Lahti24 MTB 14-15.5

Tämmöne. Olin viime kerralla ja menen tänäkin vuonna. Hyvä meininki.

[QUOTE=RetkikuntaBMX;2488328]Lahti24 MTB 14.5-15.5.2016

TAPAHTUMAN LUONNE & TARKOITUS
Lahti 24 MTB on kaiken tasoisille pyöräilijöille tarkoitettu tapahtuma, jonka ilmoittautumismaksujen tuotto menee lyhentämättömänä kahteen eri kohteeseen. Puolet Päijät-Hämeen Keskussairaalan Lastenpoliklinikan toimintaan ja puolet Retkikunta Racing ry.:n ylläpitämän Lahden BMX-radan ylläpitoon, sekä junioritoimintaan.
Tapahtuman ajoaika on 24 tuntia joukkueille (max. 5 kuljettajaa) ja soolokuljettajille.
Kyseessä ei ole kilpailu, joten kilpailulisenssiä ei tarvita ja jokainen osallistuja vastaa itse tarpeelliseksi katsomastaan vakuutusturvasta.
AIKATAULU
Joukkueiden rekisteröityminen (joukkueen johtaja) tapahtumatoimistolla klo 09.30-11.00.
Tapahtuman avaus ja joukkueiden kokoontuminen kello 11.30.
Ajo-aika alkaa lauantaina 14.5. klo 12.00 kaikkien osallistujien yhteislähdöllä ja päättyy sunnuntaina 15.5. klo 12.00.
Varikko- ja leirialueella kohtuullinen hiljaisuus klo 22.00-08.00.
Aikataulut mahdollisesta oheisohjelmasta tarkentuvat myöhemmin.

TAPAHTUMA-ALUE, PALVELUT JA AJO-OHJEET
Tapahtuma-alue sijaitsee Lahden länsipuolella, n. 2 km Lahden keskustasta. Lähin osoite on Hämeenlinnantie 35. Paikalle on opastus. Lahden keskustan suunnasta tultaessa aja Tampereelle/Hollolaan päin valtatietä nro 12. Suurmäenkadun risteyksen jälkeen hyppyrimäki jää oikealle. Seuraavasta tienhaarasta käänny oikealle.
Hollolan suunnasta tultaessa käänny vasemmalle Läntisen hautausmaan ja Kasakkamäentien risteyksen jälkeen.

Alueella on WC:t, sekä kioskipalvelut, sekä runsaasti tilaa majoitukselle ja autoille.

Huoltopisteellä on lainattavissa yleisimmät työkalut, sekä asennusapua ja sekä myytävänä yleisimpiä varaosia ja sisärenkaita.

Peseytymismahdollisuuksista ilmoitetaan myöhemmin.

REITIT JA KIERROSLASKENTA

Reitit kulkevat Salpausselän harjumaastossa, joten korkeuseroja on kohtuullisen paljon. Pääasiassa alusta on sorapohjaista polkua, maustettuna juurilla ja kivillä.

”Kokonainen” kierros on noin 6-7km erittäin vaihteleva reitti, jossa riittää haastetta kokeneellekin harrastajalle. Reitillä on leveää maastopyöräreittiä, kapeaa polkua, haastavia kivikoita ja vaikeaa nousua, mutta silti ajettavaa siten, että vähemmänkin ajanut voi lähteä haastamaan itseään. ”Kokonainen” kierros oikeuttaa joukkueen merkitsemään yhden ajetun kierroksen.

”Puolikas” reitti kulkee osittain ”Kokonaisen” kanssa, mutta oikaisee vaikeammat paikat ja suurimmat nousut. Reitin pituus on huomattavasti lyhyempi, eli noin 2km ja se on ajettavissa esim. cyclocross-pyörällä. ”Puolikas” sopii mainiosti vähemmän maastossa ajaneille, sekä nuorimmille osallistujille. ”Puolikkaan” kiertäminen oikeuttaa joukkueen merkitsemään itselleen 0,5 kierrosta reitin lyhyydestä huolimatta.

