Koruton Kuningaskulkuri

http://img707.imageshack.us/img707/8296/kulkuri1.th.jpg

Tuli hankittua oikeanmittainen runko, 590-560, reach 400mm. Mustaksi maalattu. Toissapäivänä sain sen ja siirtelin osia Crescentistä siihen. Hyvinhän se istuu.

Haussa on vaihdevaijeriohjurit keskiön yhteyteen ja vaihdevipujen panta.

Ohjainlaakeri oli vain löysästi koottu, joten kurkkasin sinne, ja totesin sen puhtaaksi, joten laitoin vain kupit täyteen vaseliinia. Sitten säädin löysät pois, mutta yllätys oli melkoinen, kun siinä tuntuu pykälä. Ikäänkuin se olisi indeksoivaa mallia, jossa suoraan on kohta jossa se pysyy ja siitä puoleen ja toiseen pitää kääntää vastusta vasten. Missä vika? Ei kai se sellaiseksi ole suunniteltu - sehän on käyttökelvoton, ei voi päästää yhtään tangosta irti. Ja vääntää muutenkin oudosti. Laakerissa lukee Tange Nova.

http://img263.imageshack.us/img263/5034/kulkuri3.th.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/8964/kulkuri2.th.jpg

Michen jarrut eivät oikein suoraan sopineet. Eteen pitäisi suurentaa haarukanreikää 6mm->8mm, jotta tappiruuvi mahtuu sisään ja ylettää kiinni. Tuon suurennoksen kai uskaltaisi tehdä, vaan haitannee sitten toisenlaisilla jarruilla? Taakse sen sai kuten kuvassa näkyy.

Tuo on tällä hetkellä (kuvassa) edestä käsin ketjusta vaihdettava ja takaa vaihtajasta ruuvarilla. Vaihdepyörä, mutta ajossa sinkula!

Kun vähän löysensin laakeria, se tuntui katoavan lähes kokonaan. Ilman etujarrua en kuitenkaan oikein pääse huomaamaan, onko nyt sitten vastaavasti klappia kuten luulisi.

Mikä sen aiheuttaa, mikä on se rakenne? En ole ennen törmännyt tällaiseen, vaan jos laakeri on tiukka, sitten ohjaus on yksinkertaisesti jäykkä.

Laakeri on ilmeisesti joskus ollut liian tiukasti kiristetty ja se on syönyt sen loppuun.
Kaupasta uudet kartiot ja ehkä kupit ja pallot vielä. Tuoretta paksua vedenkestävää vaseliinia voiteluksi.

Edittiä: Alalla kun on töissä niin välillä kyllä näkee sellaisia hirvityksiä että oksat pois…
Siis kartiolaakeri säädetään silleen että kiristämällä poistaa välyksen, eikä yhtään enempää!

Niin, sitä ehdin jo ajatellakin, ettei tuollaista voi olla missään hyvämaineisessa pyörässä tehdastekoisena.

Kävin taas pienen koeajon tekemässä. Nyt pystyi ajamaan jo ilman käsiäkin. Eikä siinä tunnu välystä, vaikka olisin olettanut kun laakeria löysensin.

Laakereitten säädössä olen kyllä tarkka, varsinkin navoissa, mutta olen käyttänyt aika rikkinäisiäkin kartioita, joitten säätö se vasta tarkkaa onkin ja pieni klappi on sallittava tai muuten on tosi huonoa pyöriminen. Mutta kun kaikki on kunnossa, löytyy se yksi kohta, missä akseli pyörii sorminkin pyöritettynä kuin pumpulissa - ilman klappia. Nyt vaan sitten kiekon kiinnityksessä säätö voi vielä kiristyä, riippuen akselista ja kiinnityksen voimasta. Sitten haetaan taas sitä oikeaa säätöä.

Tällaisessä perinteisen ohjainlaakerin säädössä käy aina niin, että kun kiristää päältä lukituksen, säätö onkin muuttunut ja tullut tiukaksi. Sitten se sopiva säätö on vain haettava kohdalleen.

Kai tässä on se etujarru saatava paikoilleen, eli etsittävä 8mm poranterää.

