Laadukas mixte- / naisten pyörän runko?

Fillareiden näpräily ja varsinkin projektien suunnittelu on aina ihanaa, mutta ulkopuolisen silmiin välillä täysin tarpeetonta töhäämistä. Niinpä ajattelin yhdistää huvin ja hyödyn ja antaa tyttöystävälle seuraavaksi ihan itse kootun syntymäpäivälahjan.

Visioni on tällä hetkellä hyvin selkeä – niin kuin ne tässä vaiheessa tuppaavat olemaan – metallinhohtoinen tummanvihreä mixte-runkoon koottu sinkula, jossa on kirkkaat osat, nahkasatula ja -tupit sekä viiksitanko.

Nytpä pitäisi siis aloittaa rungon etsimisellä. Itse tekeminen ja kierrätys ovat oleellinen osa tätä lahjaprojektia, joten uuden rungon hankkimista ei kannata ehdottaa. Sen sijaan huuto.netin, kirppareiden ja kierrätyskeskusten syövereistä pitäisi löytää runko, joka ei aivan heti lahoaisi käsiin ja johon tarvittaessa löytyisi sopivaa keskiötä, ohjainlaakeria ja stemmiä. Onko jotain laatumerkkejä, joihin voisi luottaa tai muita huomionarvoisia asioita em. runkoa etsiessä?

Ei sovi projektin luonteeseen, mut pyörähuollossa oli ihan siisti Basso tuossa kuukaus sitten.

Mahdollisimman kevyet naisten rungot kiinnostaa muakin. Aina välillä vastaan tulee runkoja jotka on ‘12 vaihteisia naisten kippurasarvia’. Silti ne on ollut usein käytännössä ihan perusrunkoja ilman mitään kunnon putkimateriaaleja tai kunnon geometriaa.

Tietääkö joku mikä on ollut esim. urheilullisin mahdollinen naisten retkipyörä joskus 80-90-luvuilla? Sellanen millä jotkut neidit ois tehnyt jopa kuntolenkkejä aikoinaan.

Tähän ei oo muuta vastausta kuin:

http://www.cicli-berlinetta.de/images/hotladiespista.jpg

ja täältähän niitä saa.

Toisaalta oma tyttöystävä ainakin vaati saada “miesten” mallisen rungon, että ei niitä kannata sulkea pois kokonaan, jos vaan löytää jostain tarpeeksi pienen ja söpön.

TOKOI - 26 minutes ago » Toisaalta oma tyttöystävä ainakin vaati saada "miesten" mallisen rungon, että ei niitä kannata sulkea pois kokonaan, jos vaan löytää jostain tarpeeksi pienen ja söpön.
Samoin. Tai no, on ne jotain 55-57cm ne rungotkin, mut kaikille tytöille ei sovi ne pienet pyörät, kuten kaikille "aikuisille miehille" ei sovi ne huuto.netin 52cm Crescentit.

Heheheheh, kauniimman osapuolen pyörävalinnassa adjektiivi “söpö” ei ollut missään vaiheessa pääosassa.

Mutta miksi mixte? Onko sitä fiksiä pakko ajaa hameessa? Ja jos on, niin todistettavasti se onnistuu myös vaakaputken kanssa. Tämä on siis ihan puhdasta ihmettelyä. Tietenkin jos tilanne on se, että halutaan ns. puoliväkisin tehdä yhteinen harrastus, niin silloin mä saatan ymmärtää.

konkeli - 16 minutes ago » Heheheheh, kauniimman osapuolen pyörävalinnassa adjektiivi "söpö" ei ollut missään vaiheessa pääosassa. Mutta miksi mixte? Onko sitä fiksiä pakko ajaa hameessa? Ja jos on, niin todistettavasti se onnistuu myös vaakaputken kanssa. Tämä on siis ihan puhdasta ihmettelyä. Tietenkin jos tilanne on se, että halutaan ns. puoliväkisin tehdä yhteinen harrastus, niin silloin mä saatan ymmärtää.
Meidän taloudessa taas konan maastopyörä, miesten rungolla (helvetin pieni, tosin), 21 vaihteella, joustokeulalla ja älyttömän läskeillä renkailla on "söpö." Myönnetään toki, että se on ihan kivan vihreä.

