K-Rauta Ajo 2008

Sunnuntaina yhdellä vaihteella. Vähän jänskää, kun en oo noin pitkää aiemmin ajanut.

Miten meni?

Millä välityksellä ajoit, verrattuna sun normaalisti käyttämiin?

88km 26.4km/h keskarilla. Ihmettelin matkalla, kun ei ollu mitään vaikeuksia pysyä 25km/h keskinopeusryhmän mukana. Peesaaminen auttaa näköjään ihan pirusti. Kovempaakin olis jaksanu, mutta ajoin kaverin kanssa samaa vauhtia (ja mulla oli renkaanpaikkauskamat kyydissä).

Välitys oli sama 42/17, kuin normaalistikin. Tuolla tulee 25km/h vauhdissa kadenssiksi 80 kierrosta minuutissa. Kun porukka ajoi kuitenkin tasamaalla koko ajan jotain 27:aa, niin välitys oli aika optimaalinen. Tosin käänsin takakiekon vapaarattaalle, koska kiinteällä olis tullu ihan liikaa tasoitusta. Nyt oli alamäessä maksimit 56km/h, eli kiinteällä 180 kadenssiksi. Ei mulla pysyis jalat noin kovassa vauhdissa mukana. Reittikin oli aika helppo, kun oli vaan kolme isompaa ylämäkeä: kaksi pitkää loivaa ja yksi lyhyt jyrkkä.

Semmonen vielä, että tommoseen kuntoajoon, jossa ajetaan isommassa porukassa, kannattaa selkeästi valita vapaaratas, koska alamäessä kiinteällä pyörän nopeus vaihtelee muihin verrattuna enemmän ja porukassa se alkaa olla jo vaaratekijä. Tai sitten ajaa yksin/fiksiporukassa koko matkan.