Kiekkojen kasailu, vinkit sun muut hässäkät

Skidin Tonic Fab ketjussa taitaa olla jotain juttua tästä kun kasautti Campan kehiin nippels upsidedown

1 Like

juu, en lähtis normaaleilla nippeleillä tähän, enkä ole lähtenyt. noissa dt:n nippeleissä on - dt:n omasta kuvasta poiketen - pyöreä kannan ulkoreuna, joka ei raavi kehää ja asettaa nippan ja samalla puolan paremmin tavoiteltuun asentoon kuin normaalinippeli. kannassa ei ole kierrettä, mutta en näe tätä ongelmana.

kupuprikan kanssa voisi onnistua kääntämällä tavalliset nippelit, mutta melkoista jumppaa puuhailla noiden kanssa kehän sisällä. prikassa on myös väistämättä kantaa enemmän pinta-alaa eikä sillä todennäköisesti saa nippeliä yhtä hyvin oikeaan kulmaan kuin tuollaisella tarkoitukseen suunnitellulla nippelillä.

toki normaalit pitkät nippelit toimivat myös noiden kehien kanssa.

Jees. Pistin lopulta hollandbikeshopista tilaukseen piilonipat, ja tarttivat näköjään vielä oman työkalunsakin.

Mitä meinasit tällä?

siis että 16-milliset perusnippat varmaankin natsaa myös; tai ainakin itse olen tehnyt noilla, jos kehä on ollut syvä ja nippeli jäänyt verrattain kauaksi kehän ulkoreunasta.

mutta piiloiset hyvät/rules.

Mulla on tällainen DTn työkalu jos tarviit. En omista enää sellaista kiekkoa niin ei oo tarvetta. Ilmoittele!

A post was merged into an existing topic: Pinnapörssi

Noni, trim master ja takakiekko soikea… Ei tunnu kun ajaa hiljaa, mutta kovempaa ajaessa tuntuu pientä hytkymistä.
Epäilen myös takanavan olevan entinen (laakeripinnat kuluneet epätasaisesti).
Millä tän nyt sais kohtuu halvalla kuntoon? Uus setti käytettyjä tuubikiekkoja? Pitäis olla 126mm napa taakse ja 100mm eteen.
Taakse pitäis saada kiinni 6 speed kierrepakka iso kierteellä ja tuubit olis plussaa kun sellaiset uudet jo löytyy. Kaikesta voi joustaa ja konelaakerit kuulostais kivoilta.

https://www.instagram.com/p/CPcEMbZBOa7/?utm_medium=copy_link

Kuka laittaa ekana Sim Works pinnat? :grimacing:

1 Like

Saako oil slickkinä 20” ja 26” sopivilla pituuksilla?

Jos ne on tasapaksuja, niin voi käydä katkasuttamassa sopivan mittasiksi jossain liikkeessä missä o leikkuri.

Voihan niitä kierteyttää, vaikka olisivat 2.0/1.8 ohennuksellakin, mutta en jaksais semmosta vaivaa nähdä ton stanssauksen vuoksi.

Luin keskustelusta monta sivua, käytin laskureita pinnoihin, katoin youtubesta kiekonkasauksesta videon ja sain aikaiseksi pari päivää kestäneet kiekot. Ajattelin tulla ja sanoa, että kiitos kaikille keskustelusta! Ei ollut kovin vaikeaa, suosittelen kaikille. :slight_smile:

1 Like

Jotakuinkin läjässä: DT swiss RR511db & Paul fix/0 & dt comp & dt 12mm messinkinipat phr-prikoilla, neljä ristiin- puolaus. Ja persiilleen menee.

Onhan tämä tietenkin mahdollista kasata näin. Pinnojen kulmat ovat kai oikein kelvolliset. Kuitenkaan kaikilta osin ne eivät tukeudu laippaan kunnolla, vaan ainakin vetopuolella ei-vetävien pinnojen suora osuus käy vastakkaisten pinnojen päihin siten, että pinna jää aika paljon laipasta koholle ja on jopa näkyvästi mutkalla. Tämä voisi olla henkilökohtaisesti väliaikaisesti siedettävissä ennen kuvion muuttamista kolme ristiin- puolaukseksi.

Ongelmallisempaa on se, että messinkinipat näyttäisivät olevan erilaisessa kulmassa pinnoihin nähden. Tässä taita olla jo selvempi rikkoutumisriski. Nippa ei siis käänny kunnolla pinnan suuntaiseksi asemapaikassaan, vaan jää enemmän kohtisuoraan. Tästä ei käy syyttäminen puolauskuviota. Pinnanreikien suuntaus on myös oikeinpäin. Syynä nipan asentoon on ymmärtääkseni se, että käyttämäni perusnipan kanta on vähemmän suippo, kuin DT Swissin Squorx -nippelissä, jota kai suositellaan käytettäväksi mainitulla kehällä prikkojen kera.

