Kruiserihenkinen fiksi tai sinkula

Tulipahan tämmöinen mieleen.

Elikkäs jos pitäisi ikään kuin tämmöinen laid back viritelmä rakentaa, niin otollinen aihio tämmöiselle olisi varmaan jokin FGFS / Poolorunko - mutta mikä? Entä halvat maasto/dirttirungot ym.

Olisiko moisessa edes mitään järkeä?

pist gängsta

Ootko käyny kattomassa mitä raatoja pyöräpajalla on? Urbiksesta luopumisesta voitais neuvotella toki…

Välillä on käynytkin mielessä tällaisen ketjun aloittaminen. Ensisijaisesti vastapainoksi kaikenmaailman tirehtöörihävittäjille. :smiley:

Tällä hetkellä kruiseriasioissa näkisin eniten mielenkiintoa vaikkapa halvasta bmx:stä ja biltemakruiserista kyhätyssä baaripyörässä. Varmaan yhtälailla jokin pieni maastorunkokin kävisi aihioksi. Siihen diy-banaanipenkkiä, käytettyä apinatankoa jne. Paksuihin renkaisiin voisi satsata, mutta ei hirveästi muuhun. Vapaaratas ja kevyet välitykset ilman muuta. Painoasioita ei olisi tarkoituskaan miettiä, etukorissa kulkisi paksu ketjunpätkä ja iso u-lukko.

FGFS- ja poolokalut pitäisin itse ihan eri asioina. Vaikka miksei homma voisi toimia niinkin, että yhteen kompromissikokoonpanoon vaihtelisi ohjaamoa tilanteen mukaan?

Voisi tämä olla pelkistettynä myös vaikka joku retkitunturi tms pappapyörä, jossa olisi lujat, leveät ja suorat vanteet, maksimilevyiset renkaat ja riseri. Rungon voisi aina silloin tällöin ajaa solmuun ja siirtää palikat johonkin samanlaiseen romuun. :smiley:

?

^jep, eli vastaavana esimerkkinä tätä olin tulossa postaamaan:

Meillä täällä Suomessa ei ole kuitenkaan liiaksi asti hyviä pieniä taikamiekkoja, joten jätetään sellaiset niille jotka ei käytä niitä tällä tavalla väärin, eiks je? :slight_smile:

ChainThug - 23:53, 29.1.2014 » Corimassa on härski se kaareva vaakaputki-seatstay-linja, siitä sais kovan cruiserin kun laittais banaanipenkin sissybarseilla, springer-haarukan ja kunnon ape hanger-stongan. Ja maalais rungon candy flakella ja vähäpukeisten cholo-pimujen kuvilla.

http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/jopo_rodeo.jpg

Jos vilkaistaan täyscustomeita, seuraava olisi 10cm lyhyempänä ja 10cm korkeammalla maavaralla aivan upea
e: eikä olisi sittenkään, keskiöhän on ihan typerässä paikassa.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/3566_571439632889794_267768274_n.jpg
Kuvassa olevan linkin takaa löytyy sitä sun tätä.

Tolla on varmaan ihan jees vetää kanttareista.

Pomppis apehangerilla

Langster risukeulalla

Jätkät lähti heti syvästä päästä ruotimaan tätä hommaa, se on ainoastaan oikein!

Mutta itselläni oli jotain huomattavasti maltillisempaa mielessä. Ehkä tällainen asettuisi johonkin herrasmiespyörän ja 26" bmx-kruiserin välimaastoon?

Maastocruiserklunkkerit on jees. 3"Gazzaloddit, prätkän/BMXän tänko ja nahkasatula tekee jo paljon.

http://media.tori.net/image/medium/99/9924887732.jpg

erotuksena kaikenmaailman muka-motoristihenkisiin pitkulahirviöihin:

Laku - 20:44, 4.2.2014 » klunkkerit on jees
pieni merenneito - 20:37, 4.2.2014 » Jätkät lähti heti syvästä päästä ruotimaan tätä hommaa, se on ainoastaan oikein! Mutta itselläni oli jotain huomattavasti maltillisempaa mielessä. Ehkä tällainen asettuisi johonkin herrasmiespyörän ja 26" bmx-kruiserin välimaastoon?
En tiiä mut olisko joku transun klunkkeri slikseillä vähä sinnepäi?

yhden pyörän myynti mua vituttaa tosi pahasti ja se oli tää yks nuorisopyörään rakennettu, tosiaan melko cruiser-henkiseksi lopulta päätynyt tekele missä oli jalkajarru ja jotkut ~40mm kumit.

Ilolla muistelen sitä kun pommitin sillä aivan liian vaarallisia nopeuksia stadikan ohi like a boss. nykyinen omistaja on pyörään oikein tyytyväinen, mutta on koomannut sen lukon avaimet jonnekin sata kaksataa kertaa :smiley:

Tuli muuten aika mukava mun työmatkamaasturista kun vaihdoin siihen semmosen leveän vanhan Diamond Back Assaultin BMX-tangon. Aiemmin oli B-riser n. 130mm:n kannattimella, nyt tanko on vaakatasossa aikaslailla samalla pituudella mutta jtn 20senttiä korkeemmalla ja jotai 10 senttiä leveempi. Nyt se on kai semmonen samanmoinen kuin alunperin mountainbaikkiklunkkerikruiserit olikin. Jyrkkään ylämäkeenkiin jaksaa painaa paljo paremmin ku ennen ja rintakehä pysyy avonaisena.

Kohta saa taas lihavammat Table Topit alle, jee.

ite suunnittelin kesäksi kaljakruiseria tuosta mun vituksesta. Palpaa ja kevyt. Allaround geot. Ei ihan total 29r muttei kireäkään. Vink vink osta pois se tuolta mun ilmota. Siis runko.