katujyrä

Kelasin muuttaa vanhan maasturini sinkulaksi ja pistää myyntiin. Enää en olekkaan yhtä varma ideasta kun mankelista tulikin niin ihq. Olen kyllä valmis luopumaan tekeleestä jos joku haluaa sen ostaa.

Aihio on ehkä 2003 vuoden Schwinn Mesa. Alunperin pyörässä oli kiinni 24 shimpan vaihdetta. Tuhansia kilometrejä syönyt yleishöylä, ei ole ollut mitään vikaa pyörän ostamisen jälkeen. Jos Suomeen tuotaisiin vielä jotain muitakin Schwinnejä kuin sähköisiä, ostaisin heti. Pyörään vaihdoin keulan, läskit kumit, kammet ja keskiön. Sinkulakitti ja ketjunkiristäjä kiinni ni johan homma toimii. Kumit lainattu siskon pyörästä, tulevaisuudessa luultavasti Big Applet tai Super Motot alle. Jarrukahvat jossain päin maailmaan tulossa.

http://lh5.ggpht.com/_deFWVRNgp6A/S5-om-m2DVI/AAAAAAAAAa0/GEjKETIUQVU/s640/IMG_7431.JPG

tuo on todella omalla tavallaan hieno ja 100% varmasti mielettömän kiva ajella. ei haittaa pahempikaan darra kun on smoothia kyytiä noilla kumeilla.

oliko olemassa keino saada tuommoinen ketjunkiristin puristamaan ketjua ylöspäin tuon alaspäin painamisen sijaan?

^en ainakaan itse tuolla kiristäjällä heti keksi millä tuon saisi kiristämään toiseen suuntaan.
Mielestäni olen kyllä aika vastaavan systeemin nähnyt, mutta mainitsemallasi tavalla…olisikohan siitä ollut kuvaakin f-foormilla jonkun sinkulakeskustelun yhteydessä joskus.

DMR ainakin lupaa molempiin suuntiin mahdollisuuden Tension Seeker II:lla.

tnts - 6:07, 17.3.2010 » oliko olemassa keino saada tuommoinen ketjunkiristin puristamaan ketjua ylöspäin tuon alaspäin painamisen sijaan?
Mä tein maastoon ekan sinkulani [näin](http://s94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/voimansiirto.jpg), toimi yllättävän hyvin.

surlyn singleatorin mukana tulee kaksi jousta, toinen kiristää ylös- ja toinen alaspäin. Se on vaan muutaman kerran kalliimpi kun tollanen rimpula, vaikuttais myös kylläkin muutaman verran laadukkaammalta.

Koren Chain Reactorilla pitäis onnistua myös.

Suunniteltu ensijaisesti vaihteelliseen pyörään ketjunkiristimeksi, mutta pitäishän tuon toimia yksivaihteisissakin.
Itellä ollu tuollainen ketjureaktio yhessä pyörässä, ja ihan hyvin hoiti hommansa.

Tänään ensimmäinen versio valmistu. Kai se pyöräilykausi on nyt aloitettava. Jos joku haluaa tuon tekeleen ostaa niin tarjouksia voi esittää. Runko 17 tuumaa, taiteltu 7005 alumiinistä jos se jollekkin jotain kertoo.

http://lh4.ggpht.com/_deFWVRNgp6A/S6DOp9kQX4I/AAAAAAAAAb0/3CGd_lb6Ows/s720/IMG_7433.JPG
http://lh4.ggpht.com/_deFWVRNgp6A/S6DOp4RsNOI/AAAAAAAAAbw/yFZ88ZO4UC4/s720/IMG_7434.JPG

Tässä lähtötilanne. Jos joku innostuu tuon itselleen ostamaan niin mukaan saa kaikki osat mitkä on tässä kuvassa pyörässä kiinni.
http://lh5.ggpht.com/_deFWVRNgp6A/S6DQdTdjwzI/AAAAAAAAAb8/Npk1YKlhm6U/s720/IMG_6165.JPG