kokemuksia kellään: SRAM Automatix

Onko käyttökokemuksia SRAM Automatix automaattivaihteesta? Tarkoitus oli saada pelagoon yksi baihde lisää ilman vaijereita ja vipuja…

Anteeksi että kysyn täältä, en löutänyt kaksivaihdetta.nettiä…

Marko

Ostin tässä vasta faijalle IsoJopon tuota uutta tuotantoa ja siinä tämä. Vähän tuo on oikeaan ajamiseen hankala, mutta johonkin leppoisaan kaupunkipeliin millä ajellaan vain takamus penkissä varmaan ihan jees.
En oikein lyhyellä testillä päässyt sisälle logiikkaan millä vaihtaa. Tuntui, että välillä kadenssin mukaan ja välillä väännön.
En voi tällä kokemalla suositella ilman muttia.

Tänään kokeilin Isojopolla ja fiksulta tuo vaikuttaa, siis tuollaiseen muutamien kilsojen kaupunkisuhailuun. Etenkin jos vertaa normijopolla tuskailuun.

Luin että vaihtaa nopeuden perusteella vaihteen joten kadenssia voipi säätää vähän välityksellä sopivaksi. Pyörä on juurikin tuollaiseen muutaman kilsan pituiseen hyötyajoon hommattu joten taidanpa kokeilla. Kestotestiä di varmaan vielä ole olemassa mutta luulisi Jopon välttävän suurempia riskejä.

M

Nyt on ensimmäiset päivät takana kaksivaihteella. Välityksiä pitää vielä hakea mutta muuten tuo tuntuisi olevan ihan toimiva systeemi.

No niin eli SRAM on lopettanut kaikkien napavaihteitten valmistuksen ja ilmeisesti Ikea viskoo olemassaolevista puolet turvallisuuspäissään metalliprässiin. Kiitos vaihdepyörä arkikäyttöön, olit liian kaunis keksintö tähän maailmaan.

“Execute Order 66.”

Kiitos 1907-2017

o7