Onko nykyisessä laakerissa semmoinen kehä, jossa kuulat on omissa koloissaan? Jos on niin ota se pois ja laita tilalle hiukan alkuperäisiä kuulia pienempiä irtokuulia kuppi täyteen. Tuolla konstilla Tohtori kerran korjasi omassa filllarissani olleen vastaavan ongelman ja kulut oli noin euron.

cuppis - 17:38, 23.4.2010 » Onko nykyisessä laakerissa semmoinen kehä, jossa kuulat on omissa koloissaan? Jos on niin ota se pois ja laita tilalle hiukan alkuperäisiä kuulia pienempiä irtokuulia kuppi täyteen. Tuolla konstilla Tohtori kerran korjasi omassa filllarissani olleen vastaavan ongelman ja kulut oli noin euron.
No tuo täytyy tehdä! Kuulat ovat rinkuloissaan ja onhan irtokuulat muutenkin aina asiaa. Olen ennenkin aina järjestään vaihtanut irtokuuliin rinkuloita kohdatessani.
tienlaita - 17:51, 23.4.2010 » Michen jarrut eivät oikein suoraan sopineet. Eteen pitäisi suurentaa haarukanreikää 6mm->8mm, jotta tappiruuvi mahtuu sisään ja ylettää kiinni. Tuon suurennoksen kai uskaltaisi tehdä, vaan haitannee sitten toisenlaisilla jarruilla? Taakse sen sai kuten kuvassa näkyy.
Funtsin että suurennan reiän, jos kukaan ei ehdi sanomaan että haarukka heikkenee. Se pitää suurentaa vain toiselta puolen. Jos pyörään joskus maailmassa pitäisi laittaa sitten sellainen pitemmällä 6mm tapilla oleva jarru, se on ratkaistavissa helposti lyhentämällä tappia ja käyttämällä tuollaista vastamutteritappia kuin Michen jarruissa on.
tienlaita - 17:51, 23.4.2010 » Laakereitten säädössä olen kyllä tarkka, varsinkin navoissa, mutta olen käyttänyt aika rikkinäisiäkin kartioita, joitten säätö se vasta tarkkaa onkin ja pieni klappi on sallittava tai muuten on tosi huonoa pyöriminen.
"Olen käyttänyt rikkinäisiä kartioita" tarkoittaa vain sitä, että ensimmäisessä täyskokoisessa pyörässäni oli aivan urilla ja rosoiset kartiot. Se oli vanha Raleigh Sprite 70-luvun lopussa, joka maksoi 50mk, mutta ajelin sillä vuosia. Ja nyt tässä Kuningaskulkurissa on alla Crescentin mukana saamani kiekot, jotka ovat samassa kunnossa. Pitäisi löytää uudet akselit kartioineen. Liekö vaikeaa?

Meinasin että kastelen rungon pellavaöljyllä sisältä, mutta hauska yllätys oli, että putket ovat ummessa. Vain satulaputkeen ja emäputkeen pääsee sisälle. Eikä niissäkään ruostetta näkynyt, eikä haarukassakaan.

Mulla jäi omasta projektista yli molemmat vaijeriohjurit, kun laitoin vaijerit alapuolelle.
Ne on siis juotettavat.
Jos tarviit niin ne joutaa kyllä.

eero - 18:15, 23.4.2010 » Mulla jäi omasta projektista yli molemmat vaijeriohjurit, kun laitoin vaijerit alapuolelle. Ne on siis juotettavat. Jos tarviit niin ne joutaa kyllä.
[Tuohon malliin](http://s220.photobucket.com/albums/dd236/jsalmika/kuningaskulkuri/?action=view&current=P1000705.jpg) pannalla pitäisi saada kiinni, mahtaisiko niitten kanssa onnistua? Siis juottaisi johonkin pantaan. Etsin vielä valmiinpaa, mutta mietitään tätäkin, kiitos! PM lähetetty.

