Lenkkarit varvaskoukuille?

Hei,
muistelen joskun jostain lukeneeni häkeille tarkoitetuista tennareista, siis jäykkäpohjaisista. Sattuisko joku tietämään saako sellaisia jostain Helsingistä, tai mikä lafka niitä tekee?

Ne oli varmaan ne Vansin ns. fiksuttelumallit mutta niiden pohjien jäykkyys taito olla vaan markkinointiosaston puheita.

Vansin Fixie Era:t on ainakin ne puhutuimmat. Kill City Sportsissa oli tuossa vuodenvaihteessa -50% viimiset, mutten ostanut.

Ostin Tarjoustalosta 19 eurolla jäykkäpohjaiset popot. Ei näitä mielellään käytä muuten kuin polkiessa, sen verran halpatuotantomeiningiltä tuntuvat.

Okei mut nää on kyllä kivan näköiset, ‘Super Corsa’:

http://www.dromarti.com/index.php?main_page=product_info&cPath=10_14&products_id=16

Nuo olis tyylikkäät.

Onhan niitä taidettu bmx-käyttöön tehdä enemmänkin kenkiä, jotka ei ainakaan alaspäin taivu. Häkkeihin niitä ei oo suunniteltu sopimaan, mutta ovat jäykkiä. Ainakin näin muistaisin. Oliskohan ollu Adidaksellakin?

Itsellä on sama ongelma edessä, kun vanssit, mitä olen tähän mennessä pyöräillessä käyttänyt näyttää tältä:

http://farm4.static.flickr.com/3631/3404383598_fa804e4b2a.jpg

Voi olla että ostan samanlaiset tilalle. Noissa on just hyvän paksuinen pohja, eikä tarvitse pelätä että nauhat sotkeutuu rattaisiin. Mulla olis myös yhdet suicidehubin postaamien kenkien tyyppiset vintage ebaylöydöt puupohjilla jne. Pitää niitä kokeilla myös, kunhan saan aikaiseksi kengännauhat niihin.

hi5bikesta löytyy Shimanon ja muidenkin valmistajien tennareita: http://hi5bikes.fi/news.php?n=74 Osaan saa klossit halutessaan kiinni, joten lisää monikäyttöisyyttä. Itsellä päivittäin kaupunki käytössä Commencalin tennarit: http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=953 Huom: kuvassa väärä pohja.

Addulta löytyy fillarikäyttöön Berm

Nää puolestaan oli Popoissa tarjolla aikasta halvalla. Läpän alle sais nauhat jemmaan, mutta en sitten tiedä millainen on pohja ja kuinka kuumat noi olis kesällä. Vansit ei noin ylipäänsä kuulu meikäläisen suosikkeihin, mutta nää ei näytä ihan hirveen pahoilta.

ei mitään varrellisia tossuja! eihän niillä pysty pyörittämään kunnolla.

TOKOI - 12:31, 1.4.2009 » ei mitään varrellisia tossuja! eihän niillä pysty pyörittämään kunnolla.
Ei sitten. Itsellä on sen verran löysät nivelsiteet, että tykkään, jos kengässä on vähän vartta.

Osalla tennarivalmistajista on BMX malleja, yleensä siis jonkun bemaksi kuskin mukaan nimettyjä malleja. Jotkut niistä tuntuis olevan ihan perus tennareita, mutta osassa on hieman jäykempää pohjaa.
Vansilla on ihan oma BMX mallisto. http://www.vans.com
Etniesillä on myös BMX mallisto. http://etniesbmx.com/footwear/
Se saako niitä Suomesta on sitten asia erikseen. :smiley:

Tärkeintähän koukkukäytössä on se ettei kenkä olis kauhean korkea kärjestä. Silloin se ei välttämättä mene riittävän syvälle koukkuun, ainakaan helposti.