Jos helsingistä olet etsimässä niin Myllypuron kierrätyskeskus sekä kyläsaaren ja kannelmäen pyöräpajat on varmaan kannattavia pysäkkejä. Hietsun torin vieressä on eräs kellarissa toimiva kirppis, jossa on pyöränraatoja myynnissä. Näin siellä joskus varsin näppärän oloisen cressun mixten. Osoite on suurinpiirtein Hietalahdenranta 13.

konkeli - 2 hours ago » Heheheheh, kauniimman osapuolen pyörävalinnassa adjektiivi "söpö" ei ollut missään vaiheessa pääosassa. Mutta miksi mixte? Onko sitä fiksiä pakko ajaa hameessa? Ja jos on, niin todistettavasti se onnistuu myös vaakaputken kanssa. Tämä on siis ihan puhdasta ihmettelyä. Tietenkin jos tilanne on se, että halutaan ns. puoliväkisin tehdä yhteinen harrastus, niin silloin mä saatan ymmärtää.
Jos nyt tästä meikäläisen synttärilahjaideasta on kysymys, niin siitähän ei ole tarkoitus tehdä fiksiä, vaan sinkula, työmatka- ja muuhun kaupunkiajoon. Päällimmäinen laatusana on ennemmin elegantti kuin söpö tai urheilullinen. Mitään pariskunnan yhteisiä lenkkiajoja värikoordinoiduissa sukkiksissa ei ole suunnitelmissa.

Voihan se tietysti olla, että foorumi on täysin väärä, kun keskustelunaiheeseen ei millään tavalla liity NJS-osat tai barspinnaus, mutta ajattelin, että täällä saattaisi olla laatutietoutta vähän vanhemmista pyöristä noin ylipäänsäkin.

Niin. Kunhan louskuttavat leukojaan (/näppiksiään?) Mixte on varsin nätti runkoratkaisu minun mielestä. Cressu/monark tehtaiden tuotoksia näkyy minun mielestä varsin usein myynnissä. Kompakteimman näköinen mixte mitä olen nähnyt taisi vilahtaa viime kesänä meidän taloyhtiön sisäpihalla. Siinä luki mun mielestä bianchi.

TOKOI - 4 hours ago » Tähän ei oo muuta vastausta kuin: ... ja [täältähän](http://www.cicli-berlinetta.de/ciclib_frames14.html) niitä saa.
Toi ei oo mixte. Mixten kantava (heko heko) idea on siinä, että yläputket jatkuvat suorina taka-akseliin asti, jolloin timanttirungon rakenteelliset edut säilyvät, mutta vaakaputki saadaan laskettua alas. Tuon perinteisen naistenmallin satulaputki kun taipuu heti, jos kyytiin laitetaan vähän tuhdimpi rouva.
NKOTB - 59 minutes ago » Voihan se tietysti olla, että foorumi on täysin väärä, kun keskustelunaiheeseen ei millään tavalla liity NJS-osat tai barspinnaus, mutta ajattelin, että täällä saattaisi olla laatutietoutta vähän vanhemmista pyöristä noin ylipäänsäkin.
Peugeotilla on laadukkaita mixtejä (nehän alunperin keksivät koko runkotyypin), mutta Peugeotin tuntien osat ovat varmasti ihan mitä sattuu. Yhden todella hienon Nishiki-mixten näin edellisen asunnon pyöräkellarissa. Mulla oli yksi mixte-Crescentti, jonka paloittelin projektiin, ja se oli todella painavaa patarautaa. Osat olivat kyllä ihan standardia, joten kaupunkipyöräksi se olisi ollut ihan hyvä (kiekot vaan olisi tarvinnut vaihtaa tai puolata uudelleen).

Yhden täysin kuvaamaasi vastaavan mixten näin urheiluvälinekaupassa (Kallesport, Kauppalantie 15, Helsinki) syksyllä. Viiksitanko ja kaikkea. Väri oli muistaakseni kullanruskea metallihohto.

Peugeotilla on laadukkaita mixtejä (nehän alunperin keksivät koko runkotyypin), mutta Peugeotin tuntien osat ovat varmasti ihan mitä sattuu.
Joo, vaimolle tuunasin pösön mixtestä kesällä pyörän ja osat on tosiaan ihan mitä sattuu - suurimman osan saa heittää meneen. Tod näk näillä leveysasteilla myöskään ei mitään muuta kuin viemäriputki-mixtejä taida löytää, mut ei kerrota vaimolle.

