Lastenpyörät

täällä 20-tuumaisista spessun riprock ja orbean laufey, joista ensin mainitulla ajettu pari vuotta ja jälkimmäinen tulee nuoremmalle vasta ajoon.

riprockista huomaa hyvin, miten kohtuuhintaiseen pyörään ei välttämättä kannattaisi yrittää ympätä kaikkea mahdollista. varsinkin joustokeulan virkaa toimittava coil-ankkuri on täysin turha, semminkin kun jousi on todella jäykkä ja 2.8-tuumaiset renkaat joustavat itsessään riittävästi myös maastossa. halvimmista halvimmat vaijerilevyjarrut toimivat ihan ok, mutta vaihteita saa olla ehtimiseen säätämässä. lisäksi grippari on ääriasennoissa todella jäykkä eikä meinaa kiertyä yhtään paksummilla hanskoilla. uuteen versioon ovat päivittäneet ainakin jäykän keulan, hydrauliset jarrut ja kapeammat renkaat.

laufey onkin sitten ihan täysiverinen maastopyörä tubeless-kiekoilla, nestejarruilla, oikealla joustokeulalla ja dropperilla. geon toimivuudesta päivittäisajoon on pieniä epäilyksiä, mutta katsotaan, miten lähtee toimimaan. plussaa myös kaikkien osien standardeihin sopivuudesta: voi päivittää helposti tai myydä eteenpäin, jos osoittautuvat vaikka overkilleiksi.

Onkohan kellään ajatuksia mistä lähteä kaivelemaan, olen tässä nyt yrittänyt etsiä lokasuojia Early Rider Belter 16" pyörään skidille, mutta ei tunnu löytyvän mitään minkä saisi siihen kiinni. Lapsi ajelee mielellään vieläkin vaikka pimeää ja märkää, mutta hitto nuo vaatteet menee likaisiksi ilman lokasuojia.

Nää on aika passelit.

1 Like

Tyttö kasvoi 20" belteristä ulos yhdessä hujauksessa, joten ensi kesänä on pakko hommata uusi pyörä. Pituutta on jo yli 130cm, joten jokin XXS-kokoinen 26" runkokin saattaisi käydä, mikä tekisi speksauksesta paljon helpompaa ja olisi toki kiva kevätprojekti nikkaroida fillari osista kasaan itsensä käyttäjän kanssa… mutta nuo minirungot on kyllä kiven alla. Tai millaset on YV:läistsen kokemukset?

Mulla olis munakoison värinen 14" 98’ Cinder Cone lojumassa varastossa

Isoin ongelma noissa 26" alkaa olla kunnollisten osien saatavuuden vaikeus. Toki jos runkoon mahtuu reilu 2" kumi ja levyjarrukiinnikkeet, valikoimaa riittää vielä nykyäänkin.

Mutta ei elämä ole helppoa jos ostaa käytetyn lastenpyörän:

Varsinkin kevyet vannejarrukiekot ja vajaa 40mm nappulakumit on aivan kiven alla. Kojakeja saa, mutta ne on vähän liukkaat. Paselaa on joskus ollut 37-559, mutta kaikkialta loppuunmyyty. Marathonit painaa liikaa. Islabikesillakaan ei ole enää noita kumeja varaosina. Joku 35mm → 50mm on aika iso hyppäys.

Eikös tämä ole ihan kelpo kumi. ainakin pientä kuviota, taittuva ja 35mm

Joo, ja olen tuota katsellutkin. Semmoista pientä gravel/krossinappulaa toivoisin, mutta ei niitä taida kukaan enää pikkukiekoille tehdä.

metsästin puoli vuotta hyvää pikkurunkoista 26" pyörää tollaselle n. 140cm kuskille.
Ei löytynyt käytettyä, joten päädyttiin sitten larunpyörän Drag Badger Lite Disc: iin, joka oli pääosin ominaisuuksiltaan mukiinmenevä. 1x7 Tourney nyt ei ollut mikään huikea, ja jarrutkin jotkut randomit mutta siinä oli HG vapari, niin päivittämine on aika vaivatonta.
Mukana jotkut aika sileäkuvioiset, enemmänkin asfaltti/kova sorapohja -renkaat, mutta ainakin 2,4" mountainkingit mahtuu hyvin.

1 Like

En tiedä kuuluisko tänne vai Muualla myynnissä-topikkiin Ilmoitusta ei löytynyt...

Vertasitko tuota xxl:n White xc260 liteen? Meillä 140cm:lle jäämässä White 240 pieneksi ja mietinnässä että hakeeko samasta pyörästä seuraavan koon vai jotain muuta. Pitkin talvea seuraillut fillaritoria, jos tulisi joku hyvä pieni aikuisten pyörä tai Woom Off6 myyntiin, mutta eipä niitä paljoa ole liikkeellä. Yksi Woom oli myynnissä, mutta meni samantien. Uutena se on mielestäni vähän turhan kallis lapsen käyttöpyöräksi.