Mä oon käyttänyt sekä varrellisia että matalampia Vanseja ja ihan hyvin niillä varrellisillakin pystyy ajamaan, kunhan nyt mitään pitempää lenkkiä heitä. Varsinki kikkailukäytössä varrelliset suojaa hieman jalkoja kun hylkäilee pyörää.

mika - 13:00, 1.4.2009 » Tärkeintähän koukkukäytössä on se ettei kenkä olis kauhean korkea kärjestä. Silloin se ei välttämättä mene riittävän syvälle koukkuun, ainakaan helposti.
Mä sanoisin että lenkkarien pitää pikemminkin vaan kapeat että mahtuu häkkeihin. Addun Originals-mallistossa on paljon hyviä vähän kapeempia kenkiä, esim. Italia, Gazelle ja Samba toimii mulla, tossa järjestyksessä.

Joo, jos se joku talvisaapas on lestiltään, niin alkaa kyllä leveyskin nahistamaan.
Itellä nyt on isohko jalka riipuen kengästä niin 44-45 kokoa. Suuremmaksi ongelmaksi havainnut tuon kengän kärjen korkeuden. Koska jos kärki on liian korkea, niin se ei vaan mene koukun pohjaan asti, ja jalka jää liian taakse polkimella. Leveämmänkin kengän saa kyllä survottua koukkuihin jos remmiä löysää hieman, ja se kyllä menee koukussa pohjaankin asti.
Kengän leveys vaikuttaa lähinnä remmin tiukkuuteen, jota kyllä saa löysytettyä. Koukun korkeutta taas ei pysty säätämään, joka voi korkeammalla kengällä tulla rajoittavaksi tekijäksi. Eri koukuissa tietenkin on myös eroa miten se koukku on muotoiltu, jolloin johonkin voi paremmin mahtua korkeampikin kenkä.

okei, monet tuolla maailmalla näyttääkin käyttävän niitä muovisia maasto(?)-häkkejä jotka on paljon isommat kuin perinteiset maantie/rata-mallit. siis jotta mahtuu ne Limited Edition Nike SB:t…

Addun campus on toimiva, hyvän mallinen ja pohja on normikengäksi melko jäykkä. Ja hiljattain ostin uudet suunnilleen samanlaiset(kun halvalla sai), mutta ne on tehty kierrätysmateriaaleista ja hampusta. En vaan oo vielä kokeillu, ku vanhat ei oo vielä kulunu kunnolla loppuun.

Pilteeman muovikoukkuihin mahtuu talvella käyttämäni maiharitkin. Kaikki tapaamani teräshäkit on kyllä ollu aika matalia.

Olen hiljakseen kaupunkipyörässä siirtymässä lukoista häkkeihin ja järkytys on ollut suuri. Irrotustekniikan yms. oppi nopeesti, mutta voi sitä löysyyden tunnetta, mikä polkiessa on verrattuna hiilikuitupohjaisiin lukkokenkiin, joilla on viimeksi tullut ajettua. Eipä noita pitäisi toki samalle viivalle laittakaan, mutta eron tosiaan huomaa. Ainakaan Puman tennari ei tuntunut yhtään hyvältä ja noin näppituntumalta omat Vanssin slipperit tuntuu vielä löperömmiltä. Niken SB:ssa on hyvä pohja, mutta ku ne on varrella ja tosi napakat, niin eihän niitä jaksa solmia jalkaan. Pelkät poseeraustossut siis. Perhana.

Jotkut kunnon tennarit tarttis siis saada tännekin. Skeittitossuissa kyllä on jäykähköt pohjat, mutta kuten aiemmin jo todettiin, ne on useimmiten muodoltaan sellaisia möhköjä, että eihän ne tuonne m-kokoiseen häkkiin mahdu. Taidanpa lähteä noita addun pohjia taivuttelemaan, tai sitten koitan ettiä jotkut lyhytvartiset Niken SB:t.

Muistaakseni Puumalta on tuloillaan hiilikuituvahvisteinen tennari koukkukäyttöön. Se olisi juuri hyvä.

No älä nyt… Paljoltihan tuo ongelma riippuu käytettävistä polkimista. Esim MKS Platform on kohtalaisen hyvä tossuilla, parempi kuin se Sylvan Eco tms. Jossain on se kompromissi tehtävä…