Ebaystä (UK) toisinaan löytää tosi nättejä Reynolds 501 ja/tai 531 mixtejä, mut sitten sen shippauksen kans on niin ja näin.

Tod näk näillä leveysasteilla myöskään ei mitään muuta kuin viemäriputki-mixtejä taida löytää...
Ja puhuin mahdollisesti paskaa, kelpaako Mercier?: http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93500904
NKOTB - 1 hour ago »
konkeli - 2 hours ago » Heheheheh, kauniimman osapuolen pyörävalinnassa adjektiivi "söpö" ei ollut missään vaiheessa pääosassa. Mutta miksi mixte? Onko sitä fiksiä pakko ajaa hameessa? Ja jos on, niin todistettavasti se onnistuu myös vaakaputken kanssa. Tämä on siis ihan puhdasta ihmettelyä. Tietenkin jos tilanne on se, että halutaan ns. puoliväkisin tehdä yhteinen harrastus, niin silloin mä saatan ymmärtää.
Jos nyt tästä meikäläisen synttärilahjaideasta on kysymys, niin siitähän ei ole tarkoitus tehdä fiksiä, vaan sinkula, työmatka- ja muuhun kaupunkiajoon. Päällimmäinen laatusana on ennemmin elegantti kuin söpö tai urheilullinen. Mitään pariskunnan yhteisiä lenkkiajoja värikoordinoiduissa sukkiksissa ei ole suunnitelmissa. Voihan se tietysti olla, että foorumi on täysin väärä, kun keskustelunaiheeseen ei millään tavalla liity NJS-osat tai barspinnaus, mutta ajattelin, että täällä saattaisi olla laatutietoutta vähän vanhemmista pyöristä noin ylipäänsäkin.
Aihe on vähän ongelmallinen, monestakin syystä. Sinkulan tekeminen järkeväksi on siinä määrin haastavaa, että eleganssin saavuttaminen voi tulla vaikeaksi ilman että menettää hyvän fillarin ominaisuuksia. Pyörän pitäisi siis olla helppo käyttää ja samalla olla erityisen kevyt polkea ja toivottavasti sillä olisi tarkoitus saavuttaa edes kohtuullisia nopeuksia. Tällä karsitaan helposti ns. perusfillarit pois. Itse en ole missään vaiheessa törmännyt erityisen kevyisiin mixte-runkoihin.

Toi on vaikea keissi, ja mä olen paininut vähän vastaavan proggiksen kanssa aikoinaan. Lahjakalua säädettiin kovasti antamisen jälkeenkin oikeammanlaiseksi, kun tajusin johdatelleeni itseäni vähän harhaan nimenomaan nähdessäni vain yhteisen mukavan. Pl. succikset. Loppu hyvin, kaikki hyvin eniveis.

Tarinan opetus? Öh, kuuntele tulevaa lahjan vastaanottajaa paljon.

Pököinähän noita on hyvinkin paljon, olen nähnyt stadissa parit niskahiet ajossa ja käsittääkseni jopa yhden motobecsun. Ranskalaiset on…no, ranskalaisia ja siellä voi tulla hämminkiä vastaan paljon. Oikeita maantiemerkkejä en ole sitä pyörähuollon Bassoa lukuunottamatta nähnyt, ja sekin oli varsin omintakeinen kapistus.

Onnea matkaan, projekti kuulostaa varsin haastavalta.

Ps. Mulla on njs-leima ainoastaan lukkorenkaassa.

no miksei parempi puoliskosikin voisi oppia arvostamaan sellaisia elämän pieniä hienouksia kuten NJS-leimatut polkupyörän komponentit ja barspinnit? :wink:

mutta mutta tosissaan; myös mulla oli viime talvena käynnissä samantyyppinen projekti-idea kuin monilla muillakin täällä näköjään mutta keissi päättyi siihen että tyttöystävä päätti - ihan viisaasti - haluta pyörän jossa on vaihteet, ja lokasuojat, ja kunnon jarrut jne. Huuto.netistä poistettiin sitten nauruhintaan priimakuntoinen Nishikin ysäri-city/maasto/mikälie-hybridi ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Ja vielä päivän Ebay-vinkki:
postimaksut esim. Saksasta, Hollannista tai Ranskasta on keskimäärin huomattavasti edullisemmat kuin briteistä…

Briteistä on postimaksut ihan naurettavia verrattuna muuhun eurooppaan. Briteistä maksaa pienikin paketti ihan saatanasti.
Aikoinaan käytin DH fillarin iskarin briteissä huollettavana/säädettävänä, niin sen postimaksut paluumatkalta oli jotain 150-200mk. Kyseessä oli kuitenkin noin 20cmx10cmx10cm paketti, joka painoi alle 500g.
Johtuisikohan se jotenkin siitä, kun käsittääkseni Briteissä on posti toiminta sellaista, että ne toimittaa kaikki paketit aina jokaiselle asiakkaalle ovelle asti. Näin ainakin muistelisin jossain ohjelmassa mainitun, kun posteljooni paineli mönkijällä talvella jonnekin metsän keskelle pakettien kanssa.