Meillä tais käydä tuuri kun puoliso viime kesänä selasi toria ja bongasi XXS-kokoisen ysäri-cannondale F600:n. Molemmat kersat on alkanu ajaa 14" 26:lla noin 145-senttisinä. Stemmiä lyhyemmälle ja tolppa alas, niin hyvin lähteny liikkeelle. No okei toista ei kyllä maastopyörät kiinnosta yhtään ja se ajelee jopo-kopiolla, johon toki olen vaihtanut bilteman kruiseritangon.

Edelleen tämä menee samalla, muutoksin: pidempi tolppa, PS Fender Flute + Bluemelsit, 2.15 DTH:t

Edit: … ja Ergon gripit, LX M600 jarrut

eli sais varmasti myytyä eteenpäin ja n. puolet ostohinnasta takas? :slightly_smiling_face:

mitä omiin asioihini tulee, pitäis hankia ensimmäinen keskiöpyörä (ei tule sekoittaa tankopyörään). islan cnoc olis haaveissa, mutten ole varma koosta. jalan mitan puolesta 20" menis, mutta ehkä kuitenki helpompi alottaa sellasella, missä ei oo ihan kokotaulukon alarajalla?

Jos jalan pituuden puolesta menee juuri ja juuri, se pienempi on juuri nyt oikeamman kokoinen mutta viimeistään yhden ajokauden jälkeen pieni.

Toki jos motoriikka ei vaikkapa ole aivan huippukehittynyt (tässähän on isojakin eroja lapsilla), pienempi on kyllä selvästi ketterämpi, varsinkin ylämäissä, kun ei ole haasteita vauhdin sakatessa ylettää maahan jalalla.

1 Like

kiitos! tää oli munkin järkeilyni eli loppujen lopuksi kysymys on siitä, haluanko parasta lapselleni (16" tälle ja 20" ensi kaudelle) vai kukkarolleni (suoraan 20" alle) :sweat_smile:

e. toisaalta maksaminen on ihmisen parasta aikaa, joten…

Whitessa on asteen fiksummat osat (acera/tectro) ja 1 vaihde lisää.
Kammen pituutta en heti löytänyt, mutta noissa pikku 26:ssa oli 160-170 mm kampia ja lyhempi-parempi noin pienelle kuskille.
Geometria on Drag Badgerissa vähän släkimpi. 3 astetta loivempi keulakulma (68) ja 2 astetta jyrkempi satulakulma (74). Badger vähän pidempi, reach 6,5mm ja akseliväli 6,5 cm.

Voi siis olla, että whitellä helpompi keulia ja kikkailla, mutta Badger vähän vakaampi. Ja siihen mahtuu kyllä läskimpää kumia jos metsään haluaa mennä. Vakio kumitkin on 0,3" paksummat ja sentti jää haarukoihin tilaa / puoli, eli huoleti voi laittaa isompaa munkkia.

Pari linkkiä:

Poljinkierteet pitäis vielä pätkittyihin kampiin pyöräyttää ja sadesäät sais loppua.

8 Likes

-50-60-luvun taitteen 12" Pyrkijä Minor aika lailla valmiina seuraavalle käyttäjälle.

8 Likes

Vaikea kai tätä on enää lastenpyörälankaan laittaa kun henkilön pituus lähentelee jo 190 senttiä. Mutta menköön nyt kun on täällä aiemminkin ollut.

Kaks vuotta sitten ku kaikki muut fillarit oli jääny pieniks, kasasin lapselle tämmösen:

Käyttäjä on ollu tosi tyytyväinen. Mutta siitä huolimatta että vaihdoin stongan viime kesänä pidemmällä reachilla varustettuun, nyt kahdessa vuodessa oli myönnettävä että toikin kasaus jäi liian pieneks.

Ongelmaa auttaakseni sain päähäni että siirrän ton fillarin osat vaan toiseen, isompaan runkoon. Mutta tarkistusmittausten jälkeen kävi ilmi että talossa ei ole yhtä ainoaa isompaa runkoa kuin toi!
Ostoilmokaan ei tuottanu tuloksia nyt tähän hätään. Ja kun lisäks käyttäjä on tohon runkoon kovin tykästynyt niin suoritimme sitten tänään tämmöisen varsin epäortodoksisen tekohengitysoperaation jolla fillarilla voi ajella vielä kuitenki:

Ellikkästen kiinni lyötiin 150 mm (!) stemmi shimmin kera. Onnenkantamoisena jarru- ja vaihdevaijerien kuorissa riitti mittakin just ja just.
Meinas tulla ongelmia kun olin muistanu sopivan tolpan koon väärin eikä suunnittelemani VO:n pitkällä setbackilla varustettu 27,2 mm tolppa vaan mahtunu runkoon. Sitä ei saanu tungettua tarpeeks syvälle vaikka kuinka väännettiin. Tuli vielä naarmujakin hitosti ja harmitti.
Onneks sitte löysin laatikon pohjalta joskus ostetun mutta unohtamani Eastonin hienon setback-tolpan koossa 27,0 mm. Oikee tolpan koko tohon runkoon olis ehkä 27,1mm ja siksi laitoin väliin semmosta ohutta alumiinishimmiä. Nyt pysyy just hyvin.

2 Likes