiva... Tää on vähän kuin laittais pyörään pari kiloeuroa ja miettis raskiiko sijoittaa kuuskybää kypärään...

Sisuri, rengasraudat ja minipumppu.
Jos fiksillä niin mukana viel yv-työkalu.
Vesipullo jos tuntuu et tarvetta ja tietty puhelin&avaimet.

Lukko, pumppu, 3 Wrencho (ratkaisu “mihin 15mm lenkkiavain ajon ajaksi” -ongelmaan, ajaa ainakin omilla renkailla myös rengasraudan virkaa, vaikka niitäkin olis paikkarasiassa), paikkarasia, pari kuusiokoloa. Lompakko ja puhelin on aina, mut oon kyllä harkinnut joskus semmosen jonkun old school -henkisen basic-lenkkipuhelimen hankkimista, niin ei tarttis jännäillä puhelimen akun loppumista tai roudata varavirtalähdettä mukana. Nyttemmin parilla pidemmällä lenkillä ollut myös mp3-soitin ja Suunnon Ambit. Vettä toki on pulloissa.Joku runko- tai satulalaukku pitäis kyllä hommata tai askarrella sisureita varten.

Pullo

Monitoimityökalu ja co2-pumppu varakapselilla sisurin lisäksi satulalaukussa. Juomapullo rungossa ja sitten ajopaidassa energiapatukka, avaimet, lompakko ja kännykkä. Kesällä toinen juomapullo keskitaskussa.

about aina sen verran multitoolia yms mukana että saa pyörän kuin pyörän atomeiksi tarvittaessa (paitsi erikoisavaimet kuten shitmanopakka, keskiö, kammenulosvedin,…) ja pumppu, varasisuri alle 28 leveille ja tai touring, rengasmuovit ja pikapaikkoja. multitoolissa ketjunkatkaisija&pinna-avain, läjä pikaliittimiä kapeita ja leveitä ja mitäs noita nyt kulkeekaan krnkyn laukussa pussissa mukana. plus 5e seteli siellä jossain välissä.

sit on satulaputkeen ja toptubeen velcrolla läntättävä laukku johon mahtuu tuo plus kännykkä ja toinen varasisuri.

#29

Kaupunkipyörässä ei oo mitään juomapullotelineitä tms. ja satulalaukku on niin pieni ettei sinne mahdu kuin satulansuojus (jonka muuten unohtaisin satavarmasti aina kotiin). Repussa on yleensä mukana varasisuri, yksi rengasrauta, Topeakin minipumppu ja kiintoavain. Multitool jos muistan. Mutta ei tolla oikeastaan tuu taitettua ku vajaa 10 km matkoja, joten jos tulee flätti eikä oo mitään kamoja mukana niin lukkoon vaan ja noutamaan myöhemmin tarvittavien aseiden kanssa.

Lenkkipyörässä on sitten aika fool proof -meininki, koska vituttais olla jossain 20 km päässä lähimmästä kulkuvälineestä jonne saa kulkukelvottoman pyörän. Kiekoissa on pikalinkut, joten irrottamista varten ei tarvii mitään työkaluja. Satulalaukussa on vakiona kaks varasisuria, paikkausvälineet (siltä varalta et tulee se vitun kolmas flätti), kahdet rengasraudat, pilipalivaijerilukko (jos pitää hätätilanteessa käydä huoltsikalla tms) ja usein pieni multitool. Toinen Topeakin minisisuri on kiinni juomapullotelineessä vakkarina, ja mukana on aina vähintään yks juomapullo. Lisäks laitan satulalaukkuun aina rahaa/pankkikortin ja matkakortin, JOS kaikesta huolimatta käy ohraisesti. Kelistä/vuodenajasta riippuen mukana myös varahanskat, astmapiippu jne.