Eipä taida kovin helposti onnistua… Juotosta varten pitäis maalit raapia pois ja maalata uudelleen = iso homma.
Ne on siis ton tapaiset:http://4.bp.blogspot.com/__8j-bzuEl_I/R7WroVmjTsI/AAAAAAAAA6Y/Zup2hNET9iI/s320/73col_BB2.jpg

Edit; nehän vois juottaa isompaan aluslevyyn jonka ruuvaisi kiinni keskiöön parilla ruuvilla niin ei tarttis juottaa runkoon mitään ja siis säästyisi maalushommilta…

Onnittelut KK:n johdosta. On muuten jäykin 531 runko mitä on koskaan valmistettu :slight_smile:

Siihen “indexed steering” ongelmaan tepsii myös kun ottaa häkit kuulineen pihalle ja laittaa pelkkiä irtokuulia koolin täyteen… siis halpa ja helppo fix.

^ Kiitos! Oli mun Cressukin aika tärinähaarukka tuossa hiekkatiellä, mutta siksi hankin tilavat renkaat, jotta voin laskea paineita. Ja tietty myös leveyden tuoman kantavuuden takia pehmeillä teillä. Continental Contact 37mm - tosin oikeasti vain 32mm leveät. Saas nähdä huomaanko eroa Cressuun.

Ohjainlaakerissa nyt vielä ihmettelen sitä, että on juuri ja ainoastaan eteenpäin se kohta mihin ohjaus ‘liimaantuu’. Voisiko vinosti asennettu kuppi aiheuttaa juuri tuon ilmiön? Ehkäpä kupit olivat irti maalauksessa ja nyt huonosti takaisin asennettu? Katselinkin yläkuppia jo alunperin vähän sillä silmällä, kuin se näyttäisi kaipaavan hieman paukuttamista. Kuitenkin säädin vain laakerin kokeillakseni ensin. Tämä tuli minulle maalauksen jälkeen käyttämättömänä ja laakeri oli muuten koottuna, mutta lukitusmutteri oli täysin löysällä.

edit jatkoa:

Tarkkaan ottaen ei se liimaantuva kohta olekaan aivan tasan suoraan eteenpäin, mutta melkein. Se on ainoa selitys, minkä keksin tuollaiselle ilmiölle siinä tapauksessa että laakerit olisivat muuten kunnossa, että kuppi olisi hieman vinossa.

Kuulemma laakerin oli koonnut sama henkilö, joka oli maalannut pyörän. Maalauksen jäljiltä piti ‘rotsata’ puukonkärjellä niin keskiön kierteitä kuin takavaihtajankin. Kun katson kupin ja emäputken pään väliä, näyttää se hieman epäilyttävältä.

Kun laitoin kiekot kiinni, etukiekko ei keskittynyt oikein, vaan se jäi pari milliä vinoon. Testasin tietty myös kääntämällä kiekon, ja vielä toisellakin kiekolla. Viilasin hieman toista puolta haarukanpäästä jotta napa asettuu oikein. Ei riittänyt pelkän maalin poisto, vaan hieman metalliakin piti poistaa. Hyvä tuli, mutta tämä tietysti pani epäilemään josko haarukka olisi saanut joskus tällin. Mutta eipä kai sillä laakeriin ole ollut vaikutusta, mutta sekin tuli mieleen, koska jos haarukka olisi hieman taipunut toiselta puolelta taaksepäin, se aiheuttaisi juuri kyseisen viilaustarpeen ja lisäksi ohjaus liimaantuu juuri samoin siihen suuntaan.

No, eipä tässä muuta kuin pitää avata laakeri ja tutkia tarkemmin.

Tässä oppii myös sitä, että aina kannattaisi ostaa pyöriä käyttäjiltään. Ja samoin myydä käyttämiään, jotta tietää enemmän siitä. En tällä tarkoita kritisoida edellistä omistajaa, vaan lähinnä sitä että en osannut kysyä kaikkea. Jos nämä pienet puutteet pyörässä olisin tiennyt olisi se aiheuttanut ainoastaan ehkä pientä tinkausta hintaan.

eero - 5:52, 24.4.2010 » Edit; nehän vois juottaa isompaan aluslevyyn jonka ruuvaisi kiinni keskiöön parilla ruuvilla niin ei tarttis juottaa runkoon mitään ja siis säästyisi maalushommilta...
Kun katsoo [alkuperäistä ohjuria](https://www.yksivaihde.net/old/1486/51837), ei se taida olla kiinni kuin päästään pannassa. Voimat ovat aika pieniä, joilla vaijeri ohjuria nostaa. Joten onnistuisikohan sittenkin ohjurien kiinnitys johonkin sopivaan pantaan..