Briteissä on posti toiminta sellaista, että ne toimittaa kaikki paketit aina jokaiselle asiakkaalle ovelle asti.
Jep, joskus jopa valitettavasti - kerran oma pakettini palautui Suomeen kun Parcel Forcen äijä ei ollut päässyt rappuun, eikä sitten jostain syystä pakettikorttia koskaan normaalipostin kautta lähetetty.
konkeli - 48 minutes ago » Aihe on vähän ongelmallinen, monestakin syystä. Sinkulan tekeminen järkeväksi on siinä määrin haastavaa, että eleganssin saavuttaminen voi tulla vaikeaksi ilman että menettää hyvän fillarin ominaisuuksia. Pyörän pitäisi siis olla helppo käyttää ja samalla olla erityisen kevyt polkea ja toivottavasti sillä olisi tarkoitus saavuttaa edes kohtuullisia nopeuksia. Tällä karsitaan helposti ns. perusfillarit pois. Itse en ole missään vaiheessa törmännyt erityisen kevyisiin mixte-runkoihin.
Sinkulahan on verrattaen helppo tehdä käyttökelpoiseksi pyöräksi, toisin kuin esimerkiksi fiksi.

Polkemisen keveys on suoran verrannollinen välitykseen. Kyse on siis vain halutusta loppunopeudesta. Ei oo varmaan koskaan ajettu puolison kanssa tasamaalla yli kahtaviittä muuten, kuin kuntolenkeillä. Vakionopeus hyötyajelussa on meillä about 20km/h, jota voi ajaa kohtalaisen pitkään vetämättä kauheaan hikeen. Kaupunkipyörässä voi ihan hyvin olla todella kevyt välitys. Varsinkin kun on sinkula, jolla voi rullata pienetkin alamäet.

Eli 2:1 välitys antaa 80 kadenssilla nopeudeksi 20km/h. Avopolkimilla harvoin tulee pyöritettyä kovempaa. Sillä pääsee hyvin ylös mäkiäkin.

randomm - 2 hours ago »
Tod näk näillä leveysasteilla myöskään ei mitään muuta kuin viemäriputki-mixtejä taida löytää...
Ja puhuin mahdollisesti paskaa, kelpaako Mercier?: http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93500904
Peitonnee laadussa ainakin oman [huuto.net -löytöni](http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93274939), vaikka tuo ranskalaisuus vähän arveluttaakin. Samoin tuo vannekoko, joka ilmeisimmin on joku 590. Jos vanteet menevät vaihtoon, löytyykö uusia tai vaikkeivät menisikään, onko kunnollisia gumeksia tarjolla.
konkeli - 1 hour ago » Tarinan opetus? Öh, kuuntele tulevaa lahjan vastaanottajaa paljon.
Alunperin ajattelin, että pitäisin koko lahjan yllätyksenä, mutta luultavasti on tosiaan parempi kuulostella saajan mielipiteitä kuin antaa yllärilahja, joka jääkin sitten hyvin vähälle käytölle sopimattomuutensa vuoksi.
Peitonnee laadussa ainakin oman [huuto.net -löytöni](http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=93274939), vaikka tuo ranskalaisuus vähän arveluttaakin. Samoin tuo vannekoko, joka ilmeisimmin on joku 590. Jos vanteet menevät vaihtoon, löytyykö uusia tai vaikkeivät menisikään, onko kunnollisia gumeksia tarjolla.
Ainakin miesten Rally on ihan perus-retkipyörä, ja putki jotain jäykkää mutta painavaa... Moinen tuli tuossa kesällä tuunattua.

edit: siinäkin taisi olla ei-normikokoa olevat vanteet, eli 27" (630mm), heitettiin normaalit 622:set alle, ei ongelmaa.