TAPAHTUMAN AIKANA & TURVALLISUUS
Joukkueet voivat ajattaa samaan aikaan joko yhtä tai useampaa kuljettajaa, jokainen joukkueen ajettu kierros lasketaan.
Joukkueen johtaja vastaa joukkueensa turvallisuudesta ja huolehtii, että joukkueensa kuljettajilla on asianmukainen ja turvallinen varustus. Kypärän käyttö reitillä on pakollista ja pimeän aikaan tulee käytössä olla sekä ajovalot, että taaksepäin näkyvä heijastin. Soololuokan kuljettajilla on suotavaa olla huoltaja.
Ohitustilanteissa vastuu on aina ohittajalla, takaa tulevan tulee ajoissa ilmoittaa ohitusaikeistaan jotta edellä ajavalla jää aikaa reagoida. Kyseessä ei ole kilpailu ja ohittamiselle on varmasti tarpeeksi aikaa.
Joukkueen jäsenille ei ole ikärajaa, lasten osallistuessa mukana tulee olla huoltaja ja nuorimmilla huoltajan tulee ajaa lapsen kanssa. Soololuokan ikäraja on 18 vuotta.
Ensiapua on saatavilla sekä tapahtuma-alueella.
Joukkueet saavat kierroslaskentalomakkeet, joista käy ilmi tapahtuman aikataulu, tärkeät puhelinnumerot ja muu tarvittava informaatio.
PALKINNOT
Tapahtuman ja Retkikunnan toiminnan luonteen mukaan palkintoja on. Jakoperusteista ei tietoa, mutta eniten kierroksia ajaneet joukkue ja soolo luonnollisesti huomioidaan. Muilta osin raati jää jännittyneenä odottamaan osallistujien tempauksia.
ILMOITTAUTUMINEN

Joukkueiden ja soolojen tulee ilmoittautua 30.4.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen Lahti24mtb@retkikunta.net. Ilmoittautumisviestissä tulee ilmetä:

Joukkueen nimi (julkaisukelpoinen, esim. seuran, yrityksen tai sponsorin nimi)
Osallistujien nimet, sekä nimetty joukkueenjohtaja (alaikäisten iät ilmoitettava, sekä vastuullisen huoltajan nimi)
Suunniteltu majoitus tapahtuman aikana (teltta / teltta + ajoneuvo / matkailuvaunu / matkailuauto / muu, mikä?)
Joukkueenjohtajan puhelinnumero tapahtuman aikana.

Ilmoittautumismaksu tulee maksaa 30.4.2016 mennessä ja maksu on sitova. Joukkueen jäseniä tai nimeä voi vaihtaa ilmoittautumisen jälkeen peruutustapauksissa. Osallistumismaksu on 200€ joukkueilta ja 80€ sooloilta. Maksun viestiin joukkueen nimi ja joukkueenjohtajan nimi.

Ilmoittautumismaksu maksetaan tilille:
Retkikunta Racing ry.
Nordea FI31 1452 3000 1157 04

Järjestäjä pidättää tarvittaessa oikeuden rajoittaa joukkueiden määrää.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1339...3907693657282/

Kokemuksia tapahtumasta viime vuoden topicista.

Tervetuloa!
[/QUOTE]

Kiinnosta

aika kallista

Npertj - 14:55, 31.1.2016 » aika kallista
No emmä tiiä, tuon hintainen muistaakseni Lophja24kin oli. Sen lisäksi tuommoisen järjestäminen ei ihan ilmaista ole ja lastensairaala saa avustusta.

Mutta ei nillitetä siitä hinnasta nyt, pitää kerätä 5 hlö.

Kiinnosta myös

Oli hyvä. Rata ihan paras, mukava mix neulaspolkua ja pikkuteknistä kivikkojuurakkoa. 1-vaihteisia oli niukasti, CCG:n joukkueessa 2 ja that’s it. Ensi vuonna sama viikonloppu, ts. viikko äitienpäivän jälkeen. Suositan saaapumista.

Ajelin Puksulla onnellisena, mutta paljon myös hikiäläisellä Trasition 29" täysjuustolla, 27,5+ rinkulat ja oha soiva peli. Seurauksena selvästi havaittava omistamisen halu.