Kohti ratkaisua. Onneksi noita Squorxeja saa myös messinkisinä, eikä pelkästään alumiinisena (hyi). Samallahan ne saa tilattua, kuin uudet pinnatkin 3x-kuviolle. Harmittaa vaan aika paljon tämä ylenmääräinen säätö. Tämän kun olisin tiennyt, olisin saattanut jättää kyseisen kehän hankkimatta. Vaan onkohan tämä nippaprobleema jotenkin tyypillinenkin omnaisuus “korkeille” kehille?

Korkealaippaisilla navoilla kannattaisi mielestäni pitäytyä korkeintaan 3x puolauksessa, ehkä jopa harkita 2x.

Perusteluna se, että vanteen reiän koko ja dt:n nippelin kaulan geometria ei oikein sovellu yli viiden asteen lähtökulmaan. Jos välttämättä haluaa isomman kulman, niin suosittelen vaihtamaan nippelit Sapim Polyaxiin. Silloinkin vanteen nippelinreiän koko lienee rajoittava tekijä.

Laipan korkeuden ja vanteen syvyyden kasvaessa pinnan kulma kasvaa. Tämä näkyy pinnan pituuden matemaattisesta kaavasta. Näin ollen korkean laipan ja syvän vanteen kanssa tulisi ennemmin käyttää 2x puolausta, ääritilanteessa 1x puolausta.

Myös käytännön kokemus, jota esittämäsi havainto tukee, kertoo samaa. Älä siis turhaan hakkaa päätä vanteeseen, vaan käytä Mussonin laskuria ja tilaa pinnat 2x kuviolle.

Suosittelen samalla tilaamaan Mussonin kirjan, jotta mielestäni netin paras pinnalaskuri pysyy edelleen vapaasti käytössä.

Voihan tuon vanteen kanssa käyttää myös normaaleja nippeleitä kunhan käyttää aluslevyjä.

3 Likes

Tota. Tekeekö DT Swiss 36 reikäisiä kehiä? En nimittäin lähtis alle 36:n pinnan kiekkoihin laittamaan 4x. Menee pinnat navan päässä päällekkäin ja tosiaan nippelin kulma vähemmän optimaaliseksi.

Dt squorxit ja sapimin polyax double squaret kyl omia lemppareita jo siksikin että pääsee eroon siitä kurjasta talttapääkannasta. Squorxia voi ajaa e5 torx-hylsyllä, maksaa 1,99 motonetissä. Sapimin meisseli on kalliimpi. Jos käyttää alumiininippeleitä, saattaa innostua myös tosta olakkeen yli jatkuvasta kierteityksestä sen lisäksi että kasausvaiheessa säästyy ne varsinaiset nippelin otepinnat minttisenä myöhempää rihtailua varten

Tosta tuli mieleen että omassa vähäisessä kiekonrakentelussa se talttakolo on kyllä mitä olennaisin osa sitä kasausprosessia. Nimittäin pinnan pää kun lähestyy kolon pohjaa niin se työntää työkalun pois. Näin kaikki sitte kätevästi pinnat aikamoisen tarkasti samassa kireydessä/löysyydessä kun vihdoin aletaan pinnoihin tuomaan jännitettä. Miten torxihylsyjen sun muiden kanssa toi osuus hoidetaan?

(Oma talttatyökalu siis Mussonin ohjeiden mukaan tuunattu lattaruuvari, muistaakseni Clasulta. Ei montaa euroa maksanu se.)

Squorx-avaimessa olisi hyvä olla keskellä tappi, joka estää ylikiristämisen. Sama idea löytyy perinteisen nippeliavaimen piikistä. Bilteman tmv. improvisoituun squorx-työkaluun tuota on hankala lisätä.

Itse taisin hoitaa asian jotakuinkin niin että pyöritin kaikkia nippeleitä Squorx-meisselillä niin kauan, kunnes kaikki pinnan kierteet on nippelin sisässä piilossa. Siitä kiristämään järjestyksessä tyyliin varttikierros kerrallaan kunnes alkaa olemaan tiukalla.

Ei oo muuten ollu mitään ongelmia toistaiseksi noiden DT:n alunippeleiden kanssa. On rihtailtu jälkikäteenkin eikä ne oo paikoilleen jähmettyny tai mitään muutakaan. Have no fear.

Se on Konsta sitä käsityötä se!