Keulan kierteytys 26tpi -> 25,4tpi

Mulla olis vanha neuvostorunko, jonka haarukassa on vähän konstikkaat kierteet, nimittäin 26 per tuuma. Ero kuitenkin normaaliin, 25,4 per tuuma on melko pieni, joten onnistuisiko uusien kierteiden teko vanhojen päälle? Ero on kuitenkin ainakin ajatuksen tasolla sen verran hieno, että toimenpiteen voisi melkeinpä ajatella vain kierteiden rotsaamisena.

Todennäköisesti haarukan kaulan läpimitta ei kuitenkaan passaa normikokoiseen laakeriin, joten hukkareissu.

edit: tarkennus

mikäs halkaisija tuossa neukkukaulassa on? Peruskaula on tuumainen halkaisijaltaan ja 24 tpi kierteeltään.

Aa, kappas väärinymmärrys, mistä lie tuon 25,4 kierrettä per tuuma keksinkään. Katson keulan halkaisijan kunhan pääsen reissusta kotiin, mutta muistaakseni se tuumainen oli. Ainakin 22,2mm stemmi sinne uppoaa sisään.

Oot onnekas.

25,4 tpihän on tasan yhden millin nousu.

Sainpas vihdoinki mitattua. Keulan halkaisija on kyllä tuon tuuman, ja tuumaisen ohjainlaakerin lukkomutterikin menee kierteen alkuun, eli eri kierteet vain.

22,2 stemmi ei kyllä tuonne tosin uppoa, muistin väärin. Kyllä sen sinne saa tungettua, mutta hankala saada irti, joten oiskohan tuo sitten 22,0 tai vähän alle. Pitää hakea työntömitta kohta varastosta ja mitata. Löytyy kyllä joku Kulkuri-SR -stemmi joka on 21,xx, vois sopia.

toisin sanoen onhan tuo vähän hankala homma, mutta tuon keulan mielelläni pistäisin tuohon pyörään takaisin. Sopivan laakerin metsästäminen on hankalaa noille kierteille, mutta kun tuo keula on nätti, suht kevytkin ja saman värinen kuin runko, niin jos kierteytys olis kohtuullisen hintaista, niin se ois kyllä jees. Samalla pitäis kyllä varmaan rotsata keskiö ja satulatolppa tuottaa edelleen harmaita hiuksia 24mm halkaisijallaan, joten saa nyt nähdä… 22mm tolppa siihen vois kyllä sujahtaa kun shimmais.