Ajattelin laittaa etujarrun, mutta eihän se käy. Haarukan tyvi näyttää olevan ontto, ja rei’issä näyttää olevan holkit. Niinpä reiän suurentaminen kuudesta kahdeksaan milliin poralla ei tule kyseeseen.

Uudet jarrut, jotka sopivat suoraan 80-luvun lopun Crescentiin, eivät sitten sovikaan tähän. Pitäisi olla pitempi kierretappi jarrussa.

http://img210.imageshack.us/img210/7248/kulkuri4.th.jpg
http://img532.imageshack.us/img532/6554/kulkuri5.th.jpg

Ei tossa oo mitään ongelmaa. Oon itte suorittanu saman porausoperaation oman Kuningaskulkurin etuhaarukkaan ja hyvä tuli.

Konsta - 13:35, 24.4.2010 » Ei tossa oo mitään ongelmaa. Oon itte suorittanu saman porausoperaation oman Kuningaskulkurin etuhaarukkaan ja hyvä tuli.
Porasit siis holkin pois? Tai oli holkin seinämävahvuus 1 mm tai hieman yli, mutta kuitenkin? Meinaat ettei sillä holkilla ole merkitystä, vaan jarrun kiristys mutterilla ei ole niin suuri voima? Toisaalta jarruttaessa voima kohdistuu paljolti siihen.

Kah, vaihtaako jarrut vai porata, siinä pulma! Toinen asia mitä mietin, on sisätilan aukeaminen. Toisaalta sinne voisi laittaa suojaöljyä, ja tässä Tangen etuhaarukassa on muuten alhaalla myös reiät, toisin kuin Helkaman takahaarukoissa.

http://img689.imageshack.us/img689/3558/kulkuri9.th.jpg
Brooks B17 Standard
http://img682.imageshack.us/img682/17/kulkuri10.th.jpg
Maillard navat, joihin pitää löytää uudet akselit ja kartiot.
http://img689.imageshack.us/img689/7571/kulkuri7.th.jpg
Cinelli XA ohjainkannatin 8,5cm (26,4mm)
http://img695.imageshack.us/img695/4945/kulkuri8.th.jpg
Cinelli Criterium 44cm (26,4mm)
http://img689.imageshack.us/img689/6647/kulkuri6.th.jpg
Stronglight Impact 175mm 28-38-48T. Ketju Sunrace CNM54. Ketjulinja keskimmäisellä 42mm ja tasan pakan keskelle, 113mm keskiöakseli.

Pakka on Sachs Maillard 13-23 kuutonen ja tulen vaihtamaan sen Reginan 13-19 seiskaan. Hyvin näyttää riittävän Suntourin lyhyt vaihtaja. Vai onko se sittenkin keskipitkä?

Go for it! Mä vetäsin penkkiporakoneella siihen omaan haarukkaan sen 8 mm:n reiän. Reiän sisäpinta oli ihan tasainen ja siisti, eli jos siinä joku holkki olikin (en sellaista pannut merkille) niin seinämäpaksuus siinä kyllä riittää.

Toivon ettei edellinen omistaja pahoittanut mieltään jossittelustani. Juttuni ei todellakaan ollut sinulle moitteeksi tarkoitettu, eikä tässä olisi edes soveliasta yrittää saada osaa hinnasta takaisin, eikä se ollut lainkaan tarkoitukseni. Ei tällainen hankinta ole kiinni pienen setelin arvosta hinnassa sinne tai tänne. Sen sijaan jutussani oli kyse siitä, että kaikesta aina oppii uutta ja kokemus kasvaa.

randomm - 10:58, 25.4.2010 » Onnittelut KK:n johdosta. On muuten jäykin 531 runko mitä on koskaan valmistettu :)
Mistä moisen tiedon olet saanut? Jäykkä teräsrunko kuulostaa jotenkin ristiriitaiselta... Kestävä, tavanomaista vähemmän notkuva mutta silti kevyehkö teräsrunko paremmalta :-)