kierteet haarukkaan

etsiskellesäni runkosettejä huomasin että suurimmassa osassa tarjolla on kierteetön etuhaarukka.itse haluisin sen kierteellisenä. Onko siis mahdollista tehdä kierteet setin mukana tulevaan kierteettömään,ja missä ne saisi teetettyä,vai kannattaako jättää koko haarukka kauppaan ja hommata runkoon vastaava toiselta brändiltä?kyseessä 1" haarukka. Syy miksi haluan kierteellisen on ihan vain että haluaisin nykyset vanhankoulun stemmin, dropin ja headsetin edelleen käyttöön…

Muistaakseni esim pyörätohtori pystyy moiset kierteet tekemään.

Osta käytetty kierteellinen haarukka kun niitä kuitenkin pyörii nurkissa, ei tarvi uutta pilata.

Miksi pitäisi saada juuri kierteellinen haarukka? Eikös kierteetön ole joustavampi ratkaisu jatkon kannalta kun kerran uusista tavaroista kyse? Kierteelliset on joustavia ratkaisuja vaan vanhoissa retrovehkeissä ja niihin ne kannattaa suosiolla jättääkin.

meni runko tilaukseen ilman haarukkaa. Syy kirteelliseen haarukkaan on juuri tuo että haluan säilyttää vanhat komponentit tulevassa uudessa rungossani. Pyörään ei tod. ole tulossa mitään MTB stemmejä ja riser tankoja, kuten ei myöskään pinkkejä hipster all city kampia saati kiiltokeinonahka satuloita. Eli sekoitus uutta ja vanhaa…sanoo hipsterit mitä sanoo =)

Mitenkäs muuten tuo haarukan pituus. Headtube rungossa on 90mm headsetin stackheight 36mm. Paljonko täytyy “extraa” ottaa steertuben pituuteen kun sitä käydään pätkimään. Jotenkin tuntuu että tuossa rungossa on erikoisen lyhyt headtube.

Löysitkö jo keulan? Nimittäin, noilla mitoilla löytyy kohtuu hintaan ratakeulaa esim. täältä:
http://njs-keirin.blogspot.com/2008/10/forks.html

Esim.
#5/Eimei/140mm/48usd
#6/Watanabe/142mm/38usd

Kierteet 1" haarukkaan pk-seudulla saa aikaan myös Urheiluaitan Tapsa. Mikä parasta kilpailukykyiseen hintaan.

Ajankohtaista infoa kaivataan.

Urheiluaitassa ei ollut enää laitteet kunnossa, joten suosituksia osaajista otetaan vastaan.
Maantiehaarukan kanssa on tovi tällä jo tullut ajeltua, mut kyl tää ansaitsee Rossinin ratahaarukan. Ohessa kuva tilanteesta.

http://farm9.staticflickr.com/8550/8801499995_d2afef4c35_z.jpg

faffe - 11:38, 1.8.2013 » Ajankohtaista infoa kaivataan.
MrVelo - 8:44, 17.12.2009 » Muistaakseni esim pyörätohtori pystyy moiset kierteet tekemään.
Tuo pyörätohtori lienee ajankohtaista tietoa.. en mä usko, että sieltä ois vehkeet mihinkään kadonnut. Ainakin ~2v sit löyty itellekin. Joku tietäjä varmaan korjaa, mutta koittaisin..

Kukas nykyään kykenee jatkamaan tuumaisen keulan olemassaolevia kierteitä Helsingissä? Keskusta-alue olisi kiva, niin voisin jättää keulan operoitavaksi kotimatkalla.

Normi tuumasen keulan kierteet on käsittääkseni 1" 24TPI. Parktoolit, ym. maksaa saatanasti ja käppäprojekti kyseessä. Mitä jos mä vaan repäsen ja ostan jonkun tällasen, jotta voin jatkaa kierrettä?

Varmaan ihan hyvä. Täältä halvemmalla.[kiinalainen ihmemaa.](http:// http://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=1"+right+hand+die)

Mä harkitsin myöskin tuollaisen halvan kierrepakan hankkimista taannoin, jäi kuitenkin ostamatta. En nyt muista tsekkasinko kierteen profiilia tarkemmin, mutta nousu ainakin täsmää. Eipä tuossa kauheasti ota takkiin, mikäli innostuu kokeilemaan.

Sillä tulee sitten nopeasti myös sutta ja sekundaa. Haarukka todella tukevasti kiinni ruustukkiin. Aloitus suoraan. Ei kuivana. Jne. Silti voi mennä hyvä haarukka tärviölle.

Onkohan kenelläkään uutta tietoa, että tekisikö joku HKI/PK-alueella näitä hommia??

Töölön Pyörässä ainakin kierteen jatkaminen onnistuu. En ite suosittelisi tekemään välttämättä kierteitä ahead-keulaan, kaulaputken materiaalivahvuutta ei vältsiin ole suunniteltu kestämään sitä

Jos quilli istuu nasakasti sisään, niin on varmaan materiaalivahvuusasiakin kunnossa.

Enemmän noissa ahead keuloissa ongelmana voi olla esim liian paksu matsku, jolloin quilli ei mahdu sisälle alkuunkaan (esim alsaset ruodot).

mustAfa - 10:19, 14.9.2017 » Töölön Pyörässä ainakin kierteen jatkaminen onnistuu. En ite suosittelisi tekemään välttämättä kierteitä ahead-keulaan, kaulaputken materiaalivahvuutta ei vältsiin ole suunniteltu kestämään sitä
Tänks! Kierteen jatkaminen mielessä. Itsellä jokainen vastaan tullut kierteetön teräskeula on ollut putken vahvuudelta sama kuin kierteellinen. Luulisi valmistajalle olevan helpompaa hommata yhtä vahvuutta.

Tietty fiineimmissä keuloissa voi olla